Kışın Motorunuzu Nasıl Saklıyorsunuz

kışın motoru niye saklıyosunuz, sibirya mı burası? Almanyada yaşanız 1 mevsim mi süreceksiniz sadece? soğuğa karşı düzgün ekipmanla kışın size ne zararı var ki. tamam kabul ediyorum herkesin keyfi bu kimse buna karışamaz fakat keyif aldığınız bişeyi bikaç önlemle yıl boyu yapabilecekken kendinizi kısıtlamanız ne kadar mantıklı. arkadaş hava biraz soğusa köprü hariç motor göremiyorum yollarda, geçen hafta gebzeden altunizadeye kadar motor görmedim hava biraz serin diye.

Maddiyat meselesi. Bendeki ekipmanlar kış için yeterli değil. Kışlık mont, pantolon, bot, eldiven almak lazım. Temizinden sıcak tutabileceklerin en dandikleri toplamda 3000Tl fazlası var azı yok. Ayrıca benden çıkacak olan benzin paralarını da saymıyorum. Sonra ben yağmurda çamurda heder olurken, gerizekalı biri telefonla konuşurken bana çarpma ihtimallerinden sıyrılmaya çalışmak mı?

Yok saol. Ben almayayım. Benim güzeller güzeli motorum da almasın.

Motosikleti
Honda CBF 250
Sokakta branda altında duruyor, bende hemen her haftasonu binerim, mesela şimdi gidip bineceğim :D

Karsta durumlar farkediyor.Bu sene hava guzel gitti genellikle.Ama 2 3 ay dan fazla surmek cok zor

Yukarda söylenenler dışında bir de lastiklerin formunu kaybetmemesi için haftada bir çevrilmesi gerekiyor diye biliyorum.

Yukarda söylenenler dışında bir de lastiklerin formunu kaybetmemesi için haftada bir çevrilmesi gerekiyor diye biliyorum.

Alternatif olarak;

* Lastik basınçlarını %40-50 arasında fazladan yükseltebilirsiniz

* Tekerlekler yere değmeyecek şekilde motosikleti sehpaya veya askıya alabilirsiniz

Motoru açıkta duranlar için Böyle bir şey varmış.

Ne kadar kullanışlı olur acaba, kullanan ya da bilgisi olan var mı?

Abi bizim motorlarda önden padock takılabiliyor mu? Yoksa esktradan bir aparat takmak gerekiyor mu?

MT-07' ler için kullanılan teker göbek takozlarının bazılarında pad-dock için yuva var, bazılarında yok. Seninki düz takozsa çok mantıklı olmayabilir(takozdan doğrudan kaldırabilirsin ama kayabilir), takoz üzerinde kanal varsa takılabilir.

2019-Yamaha-MT07-EU-Ice_Fluo-Studio-001-03-1.jpg

Bununki gibi bende :queen:

Bendeki takozlarda böyle kanal yok. oval şekilde inceliyor. Neyse altında tahta koyayım. Dün koyacaktım 2 defa anahtarımı unuttum. Bugün koyacaktım, erindim. Umuyorum bir ara koyacağım :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
10 günde bir biniyorum...

Üşümesin diye üzerine örttük battaniyeyi, kedilerde ısıtıyordur, bu kadarı yeterli.

Selenin üstüne kilim üstüne branda.orta sehpaya alıp ön maşanın kenarından yaptığım aparatla ön tekeride yerden kesiyorum.
Bakım olarak lastik hava basınçlarını tamamladım zincir ve bilimum yerlerini yağladım.Depoyuda fulledim havaların ısınmasını bekliyorum.

Fırtınadan önce bir tur çıkarmayı düşünüyorum mt’yi. Bakalım erinmeden halledebilecek miyim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar