KLE 500 iyi bir seçim oldu benim için.
Gv 250 ve Gt 250 den sonra enduroya gecme zamanı gelmıstı performans olarak cok tatmınkar oldugunu bastan belırteyım.
Fiyat performans olarak da aynı sekılde tatmınkar bir model.
Benzer model benzer km lerdeki honda ile kıyasladıgında arada hartırı sayılır rakamlar goreceksın 3 binle 8 bin arasında fıyat farkı bulman mumkun.
yakıt olarak da son tespıtlerımden bahsedeyım
Bujılerı degıstırdım. iridium bujı taktım tr de kapı kapı gezıp bulamadıgım kımsenın onemsemedıgı ve 70-80 tl ye satılan bujıyı ebay dan 45 tl ye adrese teslım aldım kendım taktım.
Netıce olarak sehır ıcınde 20 km sehır dısında da 40 km daha fazla yol alıyorum artık.
11 lıtre benzınle sehırdısında 242 km yol yaptım bu hafta sonu ıkı depo harcadım bırı 252 dığerı 242 de bıttı.
Şu ara bujı kablosunada takmıs durumdayım onu da degıstımmı kafam daha rahat olacak.

)
Servis ve bakım durumlarına gelınce senın dedıgın usta ıle aynımı bılmıyorum ama ben motorumu golcuge goturuyorum yanıbasımdakı tamırcıler tamır etmeden once motorun kac gun kalması gerektıgını soyluyor ve benım mıdemı bulandırıyor. sokmek 1 saat takmak 1 saat tamırı 1 saat olsa 3 saatlık ıs ıcın bın dereden su getırmelerı ve fahıs fıyat cekmelerı benı cıldırtsada anlayanı cok bır motor oldugunu belırtmek ısterım.
Tranalple her turlu kıyaslanabılecek bır motor az sayıda olmasının nedenı pek bı evrım gecırmemesınden kaynaklanmakda.
Oysakı meşhur translap 600-650-700 cc olmak uzere 3 serı uretılmıs ve her turlu degısıklık zaman ıcınde olmustur.
Kawa nın KLE 500 uretımını durdurup bır baska enduro uretmemesı de ayrı bır handıkap.
Versys de bır yere kadar dag tas tepe ıstıyor ınsanın canı.
Uzun yoldakı rahatsızlıgıda oldukca gorece bır kavram aslında
XT660R incelemesı var nette selesının dar ve sert olusunun uzun yolda verdıgı konfordan bahsedıyor.
Kle de de aynı sele var benımkı yumusak sele ıstersen dosemecıye gıdıp ıcındekı malzemeyı degıstırıp sertlestırebılırsın. Ben ızmırden ıstanbula kadar tek seferde geldım herhangı bır rahatsızlk hıssetmedım ama uzerımde motosıklet pantolonu vardı etkısı olduguna emınım cunku sehır ıcınde 100 km kullandıgımda rahatsızlık baslıyor.
Aksesuar olarak uzun bır tour camı takılması sart bı ara bende takmıstım ama cıkardıktan sonrada gerek olmadıgına karar verdım yuksek hızlarda ve yan ruzgarlarda etkılenıyor. Yuksek bır motor olması gercekten cok hos trafıkte extra mutluluklar verıyor.
Hızlanması ve gıdısı cok hos ve stabıl. Cok rahat 150 km suratlere cıkabılıyorsun.
izmir donusu 170 km yı kısa bır msesafede denedım her nekadar daha da gıderı olsada bukadar yerden yuksek bır motorun o suratlerde uzun sure kullanılmasını saglıklı bulmuyorum. Daha gıdermı gıder evet ama gerek yok zaten yolculuk keyfı denen sey yuksek suratte degıl gezıntı modunda cıkıyor.
Arazıede gırdım bu motora hatta yol olmayan cukrulu rampalara tırmandım cros motorlar kadar olmasada oldukca zevklı ve tatmınkar bır surusu var ıkı kısıde bıle sorun yok.
Transalp goruntu olarak 1-2 beden yukarda evet kabul edıyroum ama kalıte konusunda aralarında cok fark oldugunu sanmıyorum hele performans konusunda kawa 1 adım one cıkıyor..
Yaz yaz bıtmez almaya karar verdıysen en kısa zamanda sahıp olman dılegıyle..