[Konya - MT]

ben numara filan yapıştırmam. ayrıca sesli motorlara polis sinir oluyor. dün gece polis durdurdu bizi ama sadece uyardı. eğer fırtına42 arkadaşım senin motorun olsaydı çoktan cezayı yemiştin.

ben yaklaşık 10 gün sonra ehliyetime kavuşuyorum. zaten vizelerim vergilerim tamam. artık kask da takıyorum. bi sorunum kalmayacak. herkese tavsiye ederim.

sadece mobiletler değil geçen racing motorlara da ceza yazdılar ses yüzünden. ben sessiz motorlardan yanayım açıkçası.:cat:

benim motorda plaka ruhsat sigorta vize hepsi war. 1 hafta sonrada ehliyet için kursa gidecem inşallah alırım ehliyeti. geriye bi tek ses kalıyor onada ceza verirler çok kötüde bi sesi yok orjinal egzozu var motorda
ayrıca ses için kaç para ceza yazıyorlar bilen varmı??

fırtına42' Alıntı:
benim motorda plaka ruhsat sigorta vize hepsi war. 1 hafta sonrada ehliyet için kursa gidecem inşallah alırım ehliyeti. geriye bi tek ses kalıyor onada ceza verirler çok kötüde bi sesi yok orjinal egzozu var motorda
ayrıca ses için kaç para ceza yazıyorlar bilen varmı??

93 ytl sanırım ayrıca otoparka çekiyolar 120ytl filan da öyle ödüyorsun.
çünkü sesli motorların trafiğe çıkması yasak. polis istediği an çeker motoru otoparka. ehliyet önemli değil bile.
ayrıca grup halinde gezerken sen ceza yersen polis bizlere de toplu ceza yazacaktır. bunları da sen ödersin artık :queen:

yaw ben bile ses olmadıı halde ışıklardan felan yerim die korkuyom bide ne ruhsat ne plaka ne ehliyet bişeyyok hemde 3000 km oldu nerdeyse
çok sakıncalı :pale:

arkadaşlar biz bir ekip olduğumuza göre kişisel düşünemeyiz. bu yüzden ses çıkaran motorlar bizim de zarar görmemize neden olacaktır. hem parasal(ceza olarak), hem de diğer nedenlerden dolayı bu tür motorlar grubumuza sakıncalı olacaktır. zaten motorlarımızın değeri belli. ceza da hemen hemen motorların değeriyle aynı olduğuna göre durum ortada.
herkesin kişisel değil grup olarak düşünmesini rica ediyorum.

öyle bişey olduğu zaman kaçarız :) hepimizin peşinden gelecek halleri yok arabalıysa gelemezler ben hondalılardan korkuyom geçen sene 2 polis kıstırdıydı beni tuzak kurmuşlar bana yeşil ışıktan geçtim sağa döndüm bi baktım ilerde polis var tam gazlayacaktım arkadan bi hondalı geldi beni kıstırdı kaldırıma doğru, sağa dönemiyorum kaldırım ve polis war solada dönemiyorum öbür polis kıstırdı ortada kaldım aldı motoru 1 hafta kaldı parkta sonra sigorta vize yaptırdılar öyle aldık

bi ceza alsam madii olarak 7 ay kendimi toplayamam

işte o dediin gibi gibi şeylere zemin hazırlamamak lazım

Son düzenleme:
fırtına42 arkadaşım biz kaçak değil Konya MT grubuyuz. şimdiye kadar polislerle hiç bir sorunumuz olmadı. senin yüzünden polisten kaçamayız.
böyle yaparsan malesef grubumuzu dışardan seyretmek zorunda kalacaksın. bu ortak alınmış bi karardır.

ylmzzz benim motorda orjinal egzozu takılı o kadar da sesi yok racing değil sadece bi mobilet:)

ben bir mobletçi olarak motorumu daha sessiz hale getireçem zaten .fırtına 42nin motorunu gördüm daha önçe beraber gezdik çok fazla ses çıkarmıyor.trafikte de oldukça saygılı kullanan bir arkadaş.dediği gibi arkadaşımızın başına talihsiz bir olay gelmiş.trafik motoru çok ses çıkaran susturuçusu sökük mopedlerle bir tutup bağlamış.o yüzden trafikte sorun olur mu diye soruyor.arkadaşımızın mobileti plakasıyla en az bizim motorlarımız kadar yasaldır gördüm biliyorum.

arkadaşlar hergün yeni bir kişi katılıyor grubumuza. onların sorumluluğunu almam lazım. motorlar hakkında gruptaki büyüklerimizle beraber bi düzenleme yapacağız olmazsa. grubu tehlikeye atacak ben de olsam gruptan çıkarılacaktır. herkesin anlayışla karşılamasını istiyorum. ceza olayı olursa ailem tarafından motorum elimden alınacak ve bazı üyeler çok büyük maddi zorluklara girecektir.
cumartesi akşamı bu konu hakkında konuşacağız.

doğrusu bende bazı hareketlerimden dolayı tehtit oluşturduğumun farkındayım

o zaman ctesi akşamı herkes gelir ve genel bi muahakemeden sonra gurup daha da güzelleşir diye düşünüyorum

imzamda bu konuya cuk oturuyo wallah

Son düzenleme:
tamam. ne mobiletimden ne de bu gruptan ayrılmak istiyorum.fırtına42yi hem netten hemde dışarıda tanıdığım için savunma gereği duydum.bizler sadeçe zevk amaçlı olarak motorumuza değişiklikler yaptık.ve yasal sınırlar içinde.
neyse netten bu yazışmalar ve konuşmalar yanlış anlaşılıyor.çtesi konuşalım bunları.
herkese iyi akşamlar.

Sayın Konya MT üyeleri,
grubumuz hakkında düzenleme yapılacaktır. belli kurallar koyulacaktır. sizin de bunu anlayışla karşılamanızı rica ederim. biz bir grupsak bunlar olmalı. üye sayımız artınca gerekli yasal izinlerde alınacağı için bir düzenleme yapıyoruz.
sizin de ciddi fikirlerinizi bekliyorum. beraber alınan kararlar çerçevesinde kurallar yakında açıklanacaktır.
hepimizin yararına olacağını düşünüyorum.
kazasız sürüşler...

yav arkadaslar ben suan tokattayım yaz tatılınde gelırım konya ya tanısalım sızlerle...

gopreis' Alıntı:
yav arkadaslar ben suan tokattayım yaz tatılınde gelırım konya ya tanısalım sızlerle...

inşallah arkadaşım. yazın görüşmek dileğiyle :rendeer:

fırtına42' Alıntı:
öyle bişey olduğu zaman kaçarız :) hepimizin peşinden gelecek halleri yok arabalıysa gelemezler ben hondalılardan korkuyom geçen sene 2 polis kıstırdıydı beni tuzak kurmuşlar bana yeşil ışıktan geçtim sağa döndüm bi baktım ilerde polis var tam gazlayacaktım arkadan bi hondalı geldi beni kıstırdı kaldırıma doğru, sağa dönemiyorum kaldırım ve polis war solada dönemiyorum öbür polis kıstırdı ortada kaldım aldı motoru 1 hafta kaldı parkta sonra sigorta vize yaptırdılar öyle aldık

arkadaşım polisten kaçmakta ne oluyor biz burda trafik kurallarına uygun düzenli bir şekilde konya mt grubunu oluşturmaya çalışırken sen kurallara aykırı hareketler sergiliyorsun saçma bence:farao:

Son düzenleme:
ne diyim ki ben size, güzel güzel başladınız bi işe işallah sonu iyi olur, ruhsat plaka vize sigorta hepsi tamam ama ehliyet yok işte, ehliyetim olsa hiç durmayıp varcam yanınıza, bi ceza yesek ehliyet parasına malolacak, neyse haftaya gelcek gibiyim konyaya, olmazsa cumartesi aksam toplanacaksanız, raptora yük olcam cepten arayıp beni al dicem. ama motorla size katılmam için EHLİYET ALMAM ŞARTTT.

ya şu formu polislerin okudugunu düşünsenize :p cumartesi akşamı hepimizi toplayıp götürüyorlarmış merkeze :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar