Arkadaşlar 10 larca kitap kampanyasına hem katılımcı hemde organizatörlük yapmış birisi olarak;
Bu tür kampanyalarda gelen kitaplar tek merkezden tek seferde ve tasnifli bir şekilde gönderildiğinde alıcının daha çok işine yarayacaktır..
Çünkü;
Herkesin ayrı ayrı kitaplar göndermesi, hem ne tür kitapların gönderildiğinin hem de ne kadar sayıda kitap gönderildiğinin takibini imkansızlaştırır..
Böyle kampanyalarda kitapların kontrollü bir şekilde ulaştırılması önemli..
Düşünün ki bir ansiklopedi serisinden örneğin Ana Britanicca ya da Meydan Larouusse ansiklopedilerinden 3 er 4 er set gönderilmiş ya da klasik bir çocuk öykü romanından 10 tane yollanmış..Ha derseniz ki herkes okur ne güzel..Bunun yerine ihtiyacı olan başka bir okula yönlendirme yapılabilir..
Bir başka neden de bu faaliyete katılımın muhtemelen en çok olacağı kentin istanbul olması ve benim okulumun burada bulunması..
Bu durum katılımcı arkadaşlar için maaliyet külfetini oldukça düşürür..
Hatta okula elden bile teslim edilebilir..
Eğer kitaplar bizim okula yönlendirilirse ben bunu okulumda da duyurur ve bu işi Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde yaygınlaştırabilirim..
Bu arada kargo firmaları ülkesel çapta ve kurumsal bir organizasyon olmadığı sürece bu tür bir indirim yapmıyorlar..
Öte yandan eğer olayı bireysel katılım şeklinde düşünürsek herkes kendisi ne gönderecekse gönderebilir tabii..Ben topluca MT olarak veya MT İstanbul olarak düşünüyorum..
Önceki mesajları takip edemeyenler için özet geçmek gerekirse;
Toplayacağımız kitapları öğretmeni olduğum özel okula, yani bana yönlendirirseniz, hem İstanbul'dan Hakkari ye olan kargo parasını üstleneceğim hem de kitapların tasnifini üstleneceğim..
Bu arada e-maili atan öğretmen web sitesinde görünmüyor..Eğer okeylersek müdürle temasa geçeceğim..