Köpek saldırıları...

Katılım
1 May 2012
Mesajlar
250
20 km hızla giderken yanımda bitmesi ve ısırma hamlesini yapması 1 oldu. Allah'tan botuma denk geldi.
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
8 Ocak 2014
Mesajlar
501
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Korna basarak üstüne sür :D
 
Katılım
25 Eki 2013
Mesajlar
16
Köpek size saldırdıktan sonra taş atarsanız, onu korkutursanız, veya onu tehdit edecek hareketler yaparsanız o köpek gördüğü her motorcuya saldırmaya başlar.

Köpek(ler) size saldırıyorsa sizi tehdit unsuru olarak algılıyorlardır yani ya onun bölgesine girmişsinizdir(bahçesinin önü,onun yaşadığı sokak veya park vb.) yada daha önce size benzer biri(altında 2 tekerlekli bir araç ve üstünde kask, korumalar vb. olan birisi) onu korkutmuş veya tehdit etmiş olabilir.
İki durumda da yapabilecekleriniz basit
* Hızla uzaklaşın. (Tekrar geçtiğinizde yine saldırabilir veya siz motosikletinizin kontrolünü kaybedebilirsiniz)
** Ara gaz verin, korna çalın, üstüne sürün ve bunları yaparken lütfen çok dikkatli olun kendinize veya köpeğe zarar vermeyin. ( Tekrar geçtiğinizde ya sizin üstünlüğünüzü kabul eder ve sizden uzaklaşır yada daha şiddetli saldırabilir)
*** Durun, motordan inin köpekle aranızda ki mesafeyi koruyun ve köpeğin göz hizasına eğilip şaklabanlıklar(kıjjım, oğluum, agucucguau vb.) yapın yani köpeğe sizin bir tehdit unsuru olmadığınızı sadece oradan geçip gitmek istediğinizi, ondan üstün veya güçlü olmadığınızı aynı zamanda ondan korkmadığınızı anlatın. Mümkünse kendinizi koklatın ve ona yiyecek bir şeyler ikram edin, kendinizi sevdirin(En güzel yöntemdir tekrar geçtiğinizde size veya size benzer birine saldırmaz hatta durursanız yanınıza gelip size kendinisini sevdirir bir dost kazanmış olursunuz.)

Lütfen sokak hayvanlarına zarar vermeyin onlarında canları ve duyguları var.

Not: Her köpek aynı değildir bazı köpekler ruhsal dengesini kaybetmiş ve her durumda saldırgan olabilir. *** şıkta belirttiğim hareketi yaparken dikkatli ve mesafeli olun, köpeğin size saldırmayacağından emin olana kadar mesafenizi koruyun.
 
Katılım
26 Tem 2010
Mesajlar
1,078
Motosikleti
VFR1200X
Benim de başım belada bu hayvanlarla. O kadar sinirleniyorum ki bir kere motosikletten inip koşarak kovaladım çok tırsıyorlar ama motora binince tekrar geliyor salak hayvanlar :cherry:
 
Katılım
13 Şub 2010
Mesajlar
33
arkadaşlar benim de başıma geldi, tam da motorda sıkıntı varken. İki köpek koşturmaya başladı bizim orası da yokuş bari dedim yavaşlarsam birşey yapmaz yok sağımdaki büyüktü biraz durmama rağmen yakaladı çekiştirdi biton ve postumuzu deldi çok acımadı biraz sıcaklık iğne batması hissettim sonra motor da gitmedi sorun vardı o ara, bağırdım çağırdım köpeğe :D aslında severim hayvanları korkmam ama salak hayvan işte kaçan birşeyin üzerine gidiyor. Neyse 5 aşamalı kudur aşımızı oluyoruz bu arada size tavsiyem durmayın :D köpekten uzak noktaya manevra yapın özellikle kurt köpekleri çakallık yapıyor bekliyor en yakın anda atlamaya kalkıyor ama ısıran köpeği gördüm motorla yanına gittim bakalım napacak diye sanki bin pişman gibiydi mal mal suratıma baktı gittim sonra :D

6omkw4.jpg
 
Katılım
4 Ara 2013
Mesajlar
1,222
Köpeklerin dönen şeylere karşı zaafı vardır. Köpek motorla, bisikletle, arabayla giderken tekere saldırır. Dikkat ederseniz tekeri ısırmaya çalışır çok yaklaşır korkarsınız çarpıcak gibi olursunuz. Seni ısırması biraz şanssızlık olmuş. Köpekler siyah beyaz gördüğü için mesela duvarın arkasındaki uçurumu farketmeyip duvardan atlayıp ölen, sakat kalan çok köpek var. Tekeri ısırayım derken seni ısırmış olabilir :queen:

Yapılması gereken tek şey basıp geçmek havlar havlar eninde sonunda vazgeçer.
 
Katılım
9 Kas 2012
Mesajlar
52
Köpek kovucu bende var. Ultrasonic bir ses çıkartıp köpekleri ürkütüyor. 3 sn bile çalsan, köpek deli gibi senden kaçıyor. Saldırgan ve sinirli köpeklere karşı çok etkili. Fakat motor üstünde bu aleti cebinden çıkartıp, düğmesine basıncaya kadar iş işten geçer. Keşke kornalara böyle bir ilave yapsalar, istediğinde korna istediğinde bu alet öttürülebilse.
 
Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
720
Köpek kovucu bende var. Ultrasonic bir ses çıkartıp köpekleri ürkütüyor. 3 sn bile çalsan, köpek deli gibi senden kaçıyor. Saldırgan ve sinirli köpeklere karşı çok etkili. Fakat motor üstünde bu aleti cebinden çıkartıp, düğmesine basıncaya kadar iş işten geçer. Keşke kornalara böyle bir ilave yapsalar, istediğinde korna istediğinde bu alet öttürülebilse.

O Aleti Motosiklete Monte Ederiz Sıkıntımı:D
 
Katılım
1 Ağu 2012
Mesajlar
854
memlekette cok gezdim motorla- genelde sivas kangal türünde çoban köpekleri olur. arazide bilhassa saldırmayanına rastlamadım ve genelde ikişer takılırlar. köpekten korkmam ama yinede tedbirimi alırım- yaya halindeyken mutlaka sopa vardır elimde. motor üstünde sopa zor tabi :)

köpek kendisine doğru hamle yapan şeye saldırır - motor üsünde bacağını açıp tekme babında "git" hamlesi yaparsan o ayağı o bacağı kapacaktır!
motorun üzerindeyken olması gerektiği gibi bacağını motora yapıştırırken hayvan ne bilecek neyin nerde olduğunu..

30-50 metre refekatçılık yaparlar havlayarak - tekere bir iki hame yaparlar sonrada çekilirler - yaşadıklarım bu..

bu yaz kuzenin dahianeliği sonucu ultrasonik kövek kovucu almıştık..
diş gösteren ve saldırmayı bekleyen köpek bi anda ceketini ilikleyip "eyvallah abi ben artık gideyim" şeklinde sessiz sakin uzuyor :)
 
Son düzenleme:
Katılım
14 Kas 2013
Mesajlar
403
2 gün evvel ilk tecrübemi yaşadım köpeklerle...
Grup halindeler,yolun kenarındalar,bişey yapmayacaklar heralde derken onlara en yakın olduğum anda birisi nerdeyse kapacaktı bacağımı.Allahtan hızlıydım..Baya bi kovaladılar.

Geldi geri dönme vaktiii....Zaten köpekten çok korkuyorum.Tadsız bi ısırılma tecrübem var.Gelde geç şimdi ordan.Geçmek zorundayım.Ordan geçmeyim desem varmak istediğim yere yolu tam 20 km uzatmış olcam,km sini boş ver zamanda yok...

Açtım gazı,kalktım ayağa daha iri görünürsem bişey yapmazlar düşüncesiyle...Hiç oralı değilller...Yine saldırı,yine kovalamaca...Şükür yetişemediler...

İlk terübemden sonra şunu farkettim.Köpek gördüyseniz gaz açın.Motosikletten daha hızlı değiller...
 
Katılım
5 Eki 2013
Mesajlar
94
en kesin yöntem sağ dizinde bi silah taşımak köpek gördünmü abi üstüne geliyormu hiç telaş yapmıcan cekecen sağa boşaltıcan bütün şarjörü. Senin canınmı daha değerli yoksa köpeğinmi?
 
Katılım
6 Eki 2007
Mesajlar
2,237
İstanbul-Beykoz Mahmutşevketpaşa yolu üzerinde bir hayvan barınağı var. Kuş uçmaz, kervan geçmez bu yerde yaklaşık 1600 köpek barındırıldığını ve içeriye alınamayan yüzlerce köpeğinde barınak çevresinde konuşlandığını bilmiyordum. Kaderin cilvesi bir gece yolumu oraya düşürdü. Bir kasisten geçmek için yavaşladığımda bir köpeğin üzerime geldiğini görünce durup köpeği kovalamaya kalkmıştım. Karanlıkta köpek sürüsünü biraz geç farketmiştim. Hiç havlamadan üzerime koşmaları adeta dudaklarımı uçuklatmıştı. Altımdaki 125cc motor bile korkmuş olacak çok güzel gazlamıştı. O gazlamayı satana kadar bir daha yapmak nasip olmadı. Hayatımda en çok korktuğum olay olarak hafızamda kaldı.
 
Katılım
14 Eyl 2013
Mesajlar
607
Bu köpek bizden daha delikanlı değil ya, çekip vurmak en mantıklısı tabi ki :pl:
 
Forumdan Uzaklaştırıldı
Katılım
23 Tem 2007
Mesajlar
5,612
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ne gerek var hayvanlara eziyet çektirmeye. Aynı ortamda yaşıyorsak uyumlu olabiliriz. Bizi istemeyen arabacılar filmlerdeki gibi arkadan yağ boşaltsınlar o zaman. Ne kadar mantıklı. Silaha hayır diyorum :)

yahu o cihaz hayvanın alnının ortasına sıkmıyor,insan kulağının zor duyabildiği bir ses yayıyor sadece.
 
Katılım
26 Ağu 2013
Mesajlar
5
sana tavsiyem sürekli belirli bir yada bir kaç köpek varsa sana söyliyeceğim şeyi yap .. köpeklerin özellikle ses çıkaran motorlara karşı büyük bir kini var dır ama bizim üstünlük göstermemiz şarttır . örnek aynı köpekle karşılaştın kendinden emin bir şekilde artam müsayitse ani bir firenle motoru durdur ama istop etme yan ayağına al ve motordan in yavaş hareketlerle ve tok bir ses donuyla köpeğe iltimotom ver (ortam müsayitse küfret ) :D ama ses tonun kalın olmalı ses çıkarırken bir rer birer adım at 3 adım ileri 1 adım geri geri adımı atarken döner gibi yap sonra aniden dön 2 3 adım ona ilerle sonra farkedersin köpeğin ses tonu azalmış ve hatta havlamaları teklemeye başlamıştır ozaman sen kazandın kavgayı :D yavaşca ama yavaşca arkana da arada baka baka motoruna bin bir kaç kelimede motorun üzerinde mırıldan ve yolun açık olsun sorun çozülür :D
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst