Nihat abi ben de bu anı bekliyordum

Öncelikle hoş geldin. Pazar günü müsaitsen güzel bir gezi yapabiliriz.
Heeey, Kocaeli ahalisi, sözüm size;
Ramazan ayından önceki son Pazar günümüz. Önümüzdeki 1 ay boyunca Pazar günleri gezi yapamayız diye düşünüyorum. Bu nedenle fırsattan istifade bu Pazar günü bir gezi düzenleyelim.
Ne dersiniz millet? İznik, Mudanya, Şile, Ağva vs. yerler olabilir. Aklınızda başka yerler varsa siz de yazın, tartışmaya açalım, gidelimm
Bu arada bu haftaki buluşma da çok güzeldi. Kocaeli MT'nin kilometre taşları yerinde olmadığı için üzülsek de aramıza yeni arkadaşlar katıldığı için yüreğimize su serpildi.
Grup sürüşümüz sorunsuzdu diyebilirim. Sadece Yuvacık'taki dar yolda fermuar düzenine geçme hareketi sıkıntı çıkarabilirdi, ancak artçı olarak bu riski fark edince hemen müdahale ettim. Arkadaşlar da çok seri bir şekilde uyguladılar. Teşekkür ediyorum.
Yalnız trafikle ilgili küçük sorunlarımız var. Akşam saatlerinde otomobile sürücülerinin agresif ve aceleci olduklarını dikkate alarak özellikle kalabalık yollarda biraz daha tempolu sürmemiz gerekiyor. Bugün Erdem abi ile birlikte grubu taciz edecek sürücülerin önünü kestik ama sürücüler bize kıl oldu açıkçası
Bu arada Mustafa abicim, plakasız arabayla polisin dibinden dibinden gelmen çok komikti. Radarlarla ilgili sorunu çözmüşsün ama radarda sürücünün fotoğrafını da çekiyorlar. Gözlük filan takmayı ihmal etme
Yuvacık baraj yolunda motosiklet kullanmak gittikçe keyifli olmaya başladı. Açıkçası parkuru fren kullanmadan tamamlayabilir hale geldim. Motosikleti birazcık daha yüksek devirde kullanıp tüm virajlardaki atraksiyonları gaz keserek ve gaz açarak yapmak riski en aza indiriyor. Çünkü yolda yer yer kum, çakıl, toprak vs. kayma riski oluşturacak şeyler oluyor son zamanlarda. Bu da küçücük bir fren kullanımında bile kaymaya ve düşmeye neden olabilir. Tabi bu düşme grup sürüşü esnasında olunca risk daha da büyüyor. Bunlara dikkat etmek lazım.
Aramıza yeni katılan arkadaşlar, teorik bilgiler için forumda bir sürü yazı bulabilirsiniz. Özellikle "Köşe Yazıları" bölümü çok faydalı olacaktır.
Bu bölümde Kontra Tekniği (Counter Steering), Kıvırmaca (Sweering), Motosikleti Yatırma, Köşeyi Dönme, Grup Gezileri, Rüzgârda Motosiklet Kullanmak, Elcikler Nasıl Tutulur... vs. vs. konular ayrıntılı olarak yazıyor. Özellikle Reşat Arbaş ve Alparslan Kuzucan'ın yazılarından başlandığında çok faydalı olacaktır.
Tabi teoriyi öğrendikten sonra bu bilgileri uygun alanda pratiğe dökmek gerekiyor. Hangi konu olursa olsun pratiğe dökme işini önce trafiğe kapalı alanda denemenizi tavsiye ederim. Motosiklet hakimiyetiniz arttıkça bu teknikleri trafikte de çok rahat kullanabilir hale geleceksiniz
Ayrıca şu videoları tavsiye ederim:
Altın Elbiseli Adam
Kontra Tekniği
Virajlar
Mert, önümüzdeki hafta Ramazan başlıyor. Mangal muhabbeti iftarda mı olacak?
Bu Pazar günü için ne düşünüyorsunuz beyler?