komple boya lutfen bi yardım eli

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Herkese iyi gunler motorumu ikinci el aldıgım icin cogu yerinde boya atması ve gunes yanıkları var ben bunlardan komple kurtulmak istiyorum fakat fazla maliyetli olmasını istemiyorum kendim boyamak istiyorum sizce evde guzel bi sekilde komple boyayabilirmiyim bi farklılık sorun olurmu yeni boyayı eski boyanın ustune nasıl uygulayabilirim metal ve plastık parcalar icin ozel bisi yapmam gerekiyomu ne tip boya kullanmalıyım dısarda yapsam ne kadar olur bayayı yapmaya bana asamalarıyla anlatabilirmisiniz bide cevrede motorlara bakıyom o kadar parlak ki bakınca ayna gibi kendini goruyosun bunu nası yapıyolar yaw:silent: tsk saygılar

bi kaç resim yollasan motorunun rengı ve motorunda belli olurdu daha iyi karar verilebilirdi:)

motorun rengi mavi krom parcalarda var buralara ne yapılabilir

Mersin İl Temsilcisi
motorun markası, modeli nedir yahu? hele bir yaz şunu da ona göre kafa yoralım... sonra anlatırız denersin, tutarsa ben de yaptırırım :p

boya işçiliği sandığınız gibi kolay değildir.elinize fırçayı boyayı alıp boyayacağınızı sanıyosanız yanılıyosunuz.boya işi gerçekten sanattır ve hiç kolay değildir.bırakın bu işi ehli olan biri yapsın derim.ben 9 yıldır otomobil-iş makinası tamiri işi içindeyim ancak ben dahi henüz elimi sürmedim.biz size burda anlatsak bile yaptığınız iş hiçbirşeye benzemeyecek ve bi kaç gün içinde dışarda tekrar boyatarak ekstra masraf yapacaksınız.bence hiç gerek yok.zaten gerekli malzemelerinde sizde bulunduğunu sanmıyorum.

aekadaşım ben sormuştum boyacıya 120 ytl istedi komple boyamaya bence fazla deyil git yaptır bi kaporta boyacısına fıstık gibi de istediğin rengi yapar hiç uğraşma sen hem motorunun markası motorun ne renk bi resimleri atarsan daha iii olur

eğer boyama işini ilkkez yapacaksan başarabileceğini hiç sanmıyorum...git dışarda boyat derim ben.motorun modelini bilmiyorum ama 5 aşağı 3 yukarı 100 ytl tutar.uğraştığına değmez.bide güzel yapamazsan masraf üstüne masraf açarsın.en iyisinden olsun diyorsan 150 ytl'ye felan kıyıcaksın ve FIRIN BOYA yaptıracaksın.en orjinal ve güzeli fırın boyadır :cat:

arkadaşım boya işi kolay birşey değil piyasa bilgim yok ama arkadaşların dediği gibi 120-150 ytl arası ise hiç uğraşma ben kendim az da olsa genç yaşlarda yaz tatillerinde sanayide boyacılık yaptım ilk kez yapacaksan başaramazsın ama yinede yapacagım dersen yardımcı olmaya çalışırım.

al eline bi spreyy boya motoru da gazeteyle kapla başla boyamaya :D

şaka şaka en ii si bilen birine yaptırmak

Arkadaşım sakın kendin boyamaya kalkma yeni geldim dükkandan motoru boyadım ama sonuç rezalet oldu..
Hemde en pahalı malzemeleri almıştım güzel olsun diye..
Ama malzemeyle bitmiyomuş iş işçilik gerekli..

Boya yapmak işçilik ister doğrudur. Ancak 120 liraya motosiklet boyayan adamda işçilik katmaz işin içine. Öyle 100-150 liraya motosiklet boyatıyosan işçilik falan bekleme zaten.
Kendin yapabilirmisin? Evet yapabilirsin ama deneme yanılma yoluyla yapılan işte hata oranıda yüksek olur. Özellikle çamurluk ve depo gibi düz olmayan yüzeylerde boyayı homojen atmak zordur. En çok yapılan hatalardan biride tek katta kapatmaya çalışmaktır. Asla tek katta kapatamazsın. Tek kat kalın boya atarsan akma yapar ve dalga dalga çok çirkin bir görüntü oluşturur.
Doğrusu ince katlar halinde 4-5 kat boya atmak ve üzerinde 2-3 kat şeffaf cila atmaktır. Mat astar üzerine aynı renk 4-5 kat glossy boya atıp üstünede 2-3 kat şeffaf cila atarsan cam gibi çıkar motorun. 100-150 lirayada bunu kimse yapmaz zaten.
Boyacıya götürüsen yapacağı şöyle yalandan bir zımparalamak. Ezik yerler varsa çelik macunuyla doldurmak. Sonra yalandan bir daha zımpara. Ardından üstüne 2 kat kalın boya. Bir iki yerde akma olursada pasta cila ile bunları azaltıp motorunu geri verir. Bu kadar boya işini 2 kutu sprey boya ile sende yaparsın aslında. Oto boyacısına götürürsen motorun parçalarını sökmeyip maske ile kapatmaya çalışırlar sonrada blokta falanda boya izleri olur canın sıkılır.
Motosiklet boyamak oto boyamaktan daha zordur her zaman. Ben yinede kendin uğraşırsan temiz bir iş çıkarabileceğine inanıyorum. Aksi taktirde işinin ehli birini bulman gerekecek.

benim motorumda şuan boyada. motor boyasıyla ilgili benimde bi takım araştırmalarım olmuştu ilk etapta. kendim deniycektim felan ama bu iş gerçekten iyi ekipmanlarla profesyonelce yapıldğında işe yarar olan biş. baktım benim yiycem halt değil. boyacıya verdim. adam yapıcağı işlemleri anlattı. oto boyasından çok daha detaylı ve işcilikli bi işlem. maliyetide dolayısı ile oto boyasından pahalı. konuyla ilgili fikir isteğim topiğim>>>>http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/43137-resimdeki-motorumu-boyatcam-goruslerinizi-rica-ediyorum.html

Komple boya yerine, kopmle air brush yaptırsan? hem ruhsatı değiştirmene gerek kalmaz air brush ta, yineden sen bilirsin, lazım olursa tanıdığım bir arkadaşım var uygun fiyata sana çok güzel yep yeni gibi yapar, referansıyım.

air brush'un boya işinden daha maliyetli olduğunu sanıyorum. hem motor nasıl komple air brush olabilirki ?
varmı komple air brush olan bi motor örneğini görmek isterdim doğrusu

Sonradan fark ettim, chopper değilse bile olur neden şaşırdınız?

air brush'un boya işinden daha maliyetli olduğunu sanıyorum. hem motor nasıl komple air brush olabilirki ?
varmı komple air brush olan bi motor örneğini görmek isterdim doğrusu

Şöyle harika birşey çıkabilir mesala :cat:

pic0085ib4.jpg

arkadasım kendın yapsan bıle sprey olarak kalıtelı boyalar var ama nekadarda kalıtelı olsa boyacıların kullandıkları gıbı olmuoo benım bı akrabam boyadı harıka oldu kendı zımpara yaptı fakat bır sure sonra sılerken boyalar pacalanmaya basladı sorduk vernık lazımmıs.. o boyanın koruması oluyormus benım bılgım bu yonde

air bush güzel de. boya işleminden çok daha maliyetli ve işçiliği pahalıdır. Sanırım arkadaşımızın boya için bütçesi az ki kendi boyamak istiyo. bide air brush olayına girerse oooo :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar