Kıskanmak mı? Dalga Geçmek mi? Genç Yaşta Başarıya Tahammül Edemeyenlere Cevabım!

Motosikleti
Ns200 15"
Babam Castrol'den başka marka tanımam diyor, doğru mudur hocam?
Castrol iyi hojdir ama benena, 100 ml Motul 7100'e 18 gram tereyağı, 23 gram sızma naturel zeytin yağı ve 3 yemek kaşığı Petrol Ofisi kauçuklu gres katıyorum. Her gece yatmadan önce 1 shot bardağı içerim, fakat unutmadan en önemli konu 7100 API/SN olacak aksi taktirde katalizörde tıkanmalar yaşanabilir.

Şakayı bir yana çekersem Motul aşınma engelleme konusunda en iyisi diyebilirim, şahsım adına artık tüm motosikletlerimde Motul kullanmayı düşünüyorum.
Bende arkadaşlarıma aynı şekilde Elf motosiklet yağını öneriyordum şanzımanı cidden çok güzel yumuşatıyor ama çapaklarını arttırmıştı bir arkadaşımda ondan dolayı Putoline veya Motul en iyisi benim gözümde de.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bende cbr 125r varken hep motul kullamıştım. ahhh ahhh eski günler 🤗
Bende Motul kullanıyorum CBR125R'ımda eski günlerinizi yâd etmeniz için bakım yaparken video veya fotoğraflarını atabilirim.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Bende arkadaşlarıma aynı şekilde Elf motosiklet yağını öneriyordum şanzımanı cidden çok güzel yumuşatıyor ama çapaklarını arttırmıştı bir arkadaşımda ondan dolayı Putoline veya Motul en iyisi benim gözümde de.

Bende Motul kullanıyorum CBR125R'ımda eski günlerinizi yâd etmeniz için bakım yaparken video veya fotoğraflarını atabilirim.
teşekkür ederim, facebookta eski fotograf ve videolarum duruyor ara sıra bakıyorum. Vay be antalyada 2 ayda 4bin km yaptım kolaymı bi gruplu geziler bi tek gezmeler. Ama en güzel gezilerimi AKMOK ile yapmıştım 🥺

Motosikleti
Ns200 15"
Putoline'nin test sonuçlarına hiç rastlamadım ama Motul'un ester teknolojisi çok başarılı bir olay, NGEN serileri var birde ama onları ben 7100 ve 5100 serileri kadar iyi bulmuyorum, NGEN7 motor yağı 7100 gibi dursada aslında pekte alakaları yok, NGEN7 Sentetik bazlı bir yağdır fakat 7100 Tam sentetik ester bazlı bir yağdır. NGEN7 7100 ile 5100 yağın arası.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
*Selam dostlar, abiler, ablalar,*

Saygılı bir insan olduğumu, beni az çok tanıyan herkes bilir. Kendimden bahsetmek gerekirse, 16 yaşında, hem öğrenci hem de çalışan, ülkem, ailem ve sevdiklerim için iyi şeyler başarmaya çalışan ve başaran, birkaç psikolojik sorunla mücadele eden bir kardeşinizim.

Sohbet, muhabbet ya da fikir alışverişi amacıyla açtığım konularda bazı şahsiyetler – kim olduklarını çok iyi biliyorlar – sürekli aşağılayıcı ve dalga geçer şekilde yorumlar yapıyor. Normalde takmam ama artık canıma tak etti.

Motorum, bildiğiniz gibi QJ Motor SRK 125R. Bu motoru, A1 sınıfı ehliyetim olduğu ve sık sık uzun yol yaptığım için tercih ettim. Çünkü bu kullanım şekline uygun ve sağlam bir motor. A2 ya da A sınıfı ehliyetim olsaydı, daha yüksek CC’li ve daha kaliteli bir marka tercih edebilecek maddi gücüm de vardı. 125cc sınıfında ilk 10’a girebilecek bu motoru bilinçli şekilde aldım ve memnunum. A2 alınca KTM’ye geçmeyi planlıyorum.

Ekipmanlarım pahalı ve hatta motorumdan bile değerli. Bu yüzden yine dalga geçildi. 125’lik motorla uzun yola çıktığım için alay edildi. Vesaire, vesaire… Neden böyle yaptığınızı çok iyi biliyorum. Çoğunuzun yaşı büyük; 30, 40, hatta 50 civarlarında. Benim yaşımdayken muhtemelen giyinecek doğru düzgün bir şeyiniz bile yoktu. Burnunuzdaki sümüğü silmekten acizdiniz. Ben ise ailemin ve kendi çabam sayesinde bu yaşta kültürlü, ahlaklı ve bilgili bir bireyim.

Kıskanan şahıslara ricam şudur: Lütfen bir daha açtığım konulara ya da yazdığım yorumlara cevap vermeyin. Benimle uğraşmayın. Sizin başarısız olmanızın, bir baltaya sap olamamanızın sebebi ben değilim. Günde forumda yalnızca yarım saat, bir saat geçiriyorum; bilgilerimi paylaşıyorum, insanlarla sohbet edip bilgi alıyorum. Bunu da saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde yapmak istiyorum. Başka da bir isteğim yok.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Umarım kendinize dönüp bir bakar ve şu kafadan çıkarsınız:
*"Ben her şeyin en kötüsüne sahipsem, bu çocuk da iyi bir hayat yaşamasın. Gidip kötü yorum yapayım."*

---
Parası olan elbette her şeyi alsın. Şahsen benim sadece tepkim ucuza kaçıp abssiz motor alıp, ucuza kaçıp anlas lastik alıp sonra kazada az hasar alayım diye kıyafetin en pahalısını alanlara. Yahu kazayı önlemek kazada az hasar almaya çalışmaktan daha akıllıca ve ucuz.
Ancak sana tavsiyem hiç tanımadım, görmedim ama materyalist olma. Zenginliğini insanların gözüne sokup egonu tatmin ediyorsan yapma. Neden eleştiri aldın bilmiyorum. Zenginlik asaletten gelir. Zengin ile parayı bulmuş insan çok farklıdır. Parayı bulan herkes zengin olamaz. Zenginler de asla materyalist değildir.
Şu başlığın bile biraz şov kokuyor.
İnan bana buna devam edersen hayatına hep dolandırıcı insanlar çıkar. Eş, sevgili, dost, arkadaş...vs
Mesela dağılan ailelerden örnek vereyim.
Zengin bir erkek güzel bir aile hayatı yaşar, kaliteli kadınlarla gezer.
Ancak parayı bulmuş bir materyalist sadece sağlayıcı olarak kullanılır. Karısı da, kızı da, sevgilisi de sadece sağar, yolar ve cebinde sigara parası olmayan bir erkekle aldatır.
Parayı bulduğu için kendini zengin sayan materyalist insanlar paralarını kaybettiklerinde ne çevrelerinde, ne ailelerinde, ne zihinlerinde, ne ruhlarında hiçbir şey kalmaz.
Ayrıca ben şahsen nazara da inanırım Tanrı'nın böbürlenene lanet ettiğine de inanırım.
Dediğim gibi seni tanımıyorum da okumadım da. Ancak tepki veren bu kadar kişinin de aşağılık kompleksli ve fakir olduğunu düşünmüyorum. Yani burada bir bakıma zenginliğine tepki verenlerden şikayet ederek bile bir böbürlenme, reklam durumundasın sanki.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Yazdığın bir paragrafı okumak yetti...
Diğerlerine bakmadım bile..

Teşhisin çok basit aslında..
Aşırı kendini beğenmişlik...
Seni bırak daha baban kısa donla gezerken biz hem araba hem motor sahibiydik..
Burnumuzu da öyle dediğin gibi elimizle falan silmezdik... 17 yaşında herşeyimiz vardı..Çalıştık kazandık.. Baba parası da değil...

Ama neyin kafasını yaşıyorsun bilemiyorum , resmen hakaret etmişsin tüm forum üyelerine..
Ya ilaçlarını ya da doktorunu değiştir.. İyi gelmemiş sana...

Putoline'nin test sonuçlarına hiç rastlamadım ama Motul'un ester teknolojisi çok başarılı bir olay, NGEN serileri var birde ama onları ben 7100 ve 5100 serileri kadar iyi bulmuyorum, NGEN7 motor yağı 7100 gibi dursada aslında pekte alakaları yok, NGEN7 Sentetik bazlı bir yağdır fakat 7100 Tam sentetik ester bazlı bir yağdır. NGEN7 7100 ile 5100 yağın arası.
Abi ben NGEN7 vs. pek anlamıyorum tüm yağları şu an kullandığım motosiklette denedim Fiyat performans Castrol , orta fiyat güzel performans için Motul , yüksek fiyatta da Putoline kullandım . Motul yağın özelliğini kaybetmesi daha uzun sürüyor 1,5bin KMde değiştirdiğim Putoline yağ neredeyse özelliğini kaybetmeye yakındı yani 2bin KMye kadar giderdi ama Motul'de 2,300KMde değiştirdiğim de yağ 2,5-3bin KMlere kadar gidermiş gibi geldi. Şanzıman ve titreşim olarak Putoline daha güzel onun dışında aşınma ve performans olarak Motul daha güzeldi .

Motosikleti
Ns200 15"
Abi ben NGEN7 vs. pek anlamıyorum tüm yağları şu an kullandığım motosiklette denedim Fiyat performans Castrol , orta fiyat güzel performans için Motul , yüksek fiyatta da Putoline kullandım . Motul yağın özelliğini kaybetmesi daha uzun sürüyor 1,5bin KMde değiştirdiğim Putoline yağ neredeyse özelliğini kaybetmeye yakındı yani 2bin KMye kadar giderdi ama Motul'de 2,300KMde değiştirdiğim de yağ 2,5-3bin KMlere kadar gidermiş gibi geldi. Şanzıman ve titreşim olarak Putoline daha güzel onun dışında aşınma ve performans olarak Motul daha güzeldi .
İyi bir gurme ne içtiğini bilir, bu yüzden yağ analizlerine bakarım. :)

Ülkede keşke Maxima ve Redline yağları olsaydı, bu 2 markanın aşınma engelleyicileri çok üst düzeyde.

İyi bir gurme ne içtiğini bilir, bu yüzden yağ analizlerine bakarım. :)

Ülkede keşke Maxima ve Redline yağları olsaydı, bu 2 markanın aşınma engelleyicileri çok üst düzeyde.
Ben daha o aşamaya gelemedim kendimi daha da tecrübe sahibi yapmak istemiyorum mazAllah motosikletimin ırzına geçerim vs. uğraş dur sonra küçük CBR'larla.

Konuya başka bir şey yazmayacağım. Bu süreçten sonrası adli olarak işler.
Şimdiden elinize sağlık diyorum. 18 Yaşından küçük olduğu için babasından güzel bir ders alır ve paşa paşa tazminatını öder . Gelen parayı sağlıcakla ezmeniz dileğimle.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar