Bir ara haberlere çıkmıştı bu pitbull cinsi köpekler. Belli yaştan sonra sahibine saldiriyor diyorlardı çenesi üç ton basabiliyormus. Ayrıca beslemesi yasak birisi şikayet ederse köpek sahibinin elinden alınıp uyutuluyor ve sahibine para cezası kesiliyordu. Benim bildiğim böyle yanlisim varsa düzeltin.Ben hayvanları çok severim bakmasinida kedim vardı ama oldu. Köpek bakmak için yerim hiç olmadı o yüzden hiç aradtirmadim ama bu pitbull haberlerden duydugumla aklımda böyle yer etmiş.
Hocam yapmayın etmeyin, hadi o gerizekalı haberciler araştırmayıp haber olarak veriyor, artık elimizin altında google var, istediğini yazıp 2 dakika da cevabını bulabilirsin.
[YT]ADDxe24ud90[/YT]
Yukardaki videoda da göreceğin üzere üç küpek arasında rottweiler en güçlü ısıran çıkıyor ve o da sadece 173 kg. gücünde. Rottweiler mastiff kanı taşıyan bir ırk, o videodaki köpekler arasında en büyük kafaya sahip, dolayısıyla en büyük çene kaslarına da, bu da onun ısırma gücünün daha fazla olmasının tek sebebi. Kısaca bir genelleme yaparsak bir köpeğin kafası ne kadar büyükse, ısırma gücüde o kadar büyük olur diyebiliriz. Aynı şekilde eğer ir kangalı test edebilselerdi en azından 200 kg lık bir basınç görürlerdi, çünkü kangalın kafası rottweiler dan da büyük. Öyle 2-3 ton basınç çok komik rakamlar, o rakama ulaşan bildiğim tek hayvan timsahtır, o da bu programda test edilmişti, youtube dan bulabilirsin, hatta dur onu da bulayım ben
[YT]987EEJoVZwE[/YT]
Bunun dışında en ünlü köpek mitlerinden biri de dobermanların sahiplerine saldırdığı, çünkü belli bir yaştan sonra kafalarının büyümesinin durduğu ancak beyinlerinin büyümeye devam ettiğidir, bu yalanı uyduran adamı tebrik etmek lazım, yıllardır hala bunu söyleyen insanları görüyorum. Fiziksel olarak mümkün değil, büyüme durduğunda beyin de kafatası da büyümeyi keser, biri diğerinden daha büyük olamaz. Buna da inanıyor olabilirsin diye arada açıklayayım dedim.
Yanlış anlama şikayetim sana değil, bu yalanları uyduran, ve doğruymuş gibi bir de savunan insanlara.
Pitbull eğitimi zor bir köpek değil, hatta doğru yavru seçimiyle çok ama çok kolay eğitilen köpeklerdendir. En iyi aile köpekleri arasındadır, ancak kısa tüylü olduğundan hava koşullarından, özellikle soğuklardan daha çok etkilenirler bir alman kurduna göre, bahçede kışın yaşaması tavsiye edilmez, eğer sürekli bahçede tutma ihtimalin varsa pitbull alma, apartmanda bakacaksan olabilir tabii. Yalnız pitbull ciddi sorunlar doğurabilecek bir köpektir, kesinlikle tecrübesiz insanların beslememesi gerekir, güçlüdür, hırslıdır, onu sürekli kontrol altında tutabilecek, dominant bir sahibe, lidere ihtiyacı vardır, bunu yapabilirsen köpeklere fısıldayan adam gibi istediğin her yere götürüp rahatça gezdirebilirsin. DAha önce böyle bir tecrüben yoksa tavsiye etmem, hoş aynı şey baskın karakterli orta ya da büyük boy her köpek ırkı için geçerli, sadece pitbull değil.
Bu arada bekçi olsun diyorsun da ne golden ne de labrador bekçiliğe uygun ırklar değillerdir, en fazla havlar, bugüne kadar bu işi hakkıyla yapan hiçbir golden ya da labrador görmedim. Onların görevi değil birkere, bunlar retriever, yani av köpekleri, hatta direk av köpeği de değil, sadece vurulan avı getirmek için kullanılan köpekler, bir pointer gibi de değil yani.
Benim anladığım kadarıyla sen golden istiyorsun, o zaman sorun yok, burdaki arkadaştan alıp gönlünce besleyebilirsin ne güzel, ama bekçilik konusunda beklentilerin varsa hayal kırıklığına uğrarsın, o yüzden beklentilerine en iyi uyan köpeği almaya çalış ki sonradan bune biçim köpek yaw deme yani.