- Motosikleti
- Sym Wolf Sb250Ni
Köpekten çok tırsarım, çekinirim, en sevimlisini bile uzaktan severim ama sokak köpeklerini öldürsünler demem hiç. Onların canı da can ve bütün canlar eşit değerdedir benim gözümde, yani ben korkuyorum diye onların ölmesine isteyecek kadar vicdansız değilim. Zaten 3-5 yıl ömürleri var sokaklarda. Yazık.
Bu sokak hayvanları konusunda en büyük sorumlu devlettir. Devletten daha büyük sorumlu da halktır diyeceğim ama devlet de bu halkın devleti işte, halkı ne ki devleti ne olsun. Yasalarla devletin görevi sokaktaki hayvanları toplayıp kısırlaştırıp aşılayıp yerine bırakmak. Bu iş düzgün yapılmış olsaydı kısa sürede bir kaç yıl içinde bu sorun çözülürdü ama devlet bu görevi yerel yönetimlere atmış, yerel yönetimler de bu işleri önemsemediği için yapmıyor, bir d eüstüne bizim haklın uyanıklığı ile ortaya çıkmış hayvansever görünümlü dolandırıcılar da ortaya çıkıyor iş çözülme hale geliyor. Çözüm belli, yasalar var ama hangi konuda yasalar yok ki? Trafikte de yasalar var ama kimse uymuyor, bu konuda da kimse uymuyor çünkü bizim halkımız yasalara uymak istemez.
Sokaklardan köpeklerden çok trafiktekilerden korkuyorum ben, ne yani şimdi trafikte araç kullananların çoğu itlaf edilsin mi diyeyim? Sokak köpekleri öldürülsün demenin de farkı yok gözümde. Ben bu ülkede sokakta insanlardan daha çok korkuyorum. Köpekler yüzünden öldürülenlerin sayısından daha çok insanalr tarafından öldürülenler var bu ülkede.
Abi 10 gün önce sabah yürüşünde Gürpınar balık halinin orada şerefsizin teki arkadan bacağımı kaptı. Ben ki hayvansever adamım, sinirden kovaladım iti dövmek için ama yetişemedim.