raflar' Alıntı:
allahuekber dağları doğu anadoludadır ve doğu anadolu tarihin hiç bir döneminde fransız işgaline uğramadı. rus ve ermeni işgaliydi o.ayrıca mauser 5 kg den biraz daha ağır bir silah olup tepmeye karşı da önlem alınmamış çok güçlü bir silahtır. bırak kadını,erkek bile onun tepmesine zor dayanır.yazdıkların çok komik.
öncelikle seni güldürebildiysem ne mutlu bana . bu konuyu bana tarih öğretmenim anlatmıştı sanırsam bende işin kronolojik araştırmasına giriştim kara fatma gerçekten yaşamış hatta rus ordularıyla çarpışmış ayrıca erzurumda fransızlarla çarpışan bir kara fatma daha var. yalnız bu bilgi biraz tartışmaya açık çünkü birden fazla kara fatma varmış tahminimce yada hepsi aynı kişi , turgut özakmanın kitabında kara fatmanın mauserle bir resmi var "şu çılgın türkler kt. sf. 160" birde araştırırken şöyle bir linke ulaştım
http://aton.ttu.edu/KARA_FATMA.asp
kaynaklardaki farklılık benimnde kafamı karıştırdı ama şun söylemek istiyorum
k.maras ın sitesinde fransız işgali anlatılıyor fransızların anadoluyu işgal ettiğinden emindim hatta onlarla yaptığımız ankara anlaşmasının şu anki suriye sınırını çizdiğini biliyorum. yani ;
raflar' Alıntı:
allahuekber dağları doğu anadoludadır ve doğu anadolu tarihin hiç bir döneminde fransız işgaline uğramadı.
tezini çürütmüş oluyorum böylelikle
ayrıca buda göteriyorki tarihi konuları pek iyi bilmiyorsun amacın belliki kendi deyiminle :
raflar' Alıntı:
yapaktan öte bişey değil
ayrıca mauser marka tüfekleride inceledim wikipedia ansiklobedi arşivinde mauser m93 model tüfeğin bize satıldığını gördüm(
wikipedia linki ) . bu tüfek hakkında ufak bir araştırma yaptım :
kaynakça linki m93 hakkında
Action: Turnbolt Repeater
Total length without bayonet: 1,235 mm (48.62 inches)
Total length with bayonet: 1,484 mm (58.43 inches)
Length of barrel: 738 mm (29.06 inches)
Rifling: 4 grooves with one turn in 8.8 inches
Weight: 3.95 kg (8.69 pounds)
Ammunition: 7mm rimless in five round clips
Maximum range 4,000 meters (4320 yards)
Operational range 2,000 meters (2160 yards)
bu tüfek amreikan ispanyol savaşındada kullanılmış 1893 yapımı spanish mauser diye adı geçiyor ağırlığı görüldüğü gibi 3,95 kg . yani abartılı bişey değil bir hanım rahatlıkla taşıyabilir o zamanki teknolojiyle geri tepme mekanizmasının sertliğini tahmin ediyorum ancak imkansız diye bişey yoktur burada bahsedilen bir hanımda olsa burda insan faktörü var bu tüfeği bir hanım rahatlıkla kullanabilir. özellikle türk kadınından bahsediyoruz .... ayrıca bu kaynakçalar ve bilgilerle:
raflar' Alıntı:
ayrıca mauser 5 kg den biraz daha ağır bir silah olup tepmeye karşı da önlem alınmamış çok güçlü bir silahtır. bırak kadını,erkek bile onun tepmesine zor dayanır.
tezinide çürütmüş oluyorum kaynakçaları çok iyi inceledim ancak bende bir insanım hatalrım olabilir seninde bu yazıları incelemeni isterim bunu benim haklı çıkmam veya çıkmama için değil hani benim gözümden kaçan bişey varsa sen fark edebilirsin diye istiyorum :rendeer: