Kışın üşümemek için neler yapıyorsunuz?

Tekirdağda kış sert geçiyor, hem kar hem yağmur hemde soğuk hava ne arasan var.
İçlik,kışlık eldiven,birkaç katman şeklinde giyim
Elimden gelen ne varsa yapıyorum ama soğuktan ve ayaklarımın ıslanmasından çok rahatsız oluyorum. Vitesli motorumu scooter ile takas yapacağım kış gelmeden yoksa bu kışta donarım
Önerebileceğiniz taktikler neler?

Motosikleti
D400
İzmir'den biraz daha soğuk orası.

El için güzel bir eldiven ve mutlaka elcik koruma. Cok üşüyen birisi isen elcik ısıtma.

Düzgün bir kışlık mont alırsan cok soguklarda polar ile giyersin, cok soguk olmazsa kaliteli bir mont sweet ile bile sürülür.

Pantolon içine de termal tayt üstüne de dizlik koruma takarsan daha iyi olur.

Boynuna polar bir boyunluk ile kışlık termal bandana.

Sanırım yeter bunlar :D

İzmir'den biraz daha soğuk orası.

El için güzel bir eldiven ve mutlaka elcik koruma. Cok üşüyen birisi isen elcik ısıtma.

Düzgün bir kışlık mont alırsan cok soguklarda polar ile giyersin, cok soguk olmazsa kaliteli bir mont sweet ile bile sürülür.

Pantolon içine de termal tayt üstüne de dizlik koruma takarsan daha iyi olur.

Sanırım yeter bunlar :D
Abi soğuğu söyle anlatıyım eve gelen su boruları toprağın altında olmasına rağmen suların donduğu oluyor hatta benzinli araba bile zor çalışıyor😄

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Kışlık botun varsa normal çorap üzerine bir de kısa çorap giyip sürmek ayaklarının üşümesine engel olacaktır. Bu kış İstanbul-İzmir arası çok yol yaptım.

Yine motosiklet kıyafetimin içine kayak içliği giyiyordum. Kask içine kışlık maske, boyun kısmına ekstra buff da işe yarayacaktır. Deri montumun kışlık termal içliği vardı ama onun da altına sırasıyla kayak içliği-tshirt-polar giyiyordum.

Bunlar tabi ki uzun yol için yaptıklarımdı, örneğin işe git-gel mantığında kısa mesafe sürülecekse bana da daral gelirdi.

Motosikleti
D400
Tekirdağa kışın gitmiştim o kadar soğuk olmaz yav.

O zaman al modifiye ettim menüyü :D

El için güzel bir eldiven ve mutlaka elcik koruma. Üstüne de elcik ısıtma.

Düzgün bir kışlık mont, icine termal atlet ve üstüne polar.

Softshell Pantolon içine de termal tayt üstüne de dizlik koruma tak. .

Kışlık korumalı bot / termal uzun çorap.

Bu kadar :)

Bir de kiloluysan benım gibi aha böyle gezersin üşümemek için

images

Motosikleti
sym jet 14 125cc
vitesli motorun için elcik ve diz örtüsü taktırman kıyafetlere ek olarak ekstra faydası olacaktır.

Motosikleti
1190 ADV
Üst beden ve pantolon olarak dizlik içlik dışlık ortalık kat kat giyinirsin ama eldiven ve ayakkabı konusunda sınırlı olursun. Hareket etmediğinde de en çok ellerin ve ayakların üşür. Su geçirmez iyi bir motosiklet botu, termal çorap (birkaç katman) ile ayaklarını soğuktan korursun. Yine kışlık eldiven, elcik koruma ve elcik ısıtma ile ellerini korursun. Halen ellerin üşüyorsa kuryelerin kullandığı yumuşak korumalardan alırsın. Bunlara rağmen üşüyorsan, kışın motora binme.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Daha motorla tek kis atlattim o da naked motor ileydi. Goretex uzun motorcu botlarim ayaklarimi yeterince kuru ve sicak tutuyor. Bacaklar icin iclik de kurtariyor. Eller icin elcik koruma taktim ancak bir yere kadar kurtariyor, bu sene elcik isitma takacagim. Vucudu icin ise motorcu montunun altina kalin seyler ve yine montun ustune decathlon'dan aldigim yagmurlugu giyiyorum. O yagmurluk naked motorumda bile neredeyse butun ruzgari kesiyor. Icimdeki diger kiyafetler de beni isitiyor. Istanbul'da bu sekilde kisi atlattim.

Ne kadar dogru bilemem ama kendi deneyimimden yola cikarak vucuda gelen ruzgar ne kadar engellenirse usume o kadar azaliyor diyebilirim.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
son 3 aydır bana bir şeyler oldu, normalde ellerim ve ayaklarım hep soğuk olur üşürdüm ama son 3 aydır ellerim ayaklarım hep sıcak... hatta kız arkadaşım da bana söylemişti, akşam serinliğinde sahilde otururken ellerimin çok sıcak olduğunu söylüyordu... (artık kız arkadaşım yok)

bugünde iş yerinde ustanın beli sakatlanmış yatıyordu ve ona ayağa kalkması için yardım edeyim derken fark ettim elleri soğuktu ve benimki sıcaktı...

bugün evde yemek yerken annemin eline baktım oda soğuktu ve benimki sıcaktı...

son zamanlarda neyi farklı yaptığımı söyleyeyim; çay içmeyi azalttım ve içersem de az porsiyon... süt içmiyorum... sabahları kahvaltıda kafein olsun diye "jacops" marka kahve ve süt tozu koyup içiyorum, maksat yoğun iş için güç versin... ara sıra bira içiyorum... her sabah omega 3 hapı ve magnezyum hapı kullanıyorum... creatine tozu içiyorum her sabah ve gün içerisinde su içmeyi ihmal etmiyorum...

bunlar dışında tatlıyı da azalttım eskisine göre.. abur cubur yersem de patates cips ve bira eşliğinde gömüyorum... bunları yaparak mı oldu bilmiyorum artık... zaten kilo da almışım... 55 kiloydum ama 60 kg olmuşum.

.......................

işin özeti şu; soğuktan korunmak için tabi giyinmek şart fakat giyinmek ile olmuyor sadece... vücudun direncini yükseltmek ve sağlığı arttırmak gerekiyor... dediğim gibi yani şu an yaz ayları yeni yeni bitiyor ve çevremde insanların elleri soğuk iken benim sıcak... yazında akşam serinliği olduğu günlerde arkadaşım üşürken ben ateş atıyordum mesela...

yani vücut sağlığınıza dikkat edin.. kan değerlerini düşürecek gıdalar tüketmeyin... çayı azaltın, süt içmeyin, gün içerisinde su içmeyi ihmal etmeyin... ara sıra en azından bir tane küçük shot(şot) için, efes marka olanı daha kolay bir içime sahip, tuborg alıp zorlanmayın başlangıçta.

Elimden gelen ne varsa yapıyorum ama soğuktan ve ayaklarımın ıslanmasından çok rahatsız oluyorum. Vitesli motorumu scooter ile takas yapacağım kış gelmeden yoksa bu kışta donarım
Cordura kevlar karışımı bir motosiklet kotu alıyorsun bunların kumaşı özel rüzgarı içeri almıyor(vecton ürünlerine bak). Bunun içine termal içlik giy bacağına. Aldığın kotun boyunu nargileci gibi kestirme uzun kalsın. Ayağına uzun bot giy gündelik türden. boyundan burna kadar bandana yada balaklava tak. Boynun soğuk yemez. Kafaya bandana. Üstüne bir tane kışlık mont al Forte GT veya prosev ürünlerini işini görür. Ama satıcıya kanma kışlık alcaksın başka sıfatı olan bir mont değil. Eldivenin uzun bilekli deri eldiven olabilir kışlık versiyondan. Hepsi bu kadar. Bunları yapınca üşüme kalmıyor sıfır derecede sürebiliyorsun

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Aşktandır gardaş
aşk falan kalmadı :(

denedik olmadı, sevdiğim kadın ruh hastası çıktı, halen seviyorum ama birlikteliğimizin mümkün olmayacağı yada mümkün olsa bile bana hayatı zindan edeceği %100 ortada olduğu için severek ayrıldım... sadece sevmek yetmiyormuş :)

hayata küsmek yok, bir çok insana göre halen şanslıyım, maddi manevi gücüm var ve daha yol alabilecek durumdayım fakat gelecek bize ne getirir o bilinmez... biraz daha olgun ve taşlaşmış bir kalp ile yola devam, kolay bağlanmayacak şekilde...

şu an bekarlar evlenemiyor oldukları için üzgün... evliler de bekarlık zamanlarındaki rahatı kaybettikleri için üzgün... uzun lafın kısası herkes kendinde olmayan şeyi istiyor ama elindekileri görmezden geliyor..

neredeyse 20 milyon evlilik yaşındaki erkek bekarmış şu anda... mutluluğu yakalayabilirsem zaten ben kendimi kutsanmış olarak sayarım, şu anda şaşırmıyorum yani.

Motosikleti
Yakında crf 250 rally
Anneannene söyle yelek örsün yeterde artar

Motosikleti
Triumph Tiger 800XRx
Kışın binersem o da İzmir Aydın Muğla bölgesinde😅 ekipmanım:
Decathlon Wedze kayak içilği takım, mısırlı alpaka yün çorap🙃 kışlık çizme, rüzgar ve yağmur geçirmez 3 katmanlı touring mont, Tech 90 pantolon üzerine rüzgar geçirmez LBC yandan fermuarlı pantolon, rüzgar geçirmez eldiven, kışlık buff (kafaya 1 boyuna 2 adet) ve tabi daha sık mola bol bol sıcak içecekler😂 Daha da üşürsem bir shot Chivas🫣

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar