Kendisine Çarpıp Kaçan Aracın Önce Aynasını Sonra Taşla Camını Kırdı.

Otomobil sürücüsünü kontrol edip gözüne kestirdikten sonra harekete geçiyor aynaya vurmalar, taş atmalar nasıl kaçırdım diye arkadan gülmeler kavga dövüşü tasvip etmiyorum ama bu şekilde de çakallık oluyor.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
daha gecenlerde cekici ile araba arasında kalıp ölecekti motorcunun biri. Sürekli kamera kullanan insanlar bu videoları göremiyor olamaz bence. Ölüm cok ani gelen bişey yapmayın. Adalete güvenin. Yargı sağlayıcı değiliz bizler

Tam bi bilmem ne evladı imiş taksi şoförü.. Arkadaş inip özür dilesen adım gibi eminim motor sürücüsü önemli değil diyip helalleşecek..
Adalet sistemimizin bir kötü örneği daha kimse dava açıp 1 1,5 2 yıl sürekli uğraşıp durmak istemez, bu yüzden kendi adaletini kendi sağlamaya çalışmış hepimiz insanız adı üstünde KAZA ama burada ki adamın yaptığı kaza değil bilerek olmuş gibi duruyor. Şahsen motorcunun yaptığı doğru değil ama içimin yağları eridi, araba sürücüsü yaptığına pişman olacak ki arabayla adama çarpmamış veya önüne kırmamış. Ehliyet alırken silah ruhsatı alırkenki gibi psikolojik testler olsa ve 4-5 yıl içerisinde sürekli yenilenmesi gerekse sorunların çoğu çözülürmüş gibi geliyor.

Motosikleti
RKS 125S
Olayın öncesi videodan kesilip atılmış ama belli ki önceden bir tartışma var ve motorcuya bilerek çarpılmış gibi bir izlenim var. Motorcu ilk başta şiddete de başvurmamış, konuşmayı denemiş ama beyaz egeacı şahıs karı gibi kaçmış. En iyisi metanetini koruyup karakola gitmek tabi ki kamera kaydı var sonuçta da rahatın battığı evindeki koltuktan söylemesi kolay. Muhtemelen alacağı ceza çerez parası kıvamında olacak. İşi yakın zamanda adalete düşmüş olanlar yazdıklarımı gayet iyi anlayacaktır, şahsen son iki yıl içinde hem benim hem de bir yakınımın işi düştü.

- İlkinde teyzemin avukat olan kızının hukuk bürosunun 15 yıldır baktığı ve Ayvalık'ta 100 villalık bir sitenin mülkiyet davası kazanıldı ve davacılar 1 villalık komisyonu ödememek için kazanılan davanın dosyasını ofisteki 1 avukat ve 1 sekreter ile anlaşıp destek alarak çaldılar. Olayın haberi için tıklayın
1 ayımız sırf güvenlik kamerası kaydı toplamakla geçti, annem yakın bir zamana kadar hala kayıtları izleyip not alıyordu kuzenime destek olmak için. Dosyanın yürütülme anının kabak gibi ortada olduğu görüntüleri yakalamamıza ve avukat kuzenimin yoğun çabalarına rağmen davanın hakimleri, savcıları üç maymunu oynadılar. Hırsızlıkta parmağı olan avukat da halen avukatlık mesleğini sürdürüyor.
- İkincisinde ise daha 1 ay önce evimizin garajına hırsız girdi. Apartman kapımızın kilidi hafif sorunluydu, kapının tam kapanması için ikinci kez ittirmem gerekiyordu. Apartman bodrum ve garajına girilen kapı da aynı şekilde. Bazı apartman sakinleri de buna dikkat etmiyor. Hırsızlar basitçe kapıyı iterek binaya girdi, sonra da kardeşimin bisikleti, bisikletinin kadrosunda benim bisiklet heybem ağzına kadar dolu vaziyette ve bir adet martı tipi scooter ile binadan çıktılar. Heybe de yine benim iki bisikletimden söktükleri far, çanta, hoparlör, km saati vb. aksesuarlar ile doluydu. İlginçtir motoruma dokunmamışlar bile, motor bir yere bağlı değildi ama ön tekerde alarmlı disk kilidi arka tekerde de u kilit vardı. Bisikletlerimin de arka tekerleri u kilit ile kilitliydi, herhalde ondan bıraktılar. Gelen polisler bizimle gayet güzel ilgilendiler, yardımcı oldular sağolsunlar. Ama olay ve kayıtlar karakola intikal ettikten sonra çalınan eşyalarımızdan en ufak bir haber alamadık.

Zaten adaletin yerini bulmadığını bu halk haberlerden görürken bir de kişi benim gibi ilk elden deneyimlemişse ya da 1. derece bir tanıdığı deneyimlemişse haliyle kendi cezasını kendi kesme eğiliminde olabiliyor, o yüzden devlet başa kuzgun leşe. Ha adalet mükemmel işlese dahi sırf şeridi içinde nizami giderken daha rahat aradan geçmesi için yana kaykılmadı diye (yapsa iyi olur ama yapmak zorunda değil), ya da etkileşim almak için sudan sebeplere ayna kıran sözüm ona motorcular yine olacak ama illa ki azalır bu ayna vs. kırma olayları.

Her ne olursa olsun hayat ayna kırmak için hele üstüne bir de pusup takip edip taş ile camı indirmek için çok kısa. Çok sinirlenirseniz 20 saniye aralıksız kornaya basıp sonra yolunuza bakın ama dediğim gibi koltukta rahatken öfke kontrolü tavsiyesi vermek kolay, inşallah ayna kıracak kadar öfkeme yenilmem her ne olursa olsun.

Motosikleti
D400
Şiddete karşı olsam da birisini çarpıp kaçmak karaktersizliktir.
yine de içimin yağları eridi güzel olmuş.

Devlet halleder diyen arkadaşlar ya çok saf ya da bu ülkede yaşamıyorlar sanırım. Aynayı da kıramamış ters dönmüş sadece. Araba sürücüsünün ifadesini aldıktan sonra serbest bırakacaklar.
Tutuksuz yargılanmayı duymuş muydunuz? Siz her serbest bırakılanı tamam konu kapandı yaptığı yanına kâr kaldı zannediyosunuz sanırım. Veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını bilir misiniz?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Tutuksuz yargılanmayı duymuş muydunuz? Siz her serbest bırakılanı tamam konu kapandı yaptığı yanına kâr kaldı zannediyosunuz sanırım. Veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını bilir misiniz?
Yok, insanların "içi soğusun" diye kendilerine karşı kusur işleyenleri orantısız güç ile cezalandırmaları, mal ve canlarına zarar vermeleri gerekiyor, ondan... :)

Bu arada onyıllarca yanlış uygulamalardan adalet duygumuz gerçekten zedelendi; toplumda artık devlete güven kalmadı maalesef, bu da bir gerçek.

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
🤣 🤣 cahill takımı git polise şikayet et demiş🤣 bana sanki lüxsemburg yaşıyorlar da polis gelicek ters kelepçe adam ezmeye teşebbüsten yargılanıcak sanan insanlar hala var bu ülkede:) adam gelir sizi ezer bacaklarınızı kırar göz göre göre kaçar plakası belli olmasına rağmen evine yazı gelir belki sen sakat kaldın kimsenin ....değildir 1 tl ceza ödemeden adamı salarlar 10 yıl mahkemelerde sen sürünürsün onun haberi bile olmaz.
kendi işinizi kendiniz görüceksiniz yada arkanız olucak 3. seçenek adaletmiş polismiş falan yok öyle bir türkiye.
şiddet levelını yukarı taşıyan bir eylem olmuş ama o an belliki bunu gerektiriyordu.araç sürücüsüne bakarsan insan değil konuşmak seçenek dışı hayvanlar aralarında sorunu nasıl çözüyorsa o şekilde anlaması gerekicekti.
hukuk adalet olmayan 3. dünya ülkesinde hak arayalım diyen gerçekten gerizekalıdır.herkes kendi adaletini ararsa ne olacak sorusuna vericek bir cevabım yok akşam 7 de showtv yi açın anlarsınız
allah kimse böyle hayvanlarla karşı karşıya getirmesin videodan izleyip yorum yapmak kolay başınıza gelirse keşke o yola çıkmasaydım dersiniz 1000 kez haklı olsanız bile hayattan yaşantınızdan soğursunuz.
Siz nasıl bir yerde, hangi şartlarda yetiştiniz merak ettim. Cevap vermem bile yanlış ama hadi yazayım. Bu mantalitede birine parmaklarımı yormak istemezdim.

Hala adalet, hak hukuk üstünlüğü savunduk diye ne geri zekalılığımız kaldı, ne cahilliğimiz... Hadi biz Luxemburg'da yaşıyoruz, sizin neresi? Afganistan? Recm ediyor musunuz milleti mesela? Kısas yöntemi falan var belli ki yaşadığınız toplumda. Yazabiliyor olmanız şaşırtıcı.

Arabasına taş attığınız biri inip iki tane sıksa ve yol kavgasında öldürdü diye başlık açılsa, " Doğal seleksiyon, zayıf olan elenir, yolun yolcusuydu. İyi oldu" falan mı diyelim arkanızdan?

Nickinize ve kafa yapınıza bakarsak Kemal Sunal'dan esinlenmiş değil de, ormanda yaşadığınızdan koymuşsunuz gibi duruyor.

Size hakaret etmeyeceğim. Değmezsiniz...

Yok, insanların "içi soğusun" diye kendilerine karşı kusur işleyenleri orantısız güç ile cezalandırmaları, mal ve canlarına zarar vermeleri gerekiyor, ondan... :)

Bu arada onyıllarca yanlış uygulamalardan adalet duygumuz gerçekten zedelendi; toplumda artık devlete güven kalmadı maalesef, bu da bir gerçek.
Maalesef kanayan yaramız, böyle olayların olmasının sebebi de bu zaten önceki yorumumda yazdığım gibi. İnsanlar adaletin yerini bulduğunu görmüyolar.

Cezalandırma tabiki var, her serbest bırakılan elini kolunu sallaya sallaya devam edemiyo hayatına ama verilen cezalar yerinde değil.

Mesela gidin birine bi tokat atın, muhtemelen kovuşturmaya yer olmadığına kanaat getirilir. Halbuki çok büyük ceza olmalı ki bu adam işi daha ileriye götürmeye cesaret edemesin. Hep söylerim en büyük trafik cezası makas falan değil kırmızı ışıkta geçmek olmalı, temel sağlam olursa gerisi gelir. Bi kırmızıda geçmeye 20-30bin, sinyal vermemeye 10-15bin ceza verilse bakın nasıl hızlı düzelir bunlar. Trafikte çarpıp kaçmak ne demek, 3 yıl hapisten aşağı cezası olmamalı. Motorcunun yaptıkları 5 yıl hapis gerektirip ağır tahrikten 1 yıla indirilmeli.

Mesela yani :)

çok yanlış şeyler yazmışsın hocam. etrafındaki insanları sakın bu şekilde yönlendirme lütfen.
yönlendirme yapmadım olmuş olana yorum yaptım.zaten o kafayla şu lafımla o işe yönelicek varsa buyursun :) allah yardımcısı olsun:)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Siz nasıl bir yerde, hangi şartlarda yetiştiniz merak ettim. Cevap vermem bile yanlış ama hadi yazayım. Bu mantalitede birine parmaklarımı yormak istemezdim.

Hala adalet, hak hukuk üstünlüğü savunduk diye ne geri zekalılığımız kaldı, ne cahilliğimiz... Hadi biz Luxemburg'da yaşıyoruz, sizin neresi? Afganistan? Recm ediyor musunuz milleti mesela? Kısas yöntemi falan var belli ki yaşadığınız toplumda. Yazabiliyor olmanız şaşırtıcı.

Arabasına taş attığınız biri inip iki tane sıksa ve yol kavgasında öldürdü diye başlık açılsa, " Doğal seleksiyon, zayıf olan elenir, yolun yolcusuydu. İyi oldu" falan mı diyelim arkanızdan?

Nickinize ve kafa yapınıza bakarsak Kemal Sunal'dan esinlenmiş değil de, ormanda yaşadığınızdan koymuşsunuz gibi duruyor.

Size hakaret etmeyeceğim. Değmezsiniz...
sen daha nerede yaşadığını öğren ondan sonra gel yorum yap.gerçekten bilmiyorsan sana allah şifa versin azıcık gazete okumanı arada bir haber kanallarının ama hepsini şöyle bir göz gezdirmeni öneririm hep tiktok senin bünyene zararlı belliki.daha 10 gün olmadı televizyondada geçen bir sanatçı arkadaşımınız kızı trafik kazasında yaya geçitinde öldü.3 sene ile 6 sene arasında cezalandırılması gündemdeymiş.sen yaşat büyüt emek var p....in biri gelsin yaya geçitinde vursun öldürsün.sende adalet dersin polis dersin 3 4 sene sonra cezaveinden iyi halden çıkınca anlarsın adalet neymiş nasılmış
sen benim gibi düşünemezsin bende senin gibi allah muhafaza düşünmem.senin gibilerde bana uzak olsun

Son düzenleme:

ACT

Motosikleti
Pilsan Cobra
sen daha nerede yaşadığını öğren ondan sonra gel yorum yap.gerçekten bilmiyorsan sana allah şifa versin azıcık gazete okumanı arada bir haber kanallarının ama hepsini şöyle bir göz gezdirmeni öneririm hep tiktok senin bünyene zararlı belliki.daha 10 gün olmadı televizyondada geçen bir sanatçı arkadaşımınız kızı trafik kazasında yaya geçitinde öldü.3 sene ile 6 sene arasında cezalandırılması gündemdeymiş.sen yaşat büyüt emek var p....in biri gelsin yaya geçitinde vursun öldürsün.sende adalet dersin polis dersin 3 4 sene sonra cezaveinden iyi halden çıkınca anlarsın adalet neymiş nasılmış
sen benim gibi düşünemezsin bende senin gibi allah muhafaza düşünmem.senin gibilerde bana uzak olsun

Peki.

Motosikleti
Hero Dash125
Diğer bir başlıkta motora binerken AKIL lazım dedim diye bazı forumdaşlar bana kızmıştı. 🤫
Kesinlikle katılıyorum ama motorcular 'çoğunlukla' bunun farkında... Tabi diğer herkesi gerizekalı olarak düşün felsefesi geri tepmeye çok müsait ama araba hareketlerinde bencillik hat safhada. Bir de işin içine şiddete meyil girince haksızlığa dayanamayanlar da kafayı kırıyor. Herkes sakin olmalı. Hepimiz gideceğiz. Kimse kalmayacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar