KGS Çakallığı, Hırsız Motorcu, Çakal-Mağdur Taksici

bir keresinde adanada otobana girecez kamyonla, baktık ki bozuk para yok 7.5 liramı neydi bilet eniştem 100 kağıt verdi görevli memura, adam dedi bozuk yokmu? yok... geç o zaman dedi:),o kuyrukta bizi geri çevircek hali yoktu ya:)

3 tane kgs var bende ikisinin içinde 10 tl gibi rakamlar bir tanesi kredili.
2 si motorda bir tanesi cüzdanda , o köprüde kaç kişiye kgs bastığımı hatırlamıyorum 3-5 kere de kgs yi komple vermiştim.

3 liralık hizmeti 5 liraya satmak isteyen kişiye oportunist denilir ve pek de hoş sıfatlar ile anılmazlar.

herkes ektiğini biçer.

bir geçişlik ksg kartı için en son 30 tl isteniyordu bunun adını da siz koyun artık.

konu ufaktan farklı biryere gidiyo ama bi yorumda benden. fetva veriyim hatta:D köprüden kaçak geçmek caizdir efenim. haliç, galata köprüleri, viyadükler, vsvs buralardan neden para alınmıyorsa köprüdende o sebepten alınmamalı. hem devlete nasıl bir masrafımız oluyorki bu parayı alıyolar anlamıyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
konu ufaktan farklı biryere gidiyo ama bi yorumda benden. fetva veriyim hatta:D köprüden kaçak geçmek caizdir efenim. haliç, galata köprüleri, viyadükler, vsvs buralardan neden para alınmıyorsa köprüdende o sebepten alınmamalı. hem devlete nasıl bir masrafımız oluyorki bu parayı alıyolar anlamıyorum.

kardeşim sen noktayı koymuşun tamamdır benden bukadar dediklerimiz aynı yere çıkıyo..

köprü möprü kart para taksici davulcu nedir bu yhaaaaaa!!! seviyorum anqaramı , rezilliğe bak.....

Motosikleti
750x
bende birisi toplumsal mesaj vermese şaşardım...ne güzel sen şimdi hiç kaçak geçememişindir..bu üç kagıtcılık degil dostum adam mağdur mecbur geçeçek napsın

Anladığım kadarıyla sizin düşüncenize göre magdur olup kaçak geçmekle, magdur olup banka soymak arasında fark yok. Adam magdur ne yapsın degilmi?

Adam neymi yapsın?

Gişenin önünde beklesin ve ücretini ödemek sureti ile birinden KGS kartını tek geçişlik rica etsin. Zaten Koray'da bunu yapmış. Yapılması gerekende buydu zaten. Eğer koray sizin dediginiz gibi plakasını kapatıp kaçak geçmiş olsaydı okuduğu bunca yıl üniversitenin ona hiç birşey kazandırmadığını düşünürdüm.

Kusura bakmayın ama işin üç kagıdından önce toplumsal mesajlara kulak verin sizde.
Benim kaçak geçmeye vicdanım kabul etmez. Köprü geçişlerinin ücretli olmasına bende anlam veremiyorum.
Ama bu benim yanlış bir davranışta bulunmama sebep degil.

Son düzenleme:
o kadar aptalca işlerki şehrin içinde bir semtten diğer semte gitmek için para ödüyorsun böyle bir şey yok her zaman derim koltuk altı plaka candır canandır

Anladığım kadarıyla sizin düşüncenize göre magdur olup kaçak geçmekle, magdur olup banka soymak arasında fark yok. Adam magdur ne yapsın degilmi?

Adam neymi yapsın?

Gişenin önünde beklesin ve ücretini ödemek sureti ile birinden KGS kartını tek geçişlik rica etsin. Zaten Koray'da bunu yapmış. Yapılması gerekende buydu zaten. Eğer koray sizin dediginiz gibi plakasını kapatıp kaçak geçmiş olsaydı okuduğu bunca yıl üniversitenin ona hiç birşey kazandırmadığını düşünürdüm.

Kusura bakmayın ama işin üç kagıdından önce toplumsal mesajlara kulak verin sizde.
Benim kaçak geçmeye vicdanım kabul etmez. Köprü geçişlerinin ücretli olmasına bende anlam veremiyorum.

:rendeer: :cat: :rendeer:

en azından bir tane paralı gişe olması lazımdı ama donuna kadar satılmış bir ülke olaraktan ses çıkarma hakkımız pek olmuyor.:pale:

Benzer bir olayı başka bir forumda da okumuştum. Bu yeni türetilen bir kaçak (hırsızlama) geçiş yöntemi olsa gerek.

Para kabul etmeyip "sen de başka bir motorcuya KGS ısmarlarsın" diyenler de var :cat:

Bir yıl kadar önce köprüden motorla geçecekken KGS'yi unuttuğumu fark ettim, yolcum da vardı; yarış motorlu, arkasında artçısı olan bir motorcu arkadaş KGS'yi okuttu, "sen de başkasına ısmarlarsın" dedi. Kartı unutup bana denk gelene KGS benden :)

Kurallara çoğunlukla uyarım, hatalı sollama asla yapmam, emniyet şeridini pek ihlal etmem, yol bomboş bile olsa kırmızıda geçmem, ama köprü ve otoyollara moralime bağlı olarak :)queen:) para veririm, 70 km/sa hız sınırına pek uymam ama 120'yi de çok geçmem (sonra motor çok yakıyor) :p

Son düzenleme:
devlet istanbul boğazından geçen gemilerden para alamıyor, ne yapsın boğazın üstünden geçen insanlardan vergi alıyor,koskoca türkiye, ulan tarihte yaptığın anlaşmanın zamanı bitmedimi be,boğazdan geçen gemilerden her yıl 50 milyar dolar kazanılacağı tahmin ediliyor..bu parayı aç'a,yetime dağıtsan fakirlik olmaz ülkede

Abicim siz Dilaver'le elinize birer odun alip kopruye takilin bence.:p

Merak etmeyin bu kuryeci sayesinde orda baya arkadas edinirsiniz.:)

Ulem Istanbul neseli memleket yav.
Her an aksiyon var.:cherry:

çok neşeli çook (=

bu gün arkadaşla rumeli fenerine gidelim dedik onada kazadan sonra korkusunu yenebilsin diye yolda enva-i çeşit öküz sığır cinsinden sürücüler vardı abuk subuk yerlerde sollamalara girip üstüme direksiyon kıranlar çat diye olup olmadık yerlerde frene abananlar...

adamı oruçtan edecekler zorla...

neyse herkese hayırlı iftarlar...

ahaha hocam yaşadığın olay gerçekten komediymiş.bence sen taksiciye sitem edeceğine dua et adam sana kgs sini vermek zorunda değil sonuçta 5lira istemiş bence çokda değil ha hani 2. kex okutmasaydı ben diğer motorcuya okuttum deseydi o zaman haklıydın ama adam senin için 2 kere kullandırıp üstüne zarar etmiş daha ne istiyosun :)

Adam neymi yapsın?

üniversite ders 1 köprülerde kaçak geçilmesi nasıl bi dersmiş yawwww:queen::queen::queen:eek:y yarıldım gülmekten dsaddsdadsasasads..meger üniversite adama neler ögretiyomuş
...he he haklısın öyledir..siz para vermeye.bende sadece(köprülerde kaçak geçmeye devam

Lamborghini Gallardo ' sunun plakasına tişört geçirip , kgs/ogs den yırtmaya çalışan adamlarla aynı ülkede yaşıyorken... Bu motosikletli şerrrrreffsizin yaptığı da bişey mi :)

geçmiş olsun :)

COQ

Motosiklet Eğitmeni
üniversite ders 1 köprülerde kaçak geçilmesi nasıl bi dersmiş yawwww:queen::queen::queen:eek:y yarıldım gülmekten dsaddsdadsasasads..meger üniversite adama neler ögretiyomuş
...he he haklısın öyledir..siz para vermeye.bende sadece(köprülerde kaçak geçmeye devam

O yazilanlari anlamak için universite okumaya gerek yok aslinda.
Ilk once anne babanin ogretmesi lazim.
Senin neden ogrenemedigini de tahmin ediyorum.
Bence buradaki arkadaslara hesap soracagina, gidip annen babanla konus.
Muhtemelen salonda dizi izliyorlardir ama bir reklam arasinda sanirim firsat bulabilirsin.....
Onlara sor neden seni boyle yetistirmisler.
Neden haksizlik etmeyi,hak gasp etmeyi marifet sayiyorsun sor anlatsinlar sana.
Bizimle de paylasirsan sevinirim.
Iki evladim var.
Ayni yanlislari yapmak,evlatlarimi bu sekilde yetistirmek istemem.
Alacagimiz dersler mutlaka vardir...
::sluu::::23343::

O yazilanlari anlamak için universite okumaya gerek yok aslinda.
Ilk once anne babanin ogretmesi lazim.
Senin neden ogrenemedigini de tahmin ediyorum.
Bence buradaki arkadaslara hesap soracagina, gidip annen babanla konus.
Muhtemelen salonda dizi izliyorlardir ama bir reklam arasinda sanirim firsat bulabilirsin.....
Onlara sor neden seni boyle yetistirmisler.
Neden haksizlik etmeyi,hak gasp etmeyi marifet sayiyorsun sor anlatsinlar sana.
Bizimle de paylasirsan sevinirim.
Iki evladim var.
Ayni yanlislari yapmak,evlatlarimi bu sekilde yetistirmek istemem.
Alacagimiz dersler mutlaka vardir...
::sluu::::23343::

O şahsı bujilemek geldi içimden!

Az önce benzer bir başlığı görünce bende ne zamandır yazmayı düşündüğüm olayı yaziyim dedim.

Geçenlerde hesapta olmayan bi şekilde karşıya geçmiştim, tarzanlık edip şortla tişörtle bindim, kgs montun cebinde kaldı haliyle. Neyse dönüşte serkeci-harem yaparım dedim. İftar filan zaman geçti, sirkeciye gittim en son feribot 9.30daymış. Ahanda avyayı yedin koray dedim:) Neyse köprüde bi çaresine bakarız dedim, çıktım yola.
Köprüye girişte bi motorcu duruyodu sağda, sordum kart varmı diye, bişeyler dedi ama anladımki vermiyo yada veremiyo. İlerledim gişelere doğru, iki gişenin ortasında durdum. Gişenin içinde bi araba bekliyo anlamsız bi şekilde, sürücüsüde içeride, neyse arkadan bi taksi geldi, dedim kart varmı, çakallık yapıp "var 5 tl" dedi, içimden lan gece gece kalacan ver git dedim ve verdim parayı, bu sırada gişenin içindeki araçla taksinin arasına az önceki motorcu girdi. Taksici dışarı çıktı gişenin içindeki araca gitti noluyo diye, adamın kartı yokmuş, ondanda 5tl aldı, adam yoluna devam etti, o arada ben gişenin içine giriyodum ama önümde az önceki motorcu vardı, taksici onu ben sanıp kartı okuttu yine, ŞERRRRREFSİZ motorcu hiç beklemeden bastı gitti, kapı kapandı, bu arada taksici arabasına geçti, döndüm arkamı "la noluyo, onu niye geçirdin" diye baktım, adamda bi süre anlam veremedi, içimden dedim şimdi "banane geçseydin diyecek, tartışma çıkabilir, biber gazını hazırla:)". Neyseki kıllık yapmadı bi daha çıktı aracından kartı okuttu söylene söylene, 1,25tl kar ediceği yerde 2,5tl zarar etti.

Sonuç :
Şerrrrefsiz motorlu arkadaşım, umarım bu sitedesindir. O taksici ile aramda kavga hırgür çıksa ne olacaktı. Gerçi 3tl için hırsızlık yapabildiğine göre bunuda düşünmen garip olur dimi?
Taksici abicim, sende 3 kuruşun hesabını yaparsan, gece gece düşürmüşüm aliyim parasını dersen böyle çıkar saniyesinde. 1 lira fazla alsan ne olur almasan ne olur, zenginmi edecek seni.
Ben, buda bana ders olsun, kartsız çıkmam artık, ortalık çakal kaynıyor.

keşke başka araçtan kgs isteseydin bu kadar kafaya katmazdın kendin için sabırlı olmanada gerek kalmazdı :queen:
yada hiç kimse kgs vermeseydi de 10 katını ödeseydin :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar