Söylemek istediğim çok pahalı zincir yerine aynı fiyata takip cihazı taktırılması , o parayı gözden çıkarmışsanız takip cihazına harcayın , konu komşuya ihtiyacınız kalmaz telefonunuza 4-5 saniyede çağrı gelip uyarılıyorsunuz..
Benim taşındığım ilçede egzos bağırtarak gezen arabalar ve motorlar çok etrafta. aftada en az bir iki kere sokaktan geçenler yüzünden alarmım çalıyor. giriş kattaki komşudan henüz şikayet gelmedi ama alarm süresini kısa ayarlasam iyi olacak, zaten telefonuma çağrı geliyor hemen pencereden bakıyorum ne olmuş diye. Herhalde takip cihazının alarmı 6 saniye çaldıktan sonra birileri kurcalamaya devam ederse yine çalacak, alarmı 3 saniyeye falan indirmeyi düşünüyorum, bu şekilde yolda geçen gürültü yüzündne çalarsa kısa çalsın en azından.
Turuncu Servis'i arayıp hassasiyetini onlar telefondayken düşürüp optimum bir noktaya ayarlayabiliyorsun. Benim motorun üzerine kedi çıktığında bile zor ötüyor. Ancak gidon kilidi kırma veya ayaktan indirme vb. bir sarsıntıda çalacak şekilde ayarlı şu anda.
Abus'un disk kilidini kullanan bir arkadaşım anahtarı kilit içinde kırdı. Abus'ta aynı sıkıntıyı yaşayan 1-2 kişiyi daha okumuştum forumda. Bu konuyu da bir araştırın, çünkü benim arkadaş açamamış ve ön diskinden olmuştu.