ördek verem sana mühre.yaban ördegi.olamamı........
güzel kardeşim eğer seninle anlaştıysak ben bir daha köpek aramam ...
sözümde dururum yapamayacağım şey için de söz vermem
ölmez sağ kalırsak senden güzel haberler bekliyorum
benim secere ile işim yok hayvanı yarışmalara sokma gibi bi amacım da yok sadece iyi bir ırktan geldiğini bileyim vücut anatomisi ve karakteri güzel olsun benim için yeterli
....
ördek verem sana mühre.yaban ördegi.olamamı........
peki berkut anlaştık o zamanFatih abi şöyle söyliyeyim , eğer ki sorun olmazda yavruları olursa hiç sorun değil fakat daha öncedende böyle bir girişimde bulunmuştum , babam sonradan şuanlık vaktimiz yok zaman ayıramayız gibi sebeplerden ertelettirdi. Babam Lucky konusunda ani kararlar verebiliyor.
Bence siz devam edin aramaya eğerki ozamana kadar bulamassanız ve biz çiftleştirir isek bir dişi yavru sizin olabilir .
Yarın lucky nin resmini çekerim, koyarım. Bir bakarsınız yinede.
Tamam ozaman , bu sefer büyük ihtimalle çiftleştirceğiz gibi gözüküyor ama ben yinede yüzde yüz diyemeyeceğim birşey için söz vermek istemedim Fatih abicim .aga canlı mühre işi sakat o sebeb le tşk ederim:cat:
ama portakallı ördek yaparsan yemeye gelirim:cherry:
---------- Post added at 01:23 ---------- Previous post was at 01:17 ----------
peki berkut anlaştık o zaman
kısmet diyelim o zaman ben gene de bi bakayım araştırmaya devam edeyim eğer adam gibi bi ırk sahiplen me fırsatı bulursam sahiplenirim
eğer sen çiftleştirirsen sende alırız zamanım var daha taaa mart a kadar
evin iskan benim eve geçmem vs 5 ay sürer
bu ara da bulursam iş yerinde müsafir etme yeri de mevcut (50 dönüm arazi 11 adet kapalı depo 3 tane si boş yer sıkıntısı olmaz yani..)
benim secere ile işim yok hayvanı yarışmalara sokma gibi bi amacım da yok sadece iyi bir ırktan geldiğini bileyim vücut anatomisi ve karakteri güzel olsun benim için yeterli
....
panpa şu kırmızı olarak işaretlediğim cümle bana mete şabalağını anımsattı.. :cherry: ama diğer özelliklerinden haberim yok :queen: bu bölüm sanki ona uyuyor :queen:
koray destursuz yazma şekerim mete duymasın !!!! ayırırsam ne olayım :cherry:![]()
şekerim bende bi sıkıntı yok, meteyi tanıdığım kadarıyla uyuyor , fatih için bi aramasını isterim :queen:
....
Bu soylediginiz mevzuyu cins kopeklerde bulmanin ne kadar zor oldugunu biliyor musunuz, gunumuzde, herhangi bir nesneyi attiginizda onun pesinden gidip de alarak size geri getiren bir labrador ya da golden yavrusu bulmak bile sandiginiz kadar kolay degil. Kaldi ki bu alip getirme isi, retriever irki kopeklerin asli gorevi zaten, adi ustunde golden retriever, labrador retriever yani. Saglam karakterli kopegi buldunuz diyelim, bu sefer de saglik sorunlariyla ugrasmaniz gerekecek buyuk ihtimalle, cunku gunumuzdeki irklarin cogunda milyon tane hastaliga yatkinlik var, kalca cikigi, omurga ve eklem problemleri, kalp hastaliklari basta olmak uzere. Yani hem anatomisi iyi olsun hem de karakteri duzgun olsun diyosun ya, bunu bulma ihtimalin cok ama cok dusuk.
Tabii bunun yerine, barinaktan, kirma bir kopek alabilirsin, illa tipi onemliyse tipini begendigin bir kopek al tabii ki, kirma kopekler, cins kopeklere oranla cok ama cok daha saglikli bir genetige sahiptirler, ornegin arkadasimin macar kokenli 1000 kusur dolarlik kocaman alman kurdu, buyudukce arka bacaklarinin ve kalcasinin genel yapisinin zayif olmasi itibari ile cok hantal kalirken, benim alman kurdu kirmasi kopegim ona oranla cok ama cok daha hizli ve saglikli bir hayvandi. Yani demem o ki, illaki bir cinsi sevebilirsin ama bu islerle ugrasmaya baslayinca mevzunun goruntu olmadigini, sana anlatilan o alman kurdu her isi yapar, goldenlar cok zekidir, dobermanlar super bekcidir laflarinin hakkini verecek kopek bulmanin ne kadar zor oldugunun farkina variyorsun ve anliyorsun ki, goruntusu hic onemli degil, yeter ki saglikli olsun ve saglam bir karakteri olsun. Bunu da kirma kopeklerde bulma ihtimalin daha fazla. Tabii yurtdisinda bilinen ve guvenilen bir ureticiden cins kopek almadigin takdirde ki ona da saglam bir para ayirmak lazim.
Bu soylediginiz mevzuyu cins kopeklerde bulmanin ne kadar zor oldugunu biliyor musunuz, gunumuzde, herhangi bir nesneyi attiginizda onun pesinden gidip de alarak size geri getiren bir labrador ya da golden yavrusu bulmak bile sandiginiz kadar kolay degil. Kaldi ki bu alip getirme isi, retriever irki kopeklerin asli gorevi zaten, adi ustunde golden retriever, labrador retriever yani. Saglam karakterli kopegi buldunuz diyelim, bu sefer de saglik sorunlariyla ugrasmaniz gerekecek buyuk ihtimalle, cunku gunumuzdeki irklarin cogunda milyon tane hastaliga yatkinlik var, kalca cikigi, omurga ve eklem problemleri, kalp hastaliklari basta olmak uzere. Yani hem anatomisi iyi olsun hem de karakteri duzgun olsun diyosun ya, bunu bulma ihtimalin cok ama cok dusuk.
Tabii bunun yerine, barinaktan, kirma bir kopek alabilirsin, illa tipi onemliyse tipini begendigin bir kopek al tabii ki, kirma kopekler, cins kopeklere oranla cok ama cok daha saglikli bir genetige sahiptirler, ornegin arkadasimin macar kokenli 1000 kusur dolarlik kocaman alman kurdu, buyudukce arka bacaklarinin ve kalcasinin genel yapisinin zayif olmasi itibari ile cok hantal kalirken, benim alman kurdu kirmasi kopegim ona oranla cok ama cok daha hizli ve saglikli bir hayvandi. Yani demem o ki, illaki bir cinsi sevebilirsin ama bu islerle ugrasmaya baslayinca mevzunun goruntu olmadigini, sana anlatilan o alman kurdu her isi yapar, goldenlar cok zekidir, dobermanlar super bekcidir laflarinin hakkini verecek kopek bulmanin ne kadar zor oldugunun farkina variyorsun ve anliyorsun ki, goruntusu hic onemli degil, yeter ki saglikli olsun ve saglam bir karakteri olsun. Bunu da kirma kopeklerde bulma ihtimalin daha fazla. Tabii yurtdisinda bilinen ve guvenilen bir ureticiden cins kopek almadigin takdirde ki ona da saglam bir para ayirmak lazim.
panpa şu kırmızı olarak işaretlediğim cümle bana mete şabalağını anımsattı.. :cherry: ama diğer özelliklerinden haberim yok :queen: bu bölüm sanki ona uyuyor :queen:
bana bak irfan aga senin de aklında bulunsun iyi bi yavru denk gelirse 2 tane al biri sana biri banalen olm, napcan koca köpğeği ? sana hamster gagalayalım :cherry: bu arada berkut kardeşimizin torunlarından çok olursa bende isterim artık banada şart oldu , benim evi ve bahçeyi biliyorsun köpek için çok müsait bir ara sibiryam vardı lakin ,çok oyuncu hayvanlar , hayatta havladığını duyamazssın gık demez ve köpek olayını komşularda istiyorlar böyle garip bir mevzuu var trafik canavarına kurban verdim o ayrı konu ....
berkut kardeşim bu fatih adamı köpeğe bakamaz boş ver onu :cherry:sen bana ver, dişi olur erkek olur hiç farketmez
bu arada şu telefonunu bana mesaj atarmısın arıyorum ama eski numarayı yenisi karambole geldi rehberde bulamıyorum .