Km Saati Tamiri

Ktm 640 adventure motorumun km saati çalışmıyor. Bunu nasıl tamir ederim veya nerde tamir ettirebilirim ?

Başına gelen var mı ?

https://i.hizliresim.com/Rn9P3R.jpg

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:07 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:56 ----------

Hala soruyorum :D

Motosikleti
Yamaha Fazer 800 ABS 2011
Eliniz yatkınsa söküp bakın derim içine. Su almış ya da bir yeri çıkmış kaymış olabilir. İçinin resimleri bile daha fazla yardım almanıza olanak sağlar. Bir de bu sorun bu motorlarda kronik mi ? Yabancı forumlarda örneği var mı ?

Eliniz yatkınsa söküp bakın derim içine. Su almış ya da bir yeri çıkmış kaymış olabilir. İçinin resimleri bile daha fazla yardım almanıza olanak sağlar. Bir de bu sorun bu motorlarda kronik mi ? Yabancı forumlarda örneği var mı ?

Kaç zamandır bi fırsatını bulup sökemedim. Mekanik olarak elim yatkın ama elektronik işinden pek anlamam.

Yabancı forumları bilmiyorum, hiç bakmadım. Önceki sahibi yıkarken olmuş. Su almış yani.

Motosikleti
Su aldıysa kurtarılma ihtimali yüksek. Siz sökün, içinin resimlerini atın. Devre kartını, plastik aksamı olmadan, ekranı da olmadan, selülozik tinerle ya da zippo çakmak benzini ile fırça ile tertemiz yapın. Yanan patlayan bir yer yoksa çalışma ihtimali yüksek. Kolay gelsin.

Yani devre kısmında su birleştirme yapıyor o yüzden böyle çizgi halinde yanıyor ekran. İlk fırsatta söküp bakayım inşallah. Km saati olmadan olmuyor. Kaçla gittiğimi bilemiyorum. :mrgreen:

Sokup sanayide bir km ci veya iyi bir elektronikciye goster.basit bir temassizliksa zaten sen yaparsin.topladigin motoru sattinmi?

Sokup sanayide bir km ci veya iyi bir elektronikciye goster.basit bir temassizliksa zaten sen yaparsin.topladigin motoru sattinmi?

Bu motoru alırken takasta verdim.

Bugün söktüm göstergeyi. Fotoğrafları burayada atayım.

wPhZ5d.jpg

8Zp9JN.jpg

Odt62I.jpg

sYahcY.jpg

J4uNzk.jpg

MmXTsr.jpg

Motosikleti
Selülozik tiner ile fırça (eski diş fırçası) yardımıyla güzelce temizleyin. Tiner plastik aksamı eritir ona dikkat edin. Zippo benzini de aynı işi görür. Board tamamen temizlenince toplayıp bir deneyin. Kolay gelsin...

Selülozik tinerle temizleyin hocam. Bağlantı noktalarını da kontrol edin. Kopuk eksik olabilir. Lehim tam tutmuyor olabilir. LCD'nin içine tiner gelmesin.

ankara şaşmaz'da filan böyle araba gösterge ekranı tamir edenler var, bunu bi sorayım yazarım.

Diş fırçası, kontak sprey/selülozik tiner (selülozik tinerse sadece devre kartlarına, plastik aksama ve ekranın kendisine kesinlikle değmesin), uygulayın ve o beyazlıkların, oksitlerin hepsini iyice temizleyin. Eğer LCD' yi veya devre kartını gerçek anlamda bozmadıysa sorunsuz çalışacaktır.

Sağolun cevaplar için.

Aldığım kişinin dediğine göre su kaçmış. Önceleri biraz çalışıyormuş sonra ilk fotoğraftaki gibi olmuş.

Yarın inşallah vaktim olursa bi deneyeceğiz arkadaşla temizlemeyi. Olmazsa artık elektronikçi yolu bizi bekler. Aslında tırların dijital ekranını yapanları biliyorum ama bununla uğraşacaklarını sanmam.

Böyle ustalara iş yaptırmak için hatır lazım. Para mühim değil. Araya adam sokarsan ancak öyle iş yapılıyor. Devlet dairesi sanki.:mrgreen:

Motosikleti
Sağolun cevaplar için.

Aldığım kişinin dediğine göre su kaçmış. Önceleri biraz çalışıyormuş sonra ilk fotoğraftaki gibi olmuş.

Yarın inşallah vaktim olursa bi deneyeceğiz arkadaşla temizlemeyi. Olmazsa artık elektronikçi yolu bizi bekler. Aslında tırların dijital ekranını yapanları biliyorum ama bununla uğraşacaklarını sanmam.

Böyle ustalara iş yaptırmak için hatır lazım. Para mühim değil. Araya adam sokarsan ancak öyle iş yapılıyor. Devlet dairesi sanki.:mrgreen:

Bariz su kaçmış :D :D :D
Kolay gelsin...

Su kaçmış derken. Yani yağmur filan değil yıkarken olmuş anlamında söyledim. Gerçi hangi maksatla oraya su tutmuş bilmiyorum. :mrgreen:

Bi kere motoru yıkadım çalıştırmakta zorlandım. O günden beri motor yıkamaya tövbe ettim. Pis biniyorum. :mrgreen:

km ve devir saati için tek bir merkez var o da topkapı sanayi. her türlü çözüyor adamlar

Sağolun arkadaşlar. Tamirciye verdim inşallah halledecek.
O başlığı gördüm inceledim ama elektronik konusunda beceriksizim. Onun gibi yaparken başka yeri bozarım :D

Motosikleti
Tiner yapmadınız herhalde. Sağlık olsun. İnşallah kurtulur da keyifle binersiniz...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar