- Katılım
- 8 Eyl 2016
- Mesajlar
- 2,484
O hocanın dizine gelen şey ne öyle yaaa.Allah akıl fikir versin.
Bunu da buraya bırakıp kaçayım. Hocam maşallah diye vermişler.
https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aEpDWKM_460swp.webp
Genlerimizde iki şey taşınıyor birincisi, Türkler sağdan sola zıpladığı, iki dakika soluklanıp, bir türlü oturmadıkları için bir kültür birikimleri yok, üç beş bir şeyler var onlar da maddi değil, dokunamıyoruz. Sanattan, kültürden anlamayan yoz bir topluluk oldular bu sebeple. Osmanlı da zaten bu sebeple kendilerini sadece iş gücü olarak kullandı, sınıra asker olarak koydu, vergisini alıp yoluna baktı, asla devlet yönetimine almadı. Put kısmı ise ikinci kısmı, dini olarak müsaade olmadığı için tüm sanatçılar sanat aşklarını, han, kervansaray, saray, cami gibi yapılarda attılar. Ama onları da yapanlar Türk değil zaten, ya Ermeni ya Rum. Mimar Sinan'dan Balyan ailesine kadar hepsi genelde ermeni kökenli iyi mimar, heykeltraş ve sanatkarların. Cumhuriyet sonrasında da genelde Avrupa görmüş mimarlar çevresinde gelişti mimari Vedat tek ve 20'lik banknotun üstündeki Mimar Kemaleddin gibi. Anca o dönemde biraz millileşmeye başlayabildik. Şimdi de Laz, koca burunlu, c180 veya f30 bmw'ye binen müteahhitler tarafından dünyanın en komik mimarisine itiliyoruz. Ulan ev 65m2 2+1 dış kaplamaya altın varak yapmışsın. Adam evde tuvaletini yaparken dizleri duvara değiyor tuvaletin küçüklüğünden, dışarıdan bakınca içeride Yavuz Sultan Selim sefer planlıyor dersin.
İstanbul'da bazı binaları çok beğeniriz, ''vay amuğa usta yapmış yauv'' deriz. En iyi ihtimalle Fransız tasarımı, çoğu ermeni ve rumların elinden çıkma. Hele Avrupa yakasının tamamı böyle neredeyse. Hal böyleyken Ermenilerle de arayı bozduğumuz için çok sanatçı kalmadı ülkede. Atam bol bol dışarıdan mimar getirtti, Türk gençlerinin bu alanda gelişmesi için uğraştı ama alışmadık götte don durmuyor gerçekten.
---------- Mesajlar birleştirildi - 02:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:54 ----------
Bak ek yapayım bunları her anlattığımda biri gelip ''Yauvv biz öyle değiliz, sen dürk düşmanı mısın. Biz öyle iyiyiz böyle iyiyiz'' güzellemesi yapıyor. Bunu yazacak olan forumdaşların hepsinden kan olarak %99 daha Türküm. Benim atalar muhtemelen kavimler göçünden sonra İç Anadolu-ege taraflarında 3 tarafı dağ olan bir yere çökmüş hala kalkmıyorlar. Üşenmeseler yaylak kışlak takılacaklar da malı mülkü taşımaya üşeniyorlar muhtemelen. Tarihi hakkında, ait olduğu millet hakkında oturup 2 kitap okumamış, popcornsal argümanlarla benle tartışmaya girecek arkadaşlar lütfen hiç girmesin. Vallahi kaldıracak psikolojim yok ban pahasına deli söverim önceden uyarıyorum. Gelişmemişiz la işte, bıraktığımız en büyük şey dikili 3 tane taş. Onu da biz mi bıraktık, bizim ağzımızdan çinliler mi hayrına yazdı belli değil.
Genlerimizde "owww heykel puttur" düşüncesi dolaşıyor olabilir, lakin bunlar nedir mübarek? Bir ulusun heykel sanatına karşı hiç mi yeteneği olmaz?
Rahmetli Sinan Şamil Sam "Boğaz'ın Boğası" - Ağırsiklet Dünya Boks Şampiyonu
[url]https://i.hizliresim.com/myvr1mn.jpg[/url]
Nasrettin Hoca
[url]https://i.hizliresim.com/gq1ghol.jpg[/url]
Diyarbakır'da "watermelon boy" heykeli
[url]https://i.hizliresim.com/e2i3cc4.jpg[/url]
bunlar fiberglastan mürekkep reklam işleri, rönesans heykelleri ile kıyas götürür bir yanı yok.
ne kompleksli milletmişiz arkadaş!
Lahit neyse de, amca çok gerçekçi. Göbeğin tişörtte oluşturduğu kırışıklıklar, yakadan çıkan göğüs kılları falan, harbi harbi Rönesans'a on çekmiş...
Kim demiş heykelden, sanattan anlayan sanatçılarımız yok diye? Tabi ki de var ama böyle absürd işlerin ortaya çıkmasında ki sıkıntı, sanatçı yokluğundan değil, bu iş için devletin kasasından (milletin cebinden) 100 lira alıp, 15-20 liraya yaptırmaktır.
Bana dokunduracak bir şey buldun ya bu gece rahat uyursun artık.
Not: Seni üzmek istemem ama göğüs kılım yok. Iyyy konu ne kadar çirkinleşti göğüs kılı falan.
https://i.hizliresim.com/MD86B1.jpg
Gezi yazılarımı tekrar okursanız kendinize göre malzemeler çıkarabilirsiniz.
Not: Plajdaki resmimde bir gezi yazımdan alınmıştır.
Bak ek yapayım bunları her anlattığımda biri gelip ''Yauvv biz öyle değiliz, sen dürk düşmanı mısın. Biz öyle iyiyiz böyle iyiyiz'' güzellemesi yapıyor.
Kendini sevmez ise bir millet herşeyi görür zillet... sadece tek örnek...1100 senesinde yapılan Sivas ulu camii nasıl bir sanat eseridir bak incele örneği varmı ona da bak.
Sabah kalkınca yazmıştım. İşin ilginci şimdi de plaja gideceğiz. Lakin öyle cüretkar pozlar vermem mümkün değil... Neeerde bende o medeni cesaret ve özgüven?
Bana dokunduracak bir şey buldun ya bu gece rahat uyursun artık.
Not: Seni üzmek istemem ama göğüs kılım yok. Iyyy konu ne kadar çirkinleşti göğüs kılı falan.
https://i.hizliresim.com/MD86B1.jpg
Gezi yazılarımı tekrar okursanız kendinize göre malzemeler çıkarabilirsiniz.
Not: Plajdaki resmimde bir gezi yazımdan alınmıştır.
İsmet Abim ülkemizin en ortamsız plajına denk gelmişsin. Plaj, plaj değil Şişli Etfal.
Sorma burası Yunanistan Fanari. Sen kalk 100 cc ile ta oralara git şemsiye bulama güneşin altında öylece kal. kem küm, alem külem, mırın kırın.