Kimse motorunun aküsünü küçümsemesin :)

Dün babam Köyde kalmış. Akü boşalmış ve bizim köy öyle büyük bir yer degil yardım falan imknsız dağlık yer işte trabzonun köyü nüfüs max 100 kişi neyse anlıyacagınız akü bulmanın inkansız oldugu bir yer :)

Beni aradı gel beni al dedi. Gittim almaya aküyü sökmüş şehre gidip şarj ettirelim bir ara gelir arabayı alırsın. Tamamda baba takviye edelim falan dedim. Beyinli araba bişey olur dedi vurdurma olamaz zaten otomatik vites Tamam o zaman dedim Takviye yerine alıp bu aküyü bağlıyalım dedim. Motorsikletimin aküsü 12 v 7 Ah gücünde babam dediki lan o minik akü nasıl çalıştırsın sende aküsüz kalırsın dedi.
Sorun degil denemekten bişey olmaz. Tek marşda hemen aldı çalıştı. :D :D Aslında bende o kadarını beklemiyordum. Hani o kadar güçlü çeviriyorki arabanın aküsünüden hiç bir farkı yok :D

Bide kendi motorumu çalıştırdı anlıyacagınız. Motor aküsü falan fark etmiyor akü aküdür heryerde bunu anladım. :D:):):)

akü aküdür ama amper olmadıkça hiç bişedir...
araba ne öyle küçük motorlu bişeyse çalıştırırda gel bide bizim p100 ü çevirelim :) 75 amperle bile ara ara tekliyor :)

Bir arkadasim arabanin akusu ile aracindan kopan bi parcayi yerine kaynak yapmisti.

7 amper aku = 7 amper yuk ceken bır cıkahı 1 saat buyunca calıstırır. 1 amper yuk ceken cıhazı 7 saat calıstırır .

Gerısını sız uyarlayın .
O yuzden ah dır amper\ saat

Mars motorunun nekadar yuk cektıgıne baglı . 25 amp mar motoru olan bır aracı 7 amperle calıstıramazsın . Ama 10 ampere kadar calıstırabılır .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar