Kıskanmak mı? Dalga Geçmek mi? Genç Yaşta Başarıya Tahammül Edemeyenlere Cevabım!

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Motosiklet babamın üzerine benim üzerime olmuyor yaştan dolayı
yoo oluyor 16 yaşında ev sahibi bile olabilirsin motosiklet de senin üstüne olabilir sadece onu sürmek için ehliyete ihtiyacın var ben senin bize söylemediğini söyleyeyim bütün sahip olduklarını sana ailen aldı sen başarmadın oğlum senin hiçbir şeyin yok bi de gelip burada millete kıskanıyorsunuz falan diyorsun kıskanacak bir şey yok ortada

yoo oluyor 16 yaşında ev sahibi bile olabilirsin motosiklet de senin üstüne olabilir sadece onu sürmek için ehliyete ihtiyacın var ben senin bize söylemediğini söyleyeyim bütün sahip olduklarını sana ailen aldı sen başarmadın oğlum senin hiçbir şeyin yok bi de gelip burada millete kıskanıyorsunuz falan diyorsun kıskanacak bir şey yok ortada
Benim üstüme olması için annemin babamın gelip imza atması lazım anne babamda ayrı olduğu için yüz yüze gelmek istemediler babamda benim üstüme yapalım dedi

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Depresyonla boğuşan biri Nevşehir rotası çizmez, şizoid biri adam gibi yol arkadaşı aramaz, aleksitimisi olan biri böyle cümleler kuramaz. Nereden mi biliyorum. Açtım yapay zekaya sordum bu hastalıkları tabii önce forumdaki mesajlarını gönderdim, sonra "Bu hastalıklara sahip birinin yaşayacağı zorluklar nelerdir özetler misin?" Dedim.

Şunları yazdı;

1. Bipolar Bozukluk (İki Uçlu Duygudurum Bozukluğu)

• Gerçek etkisi: Kişi dönem dönem çok enerjik, taşkın (mani); sonra da çökük, depresif hale gelir. Bu geçişler sosyal hayatı, iş gücünü, ilişkileri alt üst eder.
  • Günlük sonucu: Aylarca işe/okula gidememe, sosyal ilişkilerde ani kopuşlar, yüksek riskli davranışlar (aşırı para harcama, cinsel dürtü artışı, trafik kazalarına yol açabilecek aşırı özgüvenli davranışlar).
  • Tutarsızlık: Bu kadar kontrollü, planlı "yol arkadaşımı seçiyorum, 2 hafta tanıyalım" gibi davranışlar, mani döneminde çok zordur. Depresyon dönemindeyse zaten bu kadar girişken olunmaz.

2. Şizoid Kişilik Bozukluğu

• Gerçek etkisi: Sosyal ilişkilerden kaçınma, yalnızlığı tercih etme, duygusal mesafe ve içe kapanıklık.
  • Günlük sonucu: Arkadaşlık, grup aktivitesi, ekip işleri kişide huzursuzluk yaratır. Duygusal ifadeler genelde donuktur.
  • Tutarsızlık: “Yol arkadaşım şöyle olmalı, böyle olmalı” diye detaylı sosyal bağ kurmak isteyen biri, şizoid tanımıyla tamamen ters düşer.

3. Aleksitimi (Duygu Körlüğü)

• Gerçek etkisi: Kendi duygularını tanımlamada ve ifade etmede zorluk, empati eksikliği, donuk iletişim.
  • Günlük sonucu: Kişi “kızgınım mı, üzgün müyüm?” gibi sorulara bile net cevap veremez. Başkalarının duygularını da okuyamaz.
  • Tutarsızlık: Yazdığı mesajda duygu yoğunluğu, kaygı ve karar verme becerisi gayet gelişmiş. Bu kişiler genellikle böyle yazılar yazamaz.

4. Asperger Sendromu (Otizm Spektrumunda Yer Alır)

• Gerçek etkisi: Sosyal ipuçlarını okuyamama, takıntılı ilgi alanları, rutinlere aşırı bağlılık, göz temasından kaçınma.
  • Günlük sonucu: Karşılıklı iletişimde gariplik, espri anlayışında zorluk, sosyal ortamlarda zorlanma.
  • Tutarsızlık: Karşısındaki insanın küfür etmemesini, efendi olmasını istemesi gibi sosyal beklentiler Asperger profiline çok aykırıdır. Çünkü bu kişiler çoğu zaman bu beklentilerin farkında bile olmaz.

Depresyonla boğuşan biri Nevşehir rotası çizmez, şizoid biri adam gibi yol arkadaşı aramaz, aleksitimisi olan biri böyle cümleler kuramaz. Nereden mi biliyorum. Açtım yapay zekaya sordum bu hastalıkları tabii önce forumdaki mesajlarını gönderdim, sonra "Bu hastalıklara sahip birinin yaşayacağı zorluklar nelerdir özetler misin?" Dedim.

Şunları yazdı;

1. Bipolar Bozukluk (İki Uçlu Duygudurum Bozukluğu)

• Gerçek etkisi: Kişi dönem dönem çok enerjik, taşkın (mani); sonra da çökük, depresif hale gelir. Bu geçişler sosyal hayatı, iş gücünü, ilişkileri alt üst eder.
  • Günlük sonucu: Aylarca işe/okula gidememe, sosyal ilişkilerde ani kopuşlar, yüksek riskli davranışlar (aşırı para harcama, cinsel dürtü artışı, trafik kazalarına yol açabilecek aşırı özgüvenli davranışlar).
  • Tutarsızlık: Bu kadar kontrollü, planlı "yol arkadaşımı seçiyorum, 2 hafta tanıyalım" gibi davranışlar, mani döneminde çok zordur. Depresyon dönemindeyse zaten bu kadar girişken olunmaz.

2. Şizoid Kişilik Bozukluğu

• Gerçek etkisi: Sosyal ilişkilerden kaçınma, yalnızlığı tercih etme, duygusal mesafe ve içe kapanıklık.
  • Günlük sonucu: Arkadaşlık, grup aktivitesi, ekip işleri kişide huzursuzluk yaratır. Duygusal ifadeler genelde donuktur.
  • Tutarsızlık: “Yol arkadaşım şöyle olmalı, böyle olmalı” diye detaylı sosyal bağ kurmak isteyen biri, şizoid tanımıyla tamamen ters düşer.

3. Aleksitimi (Duygu Körlüğü)

• Gerçek etkisi: Kendi duygularını tanımlamada ve ifade etmede zorluk, empati eksikliği, donuk iletişim.
  • Günlük sonucu: Kişi “kızgınım mı, üzgün müyüm?” gibi sorulara bile net cevap veremez. Başkalarının duygularını da okuyamaz.
  • Tutarsızlık: Yazdığı mesajda duygu yoğunluğu, kaygı ve karar verme becerisi gayet gelişmiş. Bu kişiler genellikle böyle yazılar yazamaz.

4. Asperger Sendromu (Otizm Spektrumunda Yer Alır)

• Gerçek etkisi: Sosyal ipuçlarını okuyamama, takıntılı ilgi alanları, rutinlere aşırı bağlılık, göz temasından kaçınma.
  • Günlük sonucu: Karşılıklı iletişimde gariplik, espri anlayışında zorluk, sosyal ortamlarda zorlanma.
  • Tutarsızlık: Karşısındaki insanın küfür etmemesini, efendi olmasını istemesi gibi sosyal beklentiler Asperger profiline çok aykırıdır. Çünkü bu kişiler çoğu zaman bu beklentilerin farkında bile olmaz.
Hayat yapay zekadan ve internetten fazlası bu tarz hastalıklar tek kalemde birleşmez seviyeleri dereceleri ve ekleri olur kusurlu bipolar bozukluk ve kusursuz bipolar bozukluk

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Benim üstüme olması için annemin babamın gelip imza atması lazım anne babamda ayrı olduğu için yüz yüze gelmek istemediler babamda benim üstüme yapalım dedi
tamam bize kanıtlar mısın artık can çalışıp bütün bunları kendi paranla başardığını hala göndermedin reçeteyi ve eğitim sertifikalarını bir de ruhsatta isim kısmını kırpmış anlamayacaz ya

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Hayat yapay zekadan ve internetten fazlası bu tarz hastalıklar tek kalemde birleşmez seviyeleri dereceleri ve ekleri olur kusurlu bipolar bozukluk ve kusursuz bipolar bozukluk

Geçiniz bu palavraları.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

tamam bize kanıtlar mısın artık can çalışıp bütün bunları kendi paranla başardığını hala göndermedin reçeteyi ve eğitim sertifikalarını bir de ruhsatta isim kısmını kırpmış anlamayacaz ya
Motoru olabilir ya, çok anormal bir durum değil bu. Sorun motorunun olması değil ki. Tutarsızlığı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Geçiniz bu palavraları.

Motoru olabilir ya, çok anormal bir durum değil bu. Sorun motorunun olması değil ki. Tutarsızlığı.
yahu benim de 18 yaşımda motorum vardı ailem almıştı ben kimseye bunu çalıştım kazandım başardım diye satmadım millete 16 yaşında ben bunları başardım siz sümüğünüzü siliyordunuz diyor ya hala tık yok

Geçiniz bu palavraları.

Bir çocuk 2 kardeş evli olduğunu biliyorum Konyalı olduğunuda biliyorum

Bir çocuk 2 kardeş evli olduğunu biliyorum Konyalı olduğunuda biliyorum
Şansını zorlama çok

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Eee sonuç?

Olum salak mısın benim gazetelerde dergilerde televizyonlarda senelerce haberlerim çıktı bunları herkes biliyor 🤣 🤣 🤣

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Eee e-devlet bilgilerimi buldun ne yapacaksın onu söyle? Benimde elimde telefonum var, kvkk'dan dolayı bilgilerimi paylaştığın için avukatlarımı arayacağım duruma göre :)

Motosikleti
K 1600 GTL
Neyse arkadaşlar Can kardeşimizi çok da üzmeyelim. Sonuç olarak 16 yaşında genç bir kardeşimiz çalışmış uğraşmış ve bir şeyler başarmış, belli ki kolay bir hayatı olmamış bence takdir etmek lazım. Tekerine taş değmesin uzun yıllar sağlıkla motor kullan inşallah Can. Bir Abi tavsiyesi olarak da sosyal medyada yazılanı çizileni çok ciddiye alma.....

Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
başarı dediğin, sen şu ailesinin parasını aşırıp, motor alan çocuk değil misin?
cimecikli-kadir.jpg

Bak yavrucuğum; tartmadan söylediğin sözün, aldığın cevabından incinmeyecek sin? Sana adam gibi bir soru sordum, anında bizim IQ yu aşağıya çektin. Lan oğlum 14 sene çıkıp, sonrasında evlenip 5 ayda boşanan insan tanıyorum ben, neden diye sordum, tanıyamamışım dedi arkadaş. Sen o saydığın kriterlere uygun olan bir insanı bir iki buluşmada nasıl tanıyacaksın?
İnsanlar seni kıskanıyormuş, peh peh peh... Ben 93 senesinden bu yana motosiklet sürüyorum, yani senin yaşının tam 2 katı. 16 yaşımda, babamın motoru ile Antalya sahillerinden çıkıp, toprak yayla yollarından torosları aşıp köyüme gitmişliğim var. Yukarıda arkadaş ta demiş, bazılarımızın sadece kaskı senin tüm ekipmanlarından pahalı belki.
Rahatsız olabilirsin, ama bu rahatsızlığın sebebi ile başkalarını rahatsız etme hakkına sahip değilsin.

Motosikleti
D400
.......................................

Son düzenleme:
Motosikleti
cbf 150
Lan ACT bankalara borcun varsa kapasın istersen ne dava ediyon adamı. Bence iyi yönde yönlendirde borcu sıfırlasın hahaha

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar