Kilis’te Motosiklet Kullanımı

Saygıdeğer arkadaşlarım öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Kilis’te çok yoğun bir motosiklet kullanımı var. Buranın diğer şehirlerden farkı nedir sizce. Diğer ekipmanları geçtim ama kaskı sadece motosikletli polislerde görüyorum. Ekipman anlamında anadan üryan sürücü trafik polisine yaklaşıp muhtemel bir yeri sorup hiç bir ikaz almadan, ceza yemeden yoluna devam ediyor. Ben dışardan bir göz olarak anlam veremediğimden birkaç vatandaşa sordum. polislerin ceza yazmaya kalktığında bir yerlerden uyarıldığını belirttiler. Gaziantep böyle mi onuda merak ediyorum.

Motosikleti
Honda Forza
Kilis bir Jüpiter cehennemi. Her yer motosiklet dolu ve 10 motosikletin 7si Jüpiter, 1i Pcx, 1i Forza, kalan 1i de 'diğer'

Halkı çoğunluğunun Suriyeli olduğu yerde kasklı, montlu motosiklet sürücüleri beklememek lazım bence.

Dediğin gibi her tarafta jüpiter var, forza görmedim gibi. Suriyeli veya türk farketmiyor. Kimsede kask yok. Ve trafik ekipleri hiç görmüyor.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Saygıdeğer arkadaşlarım öncelikle hepinize hayırlı ramazanlar dilerim.
Kilis’te çok yoğun bir motosiklet kullanımı var. Buranın diğer şehirlerden farkı nedir sizce. Diğer ekipmanları geçtim ama kaskı sadece motosikletli polislerde görüyorum. Ekipman anlamında anadan üryan sürücü trafik polisine yaklaşıp muhtemel bir yeri sorup hiç bir ikaz almadan, ceza yemeden yoluna devam ediyor. Ben dışardan bir göz olarak anlam veremediğimden birkaç vatandaşa sordum. polislerin ceza yazmaya kalktığında bir yerlerden uyarıldığını belirttiler. Gaziantep böyle mi onuda merak ediyorum.
gördüklerinin çoğunluğu türk vatandaşı bile değil de ondan :)

3 yıl kilis'te yaşadım. tavsiyem, bir an önce ordan sktir olup gitmendir.
Sadece arada uğruyorum. Güneydoğu bana göre değil zaten. Ama ne yaparsın iş işte. Adam tam merkezde köşede tekel bayii gibi kaçak sigara satıyor dükkanda. Sigaralar göze giriyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gördüklerinin çoğunluğu türk vatandaşı bile değil de ondan :)

Yüzde olarak hesaplamadım. Ama türklerinde çok bir farkı yok sanıyorum. Bir düzen kurulmuş. Öyle gidiyor.

gene burda mı yazdıydım, hatırlayamadım.

kiliste yaşadığım dönemdi, motorla gezeyim dedim, kalktım bu kilis'in ilçesi elbeyli'ye gittim. abartıyorsam n'olayım, yeminle, zamanda 200 yıl geri gitmiş gibi hissettim kendimi!

zaten bi dönem de şehrin merkezini falan bombaladılar, roket attılar her yere, terk ettim ucube şehri.

Ben yaşayamam böyle yerde Allah zorunlu etmesin. Sarıkamışta iki senem geçti. Kar kış kıyamet ama seviyordum. Buraların yazı aman vermiyor. Bana göre değil.
gene burda mı yazdıydım, hatırlayamadım.

kiliste yaşadığım dönemdi, motorla gezeyim dedim, kalktım bu kilis'in ilçesi elbeyli'ye gittim. abartıyorsam n'olayım, yeminle, zamanda 200 yıl geri gitmiş gibi hissettim kendimi!

zaten bi dönem de şehrin merkezini falan bombaladılar, roket attılar her yere, terk ettim ucube şehri.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
Sadece arada uğruyorum. Güneydoğu bana göre değil zaten. Ama ne yaparsın iş işte. Adam tam merkezde köşede tekel bayii gibi kaçak sigara satıyor dükkanda. Sigaralar göze giriyor.

Yüzde olarak hesaplamadım. Ama türklerinde çok bir farkı yok sanıyorum. Bir düzen kurulmuş. Öyle gidiyor.
savaşın olduğu yerde ne ehliyet kalır ne trafik kalır ne kanun kalır savaştan kaçıp gelenler yanlarında bunları getirir

savaşın olduğu yerde ne ehliyet kalır ne trafik kalır ne kanun kalır savaştan kaçıp gelenler yanlarında bunları getirir
Tersine bir iskan olduğu aşikar. 100 kilisli varsa 150 bin suriyeli var diyorlar içerde. Hepsi hüviyetini alsa belediyeyi alırlar.
Ama bence bu tamamen suriyelilerin getirdiği bir şey değil.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben 45 yaşımdayım, benim aynı yaşta bir kankam var, ailesi Kilis'li. Kankamın annesi de 70-75 aralığındadır ve bu kadın gençliğinde Kilis henüz Gaziantep'e bağlı bir ilçeyken bile oralarda motor sürüyormuş.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ne kaskı mübarek? O dönem bırak Kilis'i memlekette bile doğru düzgün kask yokmuş. 90'ların ilk yarısı motor sürerken ben de kask takmıyordum, o zamanlar bu işler şimdiki gibi iyi bilinmiyordu ya da genel halk kesimine yayılmamıştı bu bilgi. Kaskı kışın soğuktan gözlerim yaşarmasın diye takıyordum 1994-1998 arası. Hala yaşıyor olmam bile mucize. O dönem kaskımın markası Suzuki idi, mat siyahtı ve vizör dışı ayna gibiydi, çok şekildi ama akşam önünü görmen imkansızdı.

Ne güzeldir o zamanlar ama. Yollar bu kadar keşmekeş değil. Ben kasksız nasıl sürülür anlamıyorum. Sadece dediğin gibi gözlerin yaşarmaması bile benim için büyük sebep.

dedem ve anneannem kilisli 3 4 kere gittim ve en son dedem vefat ettiğinde gittim 4 ay önce kilis türkiyenin en ama en kötü yeri diyebilirim. gerçekten bok çukuru rezalet iğrenç biryer. dediğn gibi 100 motor varsa 98 i jüpiter 1 tane pcx herkeste jüpiter var ve kilis te kask takmak zorunlu değil. 1 kişide kask yok çünkü zorunlu değil polisler bakmıyor bile motorcular 1 tane cevırme dahı yok. ve gerçekten hindistan gibi hindistandan hiçbir farkı yok adım başı motor suriye ve hindistanın karışımı gibi rezalet biryer düzen yok hiçbirşey yok

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Ne kaskı mübarek? O dönem bırak Kilis'i memlekette bile doğru düzgün kask yokmuş. 90'ların ilk yarısı motor sürerken ben de kask takmıyordum, o zamanlar bu işler şimdiki gibi iyi bilinmiyordu ya da genel halk kesimine yayılmamıştı bu bilgi. Kaskı kışın soğuktan gözlerim yaşarmasın diye takıyordum 1994-1998 arası. Hala yaşıyor olmam bile mucize. O dönem kaskımın markası Suzuki idi, mat siyahtı ve vizör dışı ayna gibiydi, çok şekildi ama akşam önünü görmen imkansızdı.
2000 yılının başına kadar benimde kaskım yoktu.. Hatta 3 4 MZ le kasksız Antalyaya konya üzerinden giderdik... Gölbaşı civarıda bırak gözünüzü vücudumuzun bütün deliklerine sivri sinek dolardı..
Motorculuk 2000 lerde başladı ülkemde.. Cefasını bizler çekmişiz... :(

dedem ve anneannem kilisli 3 4 kere gittim ve en son dedem vefat ettiğinde gittim 4 ay önce kilis türkiyenin en ama en kötü yeri diyebilirim. gerçekten bok çukuru rezalet iğrenç biryer. dediğn gibi 100 motor varsa 98 i jüpiter 1 tane pcx herkeste jüpiter var ve kilis te kask takmak zorunlu değil. 1 kişide kask yok çünkü zorunlu değil polisler bakmıyor bile motorcular 1 tane cevırme dahı yok. ve gerçekten hindistan gibi hindistandan hiçbir farkı yok adım başı motor suriye ve hindistanın karışımı gibi rezalet biryer düzen yok hiçbirşey yok
İş Bankasının önüne park etmişler, ama park dediğim 50 tane motor var. Polis megafondan uyarı yaptı ve 15 dakika verdi bir kısmı alıp götürdü. Çoğunluğu kaldı. Sonra tek tek plakaları çekmeye başladı. Heh dedim bir ceza göreceğiz sonunda. En son polis cezaları yazdı uzaklaştı. 20 25 kişi ceza yazmasın diye etrafını sarmıştı.

2000 yılının başına kadar benimde kaskım yoktu.. Hatta 3 4 MZ le kasksız Antalyaya konya üzerinden giderdik... Gölbaşı civarıda bırak gözünüzü vücudumuzun bütün deliklerine sivri sinek dolardı..
Motorculuk 2000 lerde başladı ülkemde.. Cefasını bizler çekmişiz... :(
Abi nasıl sürüyordunuz. Bandırma manyas arasında vizör kör sineklerden simsiyah oluyor

Motosikleti
Honda Forza
Kilis'i hiç görmeyen birisi Kilis'i kötü bir yer zannediyorsa bu ön yargılı bakış açısından vazgeçmeli bence.

Kilis kötü bir yer değil Kilis çok çok kötü bir yer.

Şöyle örnek vereyim. İnsan içine karışabileceğim tek yer olmasına rağmen ve her hafta 1-2 kez çarşıya çıkma şansım varken ilk çıktığım günün öğlen saatlerinde geri dönüp 2 ay boyunca çarşıya çıkmadım. Kilis işte öyle bir yer.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar