kesici,ara gazı vermek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba,
Hemen hemen her genç motorcu da vardır ara gazı ve kesici. bazen böyle durakta duran kızların yanından geçerken yapıyoruz, bazen arkadaşlarımla toplu gezilerde vs vs :)

sormak istediğim, ara gazı ve kesiciye vermek motoru, motoruma zarar verir mi?

HONDA CBR125R Tek silindirlik motor

beni aydınlatırmısınız,
tşkler

:) :) Şeytan dürtüyor yahu. motorda daha çok yeniyim, heves mi desem apaçilik mi desem bilmiyorum ama, hoş oluyor :) bazen arkadan "hayvan" diye bağırıyorlar :):):)

cbr 125 in sesi çıkmıyor zaten orjinal egzozla.tiger egzoz falan olsa o zaman güzel olurdu.

Motoru en üst sınırlarına kadar zorluyorsun. Belirli bir süreden sonra krank milini eline alıp sallaya sallaya kızlara hava atarsın artık. Kesici işi sakat ufak ara gaz her zaman daha havalı daha iyidir.

Tam olarak şöyle: 30-40 la giderken debriyaj usülce sıkılır, kaldırımdaki sarışın hatuna bir bakış atılır, gaz kolu yarımın biraz altına kadar 2 kez ard arda çevrilir. Asla tam çevrilmez olurda çevirirsen uzun süre öyle tutulmaz. bkz. vvvvvvv vın vınn vvvvvvvvv

Tam olarak şöyle: 30-40 la giderken debriyaj usülce sıkılır, kaldırımdaki sarışın hatuna bir bakış atılır, gaz kolu yarımın biraz altına kadar 2 kez ard arda çevrilir. Asla tam çevrilmez olurda çevirirsen uzun süre öyle tutulmaz. bkz. vvvvvvv vın vınn vvvvvvvvv

öyle anlattın ki, motoruma binesim geldi :) :) :)

Çok güzel zararı olur, sık sık yapılacaksa motorun ömrü 50 bin ise 40 bine düşer ve kısa vadede sübap kesebilirsin o yüzden yapma öyle şeyler. İnan durakta'ki kızlarda '' ayy ne şeker çocuk bizi görünce kesiciye düştü ayy bittim bittim '' demiyorlar merak etme :king:

Çok güzel zararı olur, sık sık yapılacaksa motorun ömrü 50 bin ise 40 bine düşer ve kısa vadede sübap kesebilirsin o yüzden yapma öyle şeyler. İnan durakta'ki kızlarda '' ayy ne şeker çocuk bizi görünce kesiciye düştü ayy bittim bittim '' demiyorlar merak etme :king:

vermiş olduğunuz bilgiden dolayı çok teşekkür ederim.
bilgisizliğim sonucu motoruma zarar gelmesindense, birdaha yapmam olur biter. tşkler.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
duraktaki kızlara hava atacanda muhtar emmiyide hesaba kat motoru bağırta bağırta gittiğini görünce saydırıyor olacaktır :)

Motorun anasını belliyorsun yaptığın hareketle.

Bu ülkeden neden İkinci el motor alınmaz işte size belgesel.

Ara gazın çok bir zararı yok, sadece motoru daha fazla çalıştırıp omrunden yersiniz :D Bir de gazla hava atılmaz, kekoluk yapılır. Ha bundan hoşlanan kız yok mu vardır ama öyle kızdan ne fayda gelir bilinmez :)

Merhaba,
Hemen hemen her genç motorcu da vardır ara gazı ve kesici. bazen böyle durakta duran kızların yanından geçerken yapıyoruz, bazen arkadaşlarımla toplu gezilerde vs vs :)

sormak istediğim, ara gazı ve kesiciye vermek motoru, motoruma zarar verir mi?

HONDA CBR125R Tek silindirlik motor

beni aydınlatırmısınız,
tşkler

En temizi sen motora falan binme

En temizi sen motora falan binme

yazmayayım dedim ama, tutamadım kendimi.
motora binip binmeyim diye sorduğum oldu mu?
vermiş olduğun tepkinin çok terbiyesizce olduğununun farkında mısın?ben motorumu alalı 2 ay yeni oldu. ve özentilik aynı zamanda tabiri caizse apaçilik vardi.
motoruma zarar vereceğini düşünmemiştim, genede aklımdan bunu silmek için buraya bu konuyu açtım.
ve almış olduğum yorumlarda motoruma zarar gelmiş olacağını gördüm, yapmayacağımı da söyledim.

bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.
birazda buna öğretmemek diyebiliriz değil mi?
sana kibar olmayı, ve bir şeyleri yanlış görüyorsan bunu düzeltmeyi öneririm.

Saygılarımla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:12 ----------

tep tek cevaplamamak için söylüyorum.
ben burada tartışma konusu açmadım. bir şey öğrenmek için açtım.
kendi şahsi düşüncelerinizi içinizde veya kendi arkadaş ortamınızda paylaşınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar