Kesici

Kesicinin zarari varmi varsa ne gibi zararlari olur ara sira yapmak faydali diyen arkadaslar var motorun icini temizlenir falan diyolar performans dususu olurmu surekli yapmanin yoksa direk kitlermi yapinca motor uzun sure

kesici denen şey daha yüksek devire çıkmaman için var durmadan orda gezmen için değil zararı elbet vardır çünkü kırmızı bölgedesin

kesici denen şey daha yüksek devire çıkmaman için var durmadan orda gezmen için değil zararı elbet vardır çünkü kırmızı bölgedesin

Ben surekli yapmiyorum zatende ara sira iste arkadaslar diyo yap iyi gelir falan motorun icini temizlenir kurumlari falan diyolar ne kadar dogruysa artik :=)

temizlenmez abi... Yalnız benzinde curuf varsa hava filtresi biraz tıkanmışsa onu açar. Motorun içindeki kurumu yağ temizler.

Subab , üstkapak kurumlarını temizlemek adına kesici'ye sokma değil , az uzun yolda ( 40 git 40 gel 80km gibi) , redline'a yaklaşmadan ancak üst devirlerde gazlamaktır murad edilen( extrem durumlarda işe yarıyor, tecrübem oldu.).

Vutututututu yapmayın.:mrgreen:

Vutututututu yapan bızımla deeldir.:mrgreen:

Son düzenleme:
"ara sira yapmak faydalı olsa, motorun icini temizlese" kullanım kitapçığında bu tavsiye edilirdi. Bunu sana söyleyen arkadaşların bunu bilmeyen, ama bildiğini zanneden kişiler olsa gerek. O arkadaşlarından uzak dur, sana zarar verirler.

Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyim. Cervantes

Dip gazınında dipgazı giderim :) kurum temizliyomuş şuymuş buymuş faydasını göremedim

Dipgazmi gidiyon surekli sorun cikmiyormu motorda hic

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

Subab , üstkapak kurumlarını temizlemek adına kesici'ye sokma değil , az uzun yolda ( 40 git 40 gel 80km gibi) , redline'a yaklaşmadan ancak üst devirlerde gazlamaktır murad edilen( extrem durumlarda işe yarıyor, tecrübem oldu.).

Vutututututu yapmayın.:mrgreen:

Vutututututu yapan bızımla deeldir.:mrgreen:

Banada ole dedi arkadas ust kapaktaki kurumlar temizlenir falan dedi ara sira yapmanin zarari olmaz dedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:23 ----------

Banada ole dedi arkadas ust kapaktaki kurumlar temizlenir falan dedi ara sira yapmanin zarari olmaz dedi

aga ben sürekli dip gaz gidiyorum 100 110 bişey olduğu yok :)

Tekrar okuyun yazdıklarımı , okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun okuyun , oku oku oku oku oku oku oku oku oku oku oku oku oku (emir kipi) oku / ikra .

Son düzenleme:

Düşük cc kullanıyosan dip gaz gitmeye mecbursun çünkü motor gene gitmiyo yüksek devirdede olsa :)

Aslinda 100 110 da kesiciye girmiyo gidilebilir heralde ben 90 100 arasi arada keyfi basiyom iste

52 binde motor yeniledikten sonra motor hep aynı motormuş gibi hissettim sadece 500 km ilk yağ değişimine kadar rodaj yaptım ondada ara sıra unuttum dip gaz yaptım şuan 7 bin km oldu sorun yok

52 binde motor yeniledikten sonra motor hep aynı motormuş gibi hissettim sadece 500 km ilk yağ değişimine kadar rodaj yaptım ondada ara sıra unuttum dip gaz yaptım şuan 7 bin km oldu sorun yok

Redline yapiyonmu peki sende ara sira keyfi bizde o kmleri gorebilcezmi acaba

kurumu motorda yağ içerisinde bulunan deterjanlar temizler hatta yağ o yüzden kararır... sabit devirde uzun yol giden motor en az kurumu üretir. Gaza çok fazla basmak; motoru bağırtmak en fazla kurumu üretir.
Subaplardaki pistondaki kurum için ise şu temizleyiciler var onlar işe yarıyor. her 20-25.000 km de bir depoya az bir miktar dökmek iyidir.

Düşük cc kullanıyosan dip gaz gitmeye mecbursun çünkü motor gene gitmiyo yüksek devirdede olsa :)

Tek kisi iyide gene iki kisi 80 80 kilo bindimi biraz gaz vermek gerekiyo 162 lik taktircan silindiri aslinda biraz daha iyi olur heralde 250 lilik yapanlar var bide farkediyomu gercekten acaba mondial driftlerde

Kesicinin zarari varmi varsa ne gibi zararlari olur ara sira yapmak faydali diyen arkadaslar var motorun icini temizlenir falan diyolar performans dususu olurmu surekli yapmanin yoksa direk kitlermi yapinca motor uzun sure

Ben drift de kesici yok diye biliyorum ... Emin olun öyle zorlayin makinanizi yoksa pistonu krankı yakın zamanda elinize almanız içten bile degil

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar