Kıskanmak mı? Dalga Geçmek mi? Genç Yaşta Başarıya Tahammül Edemeyenlere Cevabım!

Motosikleti
Voge 250RR
Cezai ehliyetin yok diye kafana göre suç işleyemezsin. Cezai ehliyetinin olmadığının farkında olman bile nasıl değerlendirilir bilemiyorum.
Yanlış biliyor cezai ehliyeti var belki 18 yaşından küçük diye indirim alabilir. Zaten cezai ehliyetinin olmadığının farkında olması ve ceza almayacağını düşünmesi; algılama ve irade yeteneklerine sahip olduğunu açıkça gösterir.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben bu forumda kimseye yanlış yapmadım hep saygı sevgi hoşgörü çerçevesi içinde fikir alışverişi yaptım ama sizler sıkılmışsınız milletle uğraşmayı seviyorsunuz yapacak işiniz gücünüz yok senide iyi biri sanardim abi
Bak ben iyi biriyim ki seni uyarmaya çalışıyorum gelecekte başına daha büyük işler almayasın diye. Daha çok gençsin öyle her kıl olduğunun kişisel bilgilerini paylaşırsan olmaz. İnternette o bilgilere erişme imkanının olması senin burada adamın telefon ve tapu bilgilerini paylaşmanı meşru kılmaz. Adamın telefonu bende var, mesajlaşıyoruz, adamın adını sormadım bile. Act diye kaydetmiş ve merak etmemişim tapu bilgilerini.

Bak ben iyi biriyim ki seni uyarmaya çalışıyorum gelecekte başına daha büyük işler almayasın diye. Daha çok gençsin öyle her kıl olduğunun kişisel bilgilerini paylaşırsan olmaz. İnternette o bilgilere erişme imkanının olması senin burada adamın telefon ve tapu bilgilerini paylaşmanı meşru kılmaz. Adamın telefonu bende var, mesajlaşıyoruz, adamın adını sormadım bile. Act diye kaydetmiş ve merak etmemişim tapu bilgilerini.
Abi beni çok sinirlendirdi konuda böyle kişiler benim açtığım konulara cevap yazmasın diye rica ettim uyardığım herkes gene yazdı bu yüzden hesabımı kapattım artık girmicem foruma sırf bunlar yüzünden tebrikler başardınız arkadaşlar soğuttunuz

Motosikleti
Voge 250RR
Abi beni çok sinirlendirdi konuda böyle kişiler benim açtığım konulara cevap yazmasın diye rica ettim uyardığım herkes gene yazdı bu yüzden hesabımı kapattım artık girmicem foruma sırf bunlar yüzünden tebrikler başardınız arkadaşlar soğuttunuz
Ah be kardeşim az önceki üslubuna bak böyle mıymış? En başından beri bu şekilde konuşsan bu tepkiyi almazdın, alsaydın bile en azından benim gibi aklını kullanabilen kişiler sana hak verebilirdik.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ya boşver "he" de geç, sinirlenme, tahrik olma. Burada hepimizin kıl olduğu insanlar var ama sinirimizi içimizde yaşıyor saldırmıyoruz. Belki yüz yüze tanışsan "abi" diyeceğin çok seveceğin bir insanla kapışıyorsun. Yapma, bir sakin ol.

Ah be kardeşim az önceki üslubuna bak böyle mıymış? En başından beri bu şekilde konuşsan bu tepkiyi almazdın, alsaydın bile en azından benim gibi aklını kullanabilen kişiler sana hak verebilirdik.
Ya abi defalarca kez söyledim kişilik bozukluğum bipolar bozukluğum var ne sorunlar yaşadıgimin bir ben bir ailem farkında bir abi sorunları söyle ona göre davranalim sana dedi söyledim BENİNLE DALGA GEÇTİ geçmiş mesajlara bakabilirsin Sonra HERKES DALGA GEÇTİ

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ben bu adama kötü bişey yapmadım dava açacam konusundada kimse dikkat etmemiş saat 17.00 da adliye kapanır 17.00 dan sonra dava açtım diye mesaj atmış ikinci olarak cezai ehlietim yok üçüncü olarak suç işlemedim zorbalık suçu yapan o dava açtı ise benim için iyi olur dördüncü olarak bu tarz herifler fslan filan söylemek istemiom
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ben bu forumda kimseye yanlış yapmadım hep saygı sevgi hoşgörü çerçevesi içinde fikir alışverişi yaptım ama sizler sıkılmışsınız milletle uğraşmayı seviyorsunuz yapacak işiniz gücünüz yok senide iyi biri sanardim abi
Nöbetçi savcıya verdim dilekçemi. Tebligat gelince görürsün dava açmışmıyım açmamışmıyım.

Ya abi defalarca kez söyledim kişilik bozukluğum bipolar bozukluğum var ne sorunlar yaşadıgimin bir ben bir ailem farkında bir abi sorunları söyle ona göre davranalim sana dedi söyledim BENİNLE DALGA GEÇTİ geçmiş mesajlara bakabilirsin Sonra HERKES DALGA GEÇTİ
Derbeder berkin videosunu gönderdi buna benzuon falan dedi öyle işte kimse yardımcı olma peşinde değil sorunlarim var diye herkes toplumdan uzaklastirma derdinde herkese abi abla benden küçükse dost diye hitap ediyorum açtığım konularıb basliklarina bakabilirsiniz herkesin bir kırılma noktası vardır insanım bende hayvan değilim

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
Ayrıca yine yalan söylüyorsun. Benim tapu bilgilerim hiç bir yerde yazmıyor. Alenen ifşaladın. İfşalarkende eğer devam edersen seni dava ederim dedim. Beni sinirlendiriyorsun dava et dedin.

Nöbetçi savcıya verdim dilekçemi. Tebligat gelince görürsün dava açmışmıyım açmamışmıyım.
Umarım açmışsındır act sanmıyorum ama umarım açmışsındır

Ayrıca yine yalan söylüyorsun. Benim tapu bilgilerim hiç bir yerde yazmıyor. Alenen ifşaladın. İfşalarkende eğer devam edersen seni dava ederim dedim. Beni sinirlendiriyorsun dava et dedin.
Geçmiş mesajlarını oku istiyorsan ben asla benden büyük birine kardeşim demem onu bile dedirttin normalde abi derim o kadar sinirlendirdin beni

Sorunlarimi bildiğin halde üstüme gelmeye devam ettin hatta ettin değil ettiniz hepinizin derdi birisini ezip zevk almak bunu anladım ben

Sonra niye bu çocuk böyle 7-8 sayfa tartışırsınız bu hale getiren sizsiniz

Motosikleti
Voge 250RR
Derbeder berkin videosunu gönderdi buna benzuon falan dedi öyle işte kimse yardımcı olma peşinde değil sorunlarim var diye herkes toplumdan uzaklastirma derdinde herkese abi abla benden küçükse dost diye hitap ediyorum açtığım konularıb basliklarina bakabilirsiniz herkesin bir kırılma noktası vardır insanım bende hayvan değilim
Dediğim gibi en basitinden sırf yaşın için bile sözlerinin böyle olgun insanlar tarafından alttan alınması gerektiğini düşünüyorum zaten. Ben bile 17 yaşında senin gibi bir çocuk olarak, 16 yaşındadır yapar, sonuçta çocuktur diyebiliyorsam onların hayli hayli bu cümleyi kurabilmeleri gerek. Sen de gidip adamın bilgilerini paylaşıyorsun, ne geçti eline, evine gelecek olan tebligattan başka? Gerçekten haksız çıkmak için o kadar çabalamışsın ki, bana kalırsa burayı daha da uzatma utancın olarak kalsın burada. Dediğim gibi ben fazla mı iyimserim bilmiyorum ama sana doğru yolu gösterilmesinden yanayım, kişiliğini karakterini acilen değiştirmen gerekiyor insanların rahatsız olması çok doğal ve doğrudan senin karakterinle alakalı bir şey..

Dediğim gibi en basitinden sırf yaşın için bile sözlerinin böyle olgun insanlar tarafından alttan alınması gerektiğini düşünüyorum zaten. Ben bile 17 yaşında senin gibi bir çocuk olarak, 16 yaşındadır yapar, sonuçta çocuktur diyebiliyorsam onların hayli hayli bu cümleyi kurabilmeleri gerek. Sen de gidip adamın bilgilerini paylaşıyorsun, ne geçti eline, evine gelecek olan tebligattan başka? Gerçekten haksız çıkmak için o kadar çabalamışsın ki, bana kalırsa burayı daha da uzatma utancın olarak kalsın burada. Dediğim gibi ben fazla mı iyimserim bilmiyorum ama sana doğru yolu gösterilmesinden yanayım, kişiliğini karakterini acilen değiştirmen gerekiyor insanların rahatsız olması çok doğal ve doğrudan senin karakterinle alakalı bir şey..
Kapattim zaten forum hesabımı şu saaten sonra yazmam kimsenin umrunda değil biliyorum en azından günde yarım saat geçirdiğim bir yer olarak görüyordum oda kalmadı bidahada hiç bir forma üye olmam umarım herkes sorunu sadece bende aramak yerine kendi hatalarınıda görebilir herkese iyi geceler Dostlar abiler ablalar kendinize iyi bakın

Motosikleti
Voge 250RR
Kapattim zaten forum hesabımı şu saaten sonra yazmam kimsenin umrunda değil biliyorum en azından günde yarım saat geçirdiğim bir yer olarak görüyordum oda kalmadı bidahada hiç bir forma üye olmam umarım herkes sorunu sadece bende aramak yerine kendi hatalarınıda görebilir herkese iyi geceler Dostlar abiler ablalar kendinize iyi bakın
İyi geceler kardeşim hayatında başarılar tekerine de taş değmesin. Umarım dediğin gibi hatalarını kendilerinde arayan, çoook çoook daha anlayışlı insanlarla karşılaşırsın. Ama o kadar anlayışlı olan insanların hayatta karşına çıkma ihtimali çok az bilesin :)

İyi geceler kardeşim hayatında başarılar tekerine de taş değmesin. Umarım dediğin gibi hatalarını kendilerinde arayan, çoook çoook daha anlayışlı insanlarla karşılaşırsın. Ama o kadar anlayışlı olan insanların hayatta karşına çıkma ihtimali çok az bilesin :)
Teşekkür ederim abi verdiğin tavsiyeleriniz aklıma kazıdım ugulicam umarım hayatında en iyi noktalara gelirsin kendine iyi bak sağlıcakla kal tekerine taş değmesin abi

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
https://prnt.sc/HY-rQ-P8nCXS

Şimdi iş şöyle yürüyecek, verdiğim 8 sayfalık ek belge ile şimdi linkte gördüğün ve burada özellikle detaylarını paylaşmadığım bu şikayet dilekçesini okuyup annene babana hesap vereceksin, sonra avukat tutacaksınız, bir kaç dava görülecek. Benim avukatım takip edecek, sen mahkemeye falan çıkacaksın. Kaybedince benim avukatlık ücretimide siz ödeyeceksiniz. Eğer tazminat kazanırsam parasını Lösev'e yatırtacağım. Dekontunu dava dosyasından alıp buraya yükleyeceğim. Sende hayatında bir kez iyi bir şeye sebep olmuş olacaksın.

Sen benim bilgilerimi alenen herkese açık bir forumda paylaş, tapu bilgilerimi paylaş, numaramı paylaş, kişisel bilgilerimi paylaş sonra ben hastayım diye yalanlar uydur. Duygu sömürüsüyle bu işten yırtmaya çalış...

Şunu da ekleyeyim; https://prnt.sc/Rt4AOCwEOOzc hiç kimseye hakaret etmedim diyen arkadaş 1 mesajda ben dahil 2 kişiye daha hakaret ediyor.

Son düzenleme:
Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Ben de 17 yaşındayım iki motosikletimi de üstüme yapmak için uğraştık fakat nereye sorarsak soralım aldığımız cevap üzerime yapılamayacağı oldu, 18 yaş altının üstüne sadece taşınmaz mallar alınırmış.
Kime sordunuz bilmiyorum ama bu seferliğine kandırmışlar. Her denilene inanmayın. Yasal dayanağını sorgulayın.

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
...
YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Tesciline Dair Diğer Esaslar

...
Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili
Madde 74- (Değişik: RG-31/12/2004-25687-3. Mükerrer)
Zihinsel (Değişik ibare:RG-17/4/2015-29329) engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.
...
Kanuni mümessil denilen şey veli veya vasisi demektir. 18 yaşından küçükler için veli/vasi anne/baba, boşanmış ebeveynler için velayetin verildiği kişidir.

Motosikleti
Honda Forza
Yanlış bilgilendirmeye engel olmak için emin olmadığımız konuları sallamayalım lütfen!
Doğup nüfusa kaydı yapıldığı anda mülk/tapu/araç vs. alabilir. Mülkiyet hakkı yaş ile sınırlanamaz.
Diyelim ki 15 yaşında babası öldü, -var ise- babasının malı, mülkü, arabası kimin üstüne tescil edilecek?
(Sen niye bağırsaktan sallıyorsun diyeceklere not: Beş yıl bilfiil trafik tescilde çalıştım. Sallamak için yeter her halde.)
Abi 5 emniyet emeklisi misin? Saygılarımı sunarak söylemek istiyorum huniden biraz belli oluyor. Ben henüz kafama takamadım ama aldım odamda duruyor. Bi kaç seneye takarım. :)

Motosikleti
Voge 250RR
Kime sordunuz bilmiyorum ama bu seferliğine kandırmışlar. Her denilene inanmayın. Yasal dayanağını sorgulayın.

KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
...
YEDİNCİ BÖLÜM
Araçların Tesciline Dair Diğer Esaslar

...
Reşit Olmayan Küçükler Adına Araç Tescili
Madde 74- (Değişik: RG-31/12/2004-25687-3. Mükerrer)
Zihinsel (Değişik ibare:RG-17/4/2015-29329) engelliler ile reşit olmayan küçüklerin sahibi bulundukları aracın, tescil kuruluşlarında adlarına tescillerinin yapılabilmesi için, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütnameyi tescil anında vermeleri zorunludur.
...
Kanuni mümessil denilen şey veli veya vasisi demektir. 18 yaşından küçükler için veli/vasi anne/baba, boşanmış ebeveynler için velayetin verildiği kişidir.
Demek ki bana öyle söyleyenler de dediğiniz gibi bağırsaktan sallamış, bunu ruhsat çıkmadan önce bilseydim keşke. Biliyorsunuz ebeveynin üstüne olunca ehliyet yetersizliğinden yenilen ceza ikiye katlanıyor, sırf bu yüzden benim üstüme almak istedik ama noterde açık açık izin vermediler diyeyim o zaman. Ve bunu iki kez denedik, bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Bir de birçok internet sitesinde de alamaz yazdığı için yanılgıya düşmüşüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar