Keskin virajlarda niçin dönemiyorum?

Arkadaşlar farkettim ki keskin virajlarda ve uzun virajlarda yeterince rahat dönüş yapamıyorum.
Motoru yatırsam da bariyerlere doğru gitgide yaklaşıyorum. Sonunda hız kesmek zorunda kalıyorum bu da akışımı bozuyor.

Daha çok mu yatırmam gerekiyor? Yoksa başka bir şey mi yapmam gerekiyor.

Forumlardan yanlış bilgiler edinip hayatınızı riske atacağınıza eğitim alabilirsiniz.

OMM'den ya da nereden temin edebiliyorsanız Motosiklet Yol Sanatı kitabını derhal edinmelisiniz. Tüm sorularınızın cevabı orada. :rendeer:

[url=http://hizliresim.com/1jv07D][/URL]

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:31 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

Bu kesmezse dünyanın en iyi viraj okulu var. California Superbike School. Biraz pahalıdır ama her motorcunun alması gereken bir eğitimdir :cat:

http://www.superbikeschool.com.tr/

bakışın yanlıştır. yukarıdaki kitap bu işin ilacı

daha hızlı ve güzel öğrenmek için de bir yol eğitimi tavsiye edeceğim

Bende dönemiyorum çözümü buldum.

Keskin viraja girmiyorum :queen:

ALLAHIM burada bu günleri de mi görecektim...

Sürüşle ilgili soru soran bir arkadaş ve ona ahkam kesmeyen, ukalalık yapmayan. Hatta, kendi bildikleri yerine eğitim konusunda tavsiyeler veren insanlar.

Elinize dilinize sağlık.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Eğitim aldım zaten. Ama ileri sürüş tekniği değil, başlangıç eğitimi aldım sadece gis akademide.
Yani nereye bakılacağını, nasıl yatılacağını, içten mi dıştan mı dönüleceğini biliyorum. Ekipmanımda da eksik yok. Robocop gibiyim. Ama keskin virajlarda zorlanıyorum. Zamanla aşılır diyelim. Zaten bu yakınlarda tekrar eğitime gideceğim.

Ozel hocadan mumkunse seninarkana artci olarak binerek beraber viraja gireceksiniz o size nerede hata yaptiginizi soyleyecek... TR de toplasan 20 tane boyle hoca vardir birini bulup yol egitimi alman lazim.

Iyi bir hoca artci binip arkana oyle egitim vermez. Ki bunun icin henuz erken. Biraz bekle az ogrendiklerini tecrube et zamanla alisacaksin bazi seylere sonrasinda ise bir kapali alan egitimi ardindan da yol egitimi almani tavsiye ederim. Yol egitimi verirkende hocalar kaskina kulaklik takip seninle konusuyorlar zaten arkanda o da kendi motoru ile geliyorm.

"KASASIZ SURUSLER"

Ben 500 km tecrübeden sonra Honda GS2 eğitimi aldım. Eğitimden sonra u dönüşleri bile korkmadan dönebiliyordum. Sonra birkaç kere viraj çıkışı suya ve duran arabaya denk geldim, şimdi yine korkarak giriyorum virajlara. Korku iyidir, hayatta tutar insanı. Fakat eğitim ŞART.

kardeşim sen gecenlerde yeni kaza yapmamışmıydın zaten yeni kullanıcısın bildigim kadar virajı falan boşverde adam akıllı düzde gitmeyi ögren trafigi okumayı ögren virajı yavaş dön yeter

motoru yaptırdınmı bu arada

türkiyede viraj ögreten kurs yok css hariç bildiğim kadarıyla

kardeşim sen gecenlerde yeni kaza yapmamışmıydın zaten yeni kullanıcısın bildigim kadar virajı falan boşverde adam akıllı düzde gitmeyi ögren trafigi okumayı ögren virajı yavaş dön yeter

motoru yaptırdınmı bu arada

türkiyede viraj ögreten kurs yok css hariç bildiğim kadarıyla

evet kaza yapmıştım. Ama düz yolda giderken yapmadım dönerken yaptım. Motor serviste, biraz sulu çıktı masrafı. Yeni model olduğu için parçaların gelmesi 1 ayı bulacakmış. Bekliyorum işte.

Ben de oldukça acemiyim.
Honda seviye 2 eğitim aldım.
Ordaki eğitimden sonra özellikle viraj konusunda geliştim ancak hocalarında söylediği bu eğitimden sonra en az 5.000 km çalışmalısınız idi.
Sanırım bazı şeyler bir anda olmuyor, zaman istiyor "sadece eğitim aldım ertesi gün rossi gibiydim" gibi yorumlarda açıkçası inandırıcı gelmiyor.

keskin viraj dediğin zaten maximum 60 70 ile dönülcek virajlardır yarışçı olmadıktan sonra +100km lere zaten çıkmak aptallıktan başka bişiy değil canımızı sokakta bulmuyoruz viraja girerken hafif hafif gazı yükselterek virajdan çıkın gözünüz virajın sonunda olsun

İzmir İl Temsilcisi
Geniş acılı virajları. otoban virajlarını herkes dönüyor .. Mühim olan dar acılı virajları dönmek. Boşuna bu kadar canını sıkıyorsun.

Başlangıc egitimi aldıysan dahi sorunun sebebini kendin bulup hatırlaman gerekir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar