Şöyle bir iki tecrübem var:
Birincisi motorla giderken ıssız bir yerde hızım az Kocaman bir köpek bahçe kapısı altında çıktı havlayarak geliyor, hemen motoru stop edip indim ve motoru köpekle arama alarak sağ yanına geçtim köpek solda havlıyor aynen bizim Türk'ün ikinci videoda yaptığını yapıp bölgeyi geçene kadar motor stop halde motoru iterek "Sakin, yok oğlum, yok tamam, sakin sakin, tamam tamam" diyerek köpeğin yürümeyi bırakarak havlamasını da kesmesini bekledim ve yürümeye motoru itmeye devam ettim. Köpek tamamen vazgeçince ve geride kalınca motora bindim çalıştırdım ve gazladım.
İkincisi daha geçenlerde evimin yokuşunda yaya olarak servis aracından indim gece, sokokta dengesiz olarak büyümüş irileşmiş üç köpek önümde ayağa kalkıp havlamaya başladılar, onlara"Sakin sakin tamam tamam yok yok bişey filan diyerek yürüyorum bağırmıyorum ama sesim otoriter ve yüksek, derken arkamdan çalıların arasından siyah bir köpek daha fırladı ona doğru elimdeki sırt çantasını da tutarak yine "dur, sakin sakin tamaaam" diyerek uzaklaştım.
Yani demem o ki bu sakin olmak, inip konuşmak ve otorite sergilemek işe yarıyor genellikle(Ha bir pitbull, doberman ya da kurt köpeğinde de tutar mı bilemem.) Ama ne yalan söyleyeyim özellikle ikincisinde 4 köpeğe karşı Yusuf Abiyle ufaktan hasbıhal etmedim değil hani.
Yalnız öyle 20 tane köpeğe karşı sakin kalacak babayiğit de azdır kanımca. Yine de siz sakin kalın, unutmayın hele de yaya veya bisikletli iseniz asla bir köpekten hızlı koşamazsınız, er geç sizi yakalar. sakin sakin, easy easy boy!

ve koşmaya kaçmaya kalkmak yapacağınız hataların ilki belki de sonu olabilir. Kaçmayın sakin kalıp yüksek tondan konuşun ve yavaştan ilerleyin derim.
Özellikle bisikletlileri takdir ettim iyi idare etmişler.
Bir de aklıma sokaklarda kağıt toplayanlar geldi, genellikle köpeklere itibar etmezler ve havlasalar da onlar işini yapmaya yürümeye devam ederler. Sanırım onlar da bu sakinlik taktiğinin tuttuğunun biliyorlar.