Kerem A'da patladı!

İyi yada kötü eleştirmekle haklısınız. Fakat şunu kabullenmelisiniz. Bu kişi iyi bir sürücü. Tehlikeli hareketler yapıyor olması, hızlı kullanıyor olması sizin bu şekilde fütursuzca eleştirmenizi gerektirmez. Bazı arkadaşlar da şey demiş, Youtube böyle videolar atıp hit çekerek para kazanıyor diye. Bu kişiyi uzun zamandır takip ediyor olsaydınız, paraya ihtiyacı olmayan biri olduğunu anlardınız. Altınızdaki motosikletin bedeli kadar bu arkadaşın sürüsüyle ekipmanı var, takıp takmaması onun meselesi. Bu kişi profesyonel stunt yapıyor. Bir firma ile de sponsorluk için anlaşarak, firmanın kendisinden istediği tek şeyi, yani artık trafikte tehlikeli hareketler yapmamayı kabul ettiğini söylediği videodan bu yana hiç bir şekilde tehlikeli hareketler yapmadı. Ben kişiyi tanımam etmem, sadece MT 09 hayranı olarak videolarını izlerim. İşin özü, eleştirmeden önce tanımak gerek ;)

Hocam bu tip şeyleri profesyonel stunt olarak izlemeyi biz de seviyoruz elbet. Fakat trafik dediğimiz olay yüzlerce farklı değişken. Her gün görüyoruz haberlerde veya etrafımızda böyle sürenler yüzünden masum canların gittiğini. Araba, motosiklet veya herhangi bir taşıt hiç farketmez. Yaya bile araçların olduğu kısımda dikkat etmeli bana göre.

Lütfen şu "Riske ediyorsa kendi canını riske ediyor"u da bir kenara bırakabilelim artık. Rastgele yoldan geçen bir yayaya bu şekilde sürerken çarpıp onu öldürürseniz, vicdanınızı "O da oradan geçmeseydi" diye kandıramazsınız.

Geçin o işleri. İyi bir sürücü falan değil. İyi bir sürücü bu hatayı yapmaz.

Dün akşam haberlerde izledim bu ....ğın videosunu, haberde bir de bu tipin otomobil sürücülerine motosikletleri fark edin diye çağrı yaptığını söyledi. Doğru mu, haber için mi uydurdular o son sözleri bilmem.
Sen şehir içinde 160'la gidecen, sonra sanki çok iş yapmışsın gibi youtube da paylaşacan kendini de "bir kahraman" sanacan. Valla kusura bakmayın da bu tiplerin kaza yapmaması şaşırtıcı olur zaten. Farkındaysanız taksiciye hiç laf etmedim, ki trafikte en sevmediğim sürücülerdir kendileri, ona rağmen sözüm yok, sen 160'la gidiyom diyon fenomenciğim, ne taksi fark etmesinden bahsediyosun, hangi kafa bu. Motosiklet kazaları haberlerde iyi iş yapıyor, siz devam edin 160'la sürmeye haberlere konu olun, biz de eşimize, anamıza, babamıza öyle kullanmadığımızı anlatmaya çalışalım duralım. 160'la git sonra tozdan dolayı kaymışmış:mrgreen:, ölmediğine şükret ....k, hakikaten çok cahilsiniz arkadaş çok. Hayır bu tipler o aletleri alacak parayı da buluyor da, gidip bir terapiste, psikoloğa filan görünüp sizce ben motosiklet kullanmalı mıyım diye de para bayılıp sorsalar ya. Adamlar kesinlikle binme daha çok cahil ve de gençsin diyecek. Bırak psikoloğu uzun yıllardır motosiklet kullanan birine sorsa o da akıl verecek yapma etme diye ama yok bunların alayı vlogger, alayı çok biliyor.
Daha dün izledim bi tane crf250 rally i almış henüz 100 km'de iken araziye çıkmış düşüp karenajını kırmış. Bir başka videosunda asfaltta sürüyor neredeyse tüm virajlara hatalı giriyor ve sonunda bir virajı alamamış karşı şeride geçip durmuş, araç gelse ölecekmiş, bunları da vloggerlık yapıp paylaşıyor. Hakikaten önce aklını başına almadan motosiklet satın alıyor gençler galiba, görünen o.
Kendini bilmeden başka şeyleri bilmeye kalkışmak zor zanaattir gençler. Sırf video paylaşacam diye rezilliğinizi de paylaşmayın, kahraman değil aptal durumuna düşüyorsunuz haberiniz ola.

Haydi şimdi saldırııın, aldım gardımı.:pl::cherry:

NOT: Bu kişi iyi bir sürücü mü? İyi bir sürücülüğün kriteri 160'la gitmekse, doğada Çita'lar araç kullanmadan 110km hız yapıyorlar, ama yanına yaklaşınca da kıçını ısırıyorlar:cherry:. Böyle kullanana iyi sürücü diyen, iyi sürmenin ne olduğunu bilmiyordur ya da kendini kandırıyordur.:bounce:

Son düzenleme:
Yok yaaa, Azrail bile onemsemedigine gore onemli biri degildir.

oo lafı koyup geçmiş kral:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:54 ----------

videonun altındaki yorumlarsan, takipçi kitlesinden nasıl bir sürücü olduğunu anlayabilirsiniz...

iyi sürücü doğru yöne bakandır. Kameradan anladığım kadarıyla bariyere odaklanmış. Her makas atan iyi sürücü olmuyor geçin o işleri...

Ak böle sistemin. Bu adam nasıl ceza almaz bu adamın peşine nasıl düşmezler.

Ulan uyuşturucu nasıl içilir diye video çeksen daha masum. Çoluk çocuğu gaza getiriyor bu videolar...

İyi yada kötü eleştirmekle haklısınız. Fakat şunu kabullenmelisiniz. Bu kişi iyi bir sürücü. Tehlikeli hareketler yapıyor olması, hızlı kullanıyor olması sizin bu şekilde fütursuzca eleştirmenizi gerektirmez. Bazı arkadaşlar da şey demiş, Youtube böyle videolar atıp hit çekerek para kazanıyor diye. Bu kişiyi uzun zamandır takip ediyor olsaydınız, paraya ihtiyacı olmayan biri olduğunu anlardınız. Altınızdaki motosikletin bedeli kadar bu arkadaşın sürüsüyle ekipmanı var, takıp takmaması onun meselesi. Bu kişi profesyonel stunt yapıyor. Bir firma ile de sponsorluk için anlaşarak, firmanın kendisinden istediği tek şeyi, yani artık trafikte tehlikeli hareketler yapmamayı kabul ettiğini söylediği videodan bu yana hiç bir şekilde tehlikeli hareketler yapmadı. Ben kişiyi tanımam etmem, sadece MT 09 hayranı olarak videolarını izlerim. İşin özü, eleştirmeden önce tanımak gerek ;)

Şöyle düşün bir de.
Trafikte araba kullanıyorsun.
Hızın trafik akışına uygun.
Sinyalini verdin, aynanı kontrol ettin, geçeceğin şeridin müsait olduğunu gördün ve şerit değiştirmeye başladın.
Sen saatte 70km hızla şerit değiştirirken, arkadan motosikletli hayvanın biri 160'la en sağdan en sola, yani senin geçmekte olduğun şeride daldı.
Sen de bu sırada sola doğru kaymaya devam ettiğin için motora temas ettin.

Sonuç:
* Motosikletli bariyerlere çarptı, kolu bacağı kafası koptu ve öldü.
* Sen ölümlü kazaya karıştığın için göz altına alındın.
* Aylarca tutuklu yada tutuksuz yargılandın.
* Mahkeme ölüme sebep olduğun için 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.
* 1 yıl boyunca çoluğuna çocuğuna ekmek götüremedin.
* Hapisten çıktıktan sonra sabıka kaydın olduğu için doğru düzgün bir iş bulamadın.

Kısacası hayatın karardı.

Neden?
Sığırın biri trafikte tehlikeli hareketler yaptığı için.

Kimsenin benim hayatımı karartmaya, çoluk çocuğumun, eşimin hayatıyla oynamaya hakkı yok. O yüzden profesyonelmiş, stunt'çıymış, parası bokmuş beni bağlamaz.

Şöyle düşün bir de.
Trafikte araba kullanıyorsun.
Hızın trafik akışına uygun.
Sinyalini verdin, aynanı kontrol ettin, geçeceğin şeridin müsait olduğunu gördün ve şerit değiştirmeye başladın.
Sen saatte 70km hızla şerit değiştirirken, arkadan motosikletli hayvanın biri 160'la en sağdan en sola, yani senin geçmekte olduğun şeride daldı.
Sen de bu sırada sola doğru kaymaya devam ettiğin için motora temas ettin.

Sonuç:
* Motosikletli bariyerlere çarptı, kolu bacağı kafası koptu ve öldü.
* Sen ölümlü kazaya karıştığın için göz altına alındın.
* Aylarca tutuklu yada tutuksuz yargılandın.
* Mahkeme ölüme sebep olduğun için 1 yıl hapis cezasına çarptırdı.
* 1 yıl boyunca çoluğuna çocuğuna ekmek götüremedin.
* Hapisten çıktıktan sonra sabıka kaydın olduğu için doğru düzgün bir iş bulamadın.

Kısacası hayatın karardı.

Neden?
Sığırın biri trafikte tehlikeli hareketler yaptığı için.

Kimsenin benim hayatımı karartmaya, çoluk çocuğumun, eşimin hayatıyla oynamaya hakkı yok. O yüzden profesyonelmiş, stunt'çıymış, parası bokmuş beni bağlamaz.

Yani. İnsan düşünebilme yetisini kullansa zaten bu ihtimalleri hesap edebilir ve ona göre davranabilir. Ama hobi olarak omuzlarının üzerinde ağırlık olarak taşıyorlar çoğu beyinlerini. E ağırlık önemli tabi. Kas filan yapar. Böylelerine beyinden daha fazla lazım olduğuna dair bir mit dolaşıyor sokaklarda.

iyi sürücüymüs falan filan, kendine ne pok yaparsa yapsin, ilgilendirmez kimseyi. ama alakasi olmayan kisileri tehliyeke sokuyorsa, baskalarina zarar veriyorsa küfür az gelir.

Makas atma, sürat yapma konusundan bağımsız olarak bunu okuyanlara yazmak istiyorum.
O arabayı geçtikten sonra, şeride giremeyecek kadar yeteneksizseniz, lütfen bir de kalkıp makas atmayın. Kendinize, ama en çok da çevrenize acı yaşatmayın.

Makas atma, sürat yapma konusundan bağımsız olarak bunu okuyanlara yazmak istiyorum.
O arabayı geçtikten sonra, şeride giremeyecek kadar yeteneksizseniz, lütfen bir de kalkıp makas atmayın. Kendinize, ama en çok da çevrenize acı yaşatmayın.

Toprak filan yalan zaten.Eleman araba sıkıştırınca panik yapıp bariyerlere devam etmiş.Çok kolay şekilde girer de şeride yine.

Bravo, başlık amacına ulaştı bayağı hit yaptırdınız elemana. Ben bile 2 kez izledim yaw.

bu hıyarı şimdi hatırladım. tekerle makas atıyordu. derhal ölmesi gerekenlerden bence. hızlı sürmek, teker yapmak değil kastım. o derece değil. ancak bunlardan var birkaç tane. egoist, kendinden başka kimseyi umursamayan. oğuzhan muslu, nebi ırmak (nam ı diğer "terliksi") bir de bu. daha vardır...

Şu videoyu izleyen trafik Şb bu cocugun ehliyetine el koymalı, canını koruması için.
Dana kesse az !

Videoyu izlerken orada araba yerine önüne çıkan bir yaya veya hayvan olsaydı ve ona bu hızda çarpsaydı ? Şuraya iyi yada kötü yorum yapanları anlayamıyorum. Biri yazmış bu adamın motoru kadar pahalı ekipmanı var.. bravo yaptığın yoruma...

Sen yoksa BRAVO-A. mısın ?

Motosiklet kendi kendine dengede duran mucize bir alet.
Asıl ustalık onu durdurabilmektedir.
Yaptığın hıza göre araçlarının hareket opsiyonunu göz önünde bulundurarak yap şaklabanlığını...

Motokafa güzel yazmış. Trafikte kafanıza göre davranamazsiniz,ortak alan,kuralsızca yapacağınız sürüş başka insanlarının hayatını çok kötü şekilde değiştirebilir.

Gidin kapalı bir alan kiralayın veya bulun , sonra teker mi yaparsınız,parande mi atarsınız,istediğinizi yapın.

Sehir hayatı bu,medeniyet... Boş tarlada binmiyorsunuz motora..

Cahil herifler...!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar