Kızılayın yeni tüzüğü

Bugün çok sevdiğim bir abim geldi dükkanıma " Aykut telefonumu satıcam acil ne veriyorsun" dedi. Hayırdır falan dedim 7 yaşındaki çocuğu kaza geçirmiş beyin kanaması teşhisi konulmuş çocuğa kan lazımmış 0rh- kızılaya gitmiş ünite başı 90ytl istemişler. Emliyet Müdürüne çıkmış hemen 5 tane memur arkadaş bulmuşlar hastaneye götürmüş onları ben kan buldum buyrun çocuğuma verin diye. Hastane ne dese beyenirsin "biz bu kanları alırız ama kızılaya veririz kızılaydan gider alırsınız" Yeni tüzükleri böylemiş. Yani paran olmasa kızılaydan kan alamıcaksın getirdiğin uygun kanları hastane kızılaya verecek sen gidip gene parayla alıcaksın.. Yuh dedim ya...

ben ilk defa duyuyorum böyle bir şeyi ama eğer dediğin doğruysa türkiye iyice yaşanmayacak (yaşanamayacak) bi ülke yolunda koşar adım ilerliyor

Tayyip'e 20 milyarlık altın broş taktıkları için bitmiştir paraları. Necdet Sezer'e de gönderdiler, ödül geri yollanıp "utanmanız yok mu lan sizin" diye de cevap alınca nasıl kaçacaklarını bilemediler. Mecbur kalsam Kızılay'a 90 ytl vereceğime gider özel hastanenin kan bankasından 150ytl'ye kan alırım, daha iyi.

Adam gözleri kançanağı girdi içeri. Yalan atacak bir durumu yoktu ve tanıyorum da adamı. Para dediğin şey herşeydern üstünse ben yaşamak istemiyorum bu toplumda..

Süper Moderatör (BBRR)
bu gibi konularda kesin kanıt elinizde olmadan konuşmak suç unsurudur. geçmiş yıllarda kızılayda dönen yolsuzlukları içeren faklı tv proğramları olmuştu. ben kanı bağışlayacam sen benim bağışladığım kanı satacaksın ..bu pek akıl karı değil ..yinede işin aslını öğrenmeden yazmak etik olmaz ..ama denilen gibiyse kızılaya toplu bağış olayı yatar ve tahminimce kimse kızılaya zırnık bağışlamaz..

Ben 28 senede işin aslını öğrendim bu ülkede.
1- Sağlığını
2- Eğitimini
3- Güvenliğini
Bu ülkenin insanına bırakmayacaksın.

Bende gecen günlerde duydum bunu... Kızılay iyi hoşş da bizden bağış olarak aldığı kanı başkalarına para karşılığında vermesi hatta satması bana çok dokunuyoo :pr:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Tamam bağışları satsınlar...Ama acil lazım olan kanı adam bulmuş....Vermeye hazır gönüllü...Bundan ne para alıyorsunuz?

Kızılay kan merkezi benim evimin tam karşısında....Yeni yapılan binalarını görseniz....Tam bir saltanat binası....Aşırı lüks....

Globalizmin (topizm) ülke yönetimlerine empoze ettiği sosyal devlet yerine tüccar devlet ilkesinin getirdikleri bunlar.

Bence o adama deseydin biz buradan 0rh- adamlar toplar başka bir sağlık kuruluşunda seve seve kan verirdik... Üzmesin canını... Mutlaka parasız yapan yerler vardır bunu... yoksa yok mudur? :silent:

Süper Moderatör (BBRR)
arkadaşlar her ne kadar kan bulsanızda sizin bulduğunuz kanda hıv, hepatit gibi şu an hepsini hatırlayamadığım testlerden geçmedikçe kanı hastaya vermezler bu testlerde maliyeti olan işlerdir. yani kan beleşe bulunsa bile bu testler için para talep edilecektir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar