Hocam Gaziantepliyim, Kilis'te birkaç kez arkadaş ziyaretine gittim. Bizim burada genelde kask vs takan olmaz polislerde pek umursamaz. Motosikletlerimiz ya cg yada popüler cf,Bajaj,tvs,yamaha modelleri olur, esnaflar Küba yada Honda scouter tercih eder. Kask olmadan polisin yanından geçince çoğu zaman polis umursamaz bile. Çevirmeler hariç ceza pek yazılmaz, çevirmelerde genelde üniversite bulvarı, demokrasi meydanı vs gibi popüler yerlerde olur o zaman motorculara genelde ceza keserler.Saygıdeğer arkadaşlarım öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Kilis’te çok yoğun bir motosiklet kullanımı var. Buranın diğer şehirlerden farkı nedir sizce. Diğer ekipmanları geçtim ama kaskı sadece motosikletli polislerde görüyorum. Ekipman anlamında anadan üryan sürücü trafik polisine yaklaşıp muhtemel bir yeri sorup hiç bir ikaz almadan, ceza yemeden yoluna devam ediyor. Ben dışardan bir göz olarak anlam veremediğimden birkaç vatandaşa sordum. polislerin ceza yazmaya kalktığında bir yerlerden uyarıldığını belirttiler. Gaziantep böyle mi onuda merak ediyorum.
Genel olarak trafik yapımız berbat ve rezildir kural tanınmaz, tanıyan insanlarada cins cins tavır sergilerler.