Bu iş reisin iki dudağı arasında ama onun da takati kalmadı iyice yaşlandı artık.
Bu iş reisin iki dudağı arasında ama onun da takati kalmadı iyice yaşlandı artık.
)
Yoksa sadece 2022 yılında ölen şu masum insanlar mı şerefsiz, piç, kopuk, kolpa, hırsız, uğursuz?
Yani insan boş boş konuşur da, vicdanını bu kadar mı kaybeder?
okudukca kafayı yicem valla, yazanlardan birisi provokatör, 2si haklıyken haksız duruma düşüyor, birkaçı ne yazsam da linç yemem diye düşünüyor. anasını bellediniz.
Kusura bakmayın bu ülkede ödenek var, sokak hayvanlarına yetecek kadar para da var. ÇALMAZLARSA bu problem çözülür. Yıllardan beridir olan şeyleri uygulamayıp hayvan sayısını cogaltıp sonra "hepsini katledelim" diyemezsiniz. önce hayvan bakım yeri - şubesi olmayan %70 belediyenin bu eksiğini tamamlaması, düzenli kısırlaştırma ve kimi oç zina veletlerinin sokağa hayvan atmaması, uyuyan hayvanlara işkence yapıp yavruyken dövüp büyüdüğünde piskopat olmamasını sağlaması lazım.
farkındaysanız insan insan olmadıgı için kendine bok konduramayıp hadi hepsini öldürelim diyor. yukardaki arkadaş da böyle. kendi sucu nedeniyle yargısız infaz yapıyor.
Önce gereken önlemler alınır barınaklar vs. kurulur.
Önlemler yetersiz geleceği için ayrıştırma ve ne yazık ki hem psikolojik hem de saglık olarak kötü olanlar uyutulur
hayvan üretimine büyük para ve hapis cezası gelip önüne geçilir, sahiplendirme oranı artar
yasalar gerekirse tekrar tekrar düzenlenir
artık hala önüne geçilemiyorsa ve gereken herşey yapıldıysa sistemin yeterli olacagı sayıya kadar eleme yöntemi ile uyutma işlemi yapılır.
anasını satayım eşkiyalar daha hiçbir çaba sarf etmeden sokakta tüfekle hayvan avlamaktan bahsediyor. yavaşş.
hayyvanların kötü insanlsrı sezdiği bilimsel bir gerçektir benim bahsettiğim de buydu :cherry:
Punctum sana uzun zamandır birşey demek istemedım ama adam hayvanların sana olan yaklaşımının sebebini betimlemiş kendince. Saldıran insanlara öyle oldugu için saldırıyorlar dememiş. malum parti yandaşları gibi lütfen sağ kulagını kafanın üstünden sol elinle tutup ölenler üzerinden demogoji yapma.
sigara için balkonunuzda![]()
Kaş yapayım derken göz çıkarmakta buna denir her halde?
Not: Takılıyorum malum ortam gerildi.
Yani insan boş boş konuşur da, vicdanını bu kadar mı kaybeder?
Boşver sinirlendirmek için böyle yapıyor.Boşuna sinirleniyorsun.Karar merci değil sonuçta oda fikrini söylüyor.Ben dün bizim belediyeye köpeklerle ilgili şikayette bulundum.Yapacak başka bişey yok.
Bu arada uzun süredir bizim mahallede başı boş köpek yoktu.Sanırım bu son olaylardan sonra şikayetler olduysa belediyeler alıp kendi sorumluluk bölgesi dışına bırakıp sorunu başka belediyeye sallaıyorlar heralde.Dün sabah dört beş tanesi bizim sokaktaydı bir kediyi kovalıyorlardı organize şekilde.Hani öyle korkutmak falan için değil.Resmen afrikada aslanların av sahnesi gibiydi.Hani köpekler kedileri kovalar daha öncede çokça raslamışızdır ama bu gördüğüm sahne avla avcı tarzı ölüm kalım kovalaması olduğu çok açıktı.
Burada sokak hayvanlarının popülasyon artışından rahatsız olmayan yok.
Fakat buradaki sorun konuyu "TERÖR OLARAK LANSE EDEN TÜRCÜ TİPLER" ile hayvanları toplu olarak öldürelim diyenlere, bu konuda önlem alınmalı, sahiplenme, kısırlaştırma ve HAYVANLARI KORUMA KANUNU ! nda zaten var olan denetim mrkanizmalarınınaktif hale getirilmesşni savunanlar.
Gayet açık.
:thumleft:
Bence sokak hayvanlarına en büyük kötülüğü yine sokak hayvanlarını çok seviyorum diyen ekip yapıyor.Ben sokaktaki köpeğe mama vermiyorum (kedilere veriyorum) aynı şekilde onları zehirlemeye yada vurmayada çalışmıyorum.
Sayıları baş edilemez seviyeye gelince alınan önlemler daha acılı olacak.Kontrol edilebilir seviyedeykende hayvanları barınağa almaya kalktıklarında hayvan severler tepki gösteriyorlardı.O zaman verilen yanlış tepkiler bu gün sorunun daha fazla büyümesine yol açtı bana göre.Yerel yönetimler barınağa alıyor oralarda ölüm kampı gibi.Hayvan severler buraların iyileştirilmesi ile ilgili mücadele vermeli bana göre.
Tartışmaktan ziyade çözüm önerileri üzerinde fikir yürütmek daha mantıklı.Belki senin üreteceğin fikir daha makul olacak bizde buna ikna olup kamuoyu oluşturma adına faydalı olmazmı.
Benim fikrim sokaktan toplanmaları yönünde.Ormanlık alanlarda geniş bir alanı çevreleyeceksin doğal park gibi.O alan içinde ihtiyaçlarını gidereceksin.Belki türlere davranışlarına göre alanlar arasında transfer edeceksin birbirlerine saldırmamaları için.
Hani aklımada daha iyi bir fikir gelmiyor.
Burada köpekleri acısız uyutan insanlar caniler değil, bizzat hayvanseverler. Çünkü ortalıkta bakımsız evcil hayvan bulundurmanın, ilk başta o hayvanlara eziyet olduğunun bilincindeler. Aç, bakımsız ve güvensiz geçen kısa hayatlar bir yana, kediler de, köpekler de, zayıf ya da bakamayacakları yavrularını bizzat kendileri yiyorlar.
Yani siz aslında hayvanların iyiliğini istediğiniz için hepsini öldürelim katledelim diyorsunuz baştan beri vallahi böyle bir vicdan böyle bir hayvan sevgisi Hacı Bayeam-ı Veli de bile yoktur vay be. :cherry:
yok, ama işin boyutu giderek değişiyor. Nasıl insanoğluna ecek, şimdi "insani" olarak yapılacak işlemler günü geldiğinde sen istemesen de katliama dönüşecek.
Kısırlaştırmak hayvana eziyet değildir.
Bakıma muhtaç evcil hayvanları sokağa terketmek te iyilik değildir.
O yüzden medeni ülkelerin sokaklarında başıboş hayvan bulunmaz kolay kolay.