Kendinden Alarmlı Xena Disk Kilidi Incelemem

Arkadaşlar bende xn14 var yeni aldım bir kaç kere kullandım sonrada motoru değiştirdim 600 rr vardı bende şimdi r6 aldım fakat xn 14 r6 ya olmadı satmayı düşünüyorum eğer almak isteyen olursa uygun bir fiyata bırakırım isteyen olursa özelden ulaşsın daha ilk taksidini bu ay ödedim ve toplasanız 3 kere taktım.Saygılar.

Villalevent'ten aldim , cok memnunum.

Sesi oldukca yuksek , ozellikle issiz olmayan bir yerde kesinlikle islevsel.

asm

XR1

http://www.sahibinden.com/alarmli_m...WQQaXQQ6724113WQQpXQQdisplayitem?keyword=xena

XN15 (iki linktede aynı ürünler gözüküyor ama fiyat belirtme babında farklı farklı link ekleyelim)

http://www.sahibinden.com/alarmli_m...WQQaXQQ4960163WQQpXQQdisplayitem?keyword=xena

Ben XR1 kullanıyorum ama XN serisi daha iyi galiba.

Arkadaşlar bende xn14 var yeni aldım bir kaç kere kullandım sonrada motoru değiştirdim 600 rr vardı bende şimdi r6 aldım fakat xn 14 r6 ya olmadı satmayı düşünüyorum eğer almak isteyen olursa uygun bir fiyata bırakırım isteyen olursa özelden ulaşsın daha ilk taksidini bu ay ödedim ve toplasanız 3 kere taktım.Saygılar.

http://www.xenasecurity.com/fitment/main/YAMAHA/YZFR6/page1/

XN14'ün R6'ya uyduğu burada belirtiliyor ama siz mi takamadınız acaba?

Satmak isterseniz de bu kilitten almak isteyenler için fırsat.

Düşünenler kaçırmasın(fiyat konusunda da anlaşılırsa)

asm

Benim Xena disk kilidinin alarmı durduk yerde bozuldu.

Doğru düzgün kullanmadım bile kilidi :)

Benim Xena disk kilidinin alarmı durduk yerde bozuldu.

Doğru düzgün kullanmadım bile kilidi :)

Ben DRZ'nin fermuarlı arka çantasından düşürüp kaybedene kadar sekiz dokuz ay kullandım. Ama kaybedince çok da üzülmedim. Neden mi? Yeni ve alarmı çalışan bir kilit almam için bahane oldu da ondan.

Xena gitgide duyarlılığını kaybediyordu sanki. Sonlara doğru tekere pat küt vuruyordum, gene de ötmüyordu alarmı. Sensörü kirlenmiştir falan diyip iyice temizlememiş de değilim. Bir müddet sonraysa hepten çalışmaz oldu. Daha doğrusu, takınca 10 - 15 saniye arayla tek bir düdük sesi çıkarıyordu. Yok, pillerini falan da değiştirdiydim. Resmen kafayı üşütmüştü. Ben de abuk subuk ötmesin diye pilleri ve alarm merkezini ihtiva eden, takıp çıkarılabilen plastik parçasını söküp normal disk kilidi olarak kullanmaya başlamıştım.

Onun yerine, daha uzun ömürlü olması ümidiyle Oxford'un alarmlı disk kilidini aldım. Artıları eksileri şöyle:

Artıları:

1- Limon sarısı rengi ve büyük ebadıyla "ben burdayım" diyor. İki tarafında da "Alarm" yazısı var. Yani hem motorun kurcalanması ihtimaline karşı görsel caydırıcılık sağlıyor, hem de binicinin kilidi unutup motoru hareket ettirmesi tehlikesini azaltıyor. Hatırlatma kordonu da var gerçi, ama ben kullanmıyorum.

2- U şeklindeki çelik çubuğunu düz takınca alarmı faal hale geçiyor, ters takınca alarmsız kilit olarak kullanılabiliyor.

Eksileri:

1- Xena'ya göre çok daha ağır.

2- Hoparlörünün üstündeki delikli kısma parmak falan bastırılınca alarmın şiddeti belki üçte birine iniyor.

3- Alarmı aşırı hassas. Buluttan nem kapıp milletin kafasını şişirdiği için, 100 kere takıyorsam 99'unda alarmını devre dışı bırakıyorum.

asm

Aynen tarif ettiğiniz gibi benim disk kilidinin alarmı da düdük sesi gibi bir ses çıkarıyor.

Ben de bu alarm çıkaran şeye yeni piller taktım ama hala aynı ses çıkıyor.

Önceki motorumda herhalde 3-5 defa kullandım ve sonrasında kilit hep dolabımın rafında bekledi.

Anlaşılan alarmsız kullanılacak artık.

Ama insan bu kilide alarmlı diye belli bir bedel ödüyor. Durduk yere bozulacaksa normal bir kilit de alınabilirdi.

Diğer kilit hakkında bilgilendirme için teşekkürler.

asm

Konuyu hortlatacağım ama bir düzeltme yapayım :

Disk kilidini aldığımda içinde 2 kutu pil vardı(6x2= 12 adet) Yedek pilleri de kullanmama rağmen kilidin alarmı çalışmamıştı.

Kilidi pek kullanmadım ama bir ara baktığımda garip garip sesler çıkarıyordu kilidin alarm mekanizmasında.

Geçenlerde çokça alkalin düğme pil almıştım. Dedim bu piller uyuyorsa bir deneyeyim kilitte.

Piller de uydu,kilidin alarmı da çalıştı.

Aynı kilitten alan bir arkadaş da benzer sıkıntı yaşıyordu.

Pilin durduk yere boşalabileceğini hiç akıl edemedik.

55 TL'yi sokağa attım diye üzülüyordum. (kapanan bir motosiklet mağazasından kelepir fiyata almıştım kilidi :))

kedi cenneti olan mahallemizde kedilere karşı bir önlemi de vardır herhalde bu Xena nın

var var izmirde görmüştüm sprey var sıkıyorsun 15 gün etkili bi fıst i. ek olarak bizim bir baytar kanka bunu duunca o baska kedinin sidiğidir demişti (iyi ki almadım demiştim) ama branda ondan daha makul bir çozüm bence ben branda cekiyorum günlük bi sorunum yok kedi ayak izleri de bitti .

Denizli İl Temsilcisi
ben normal alarm taktırdım motora aşşa inmeden basıyom motoru bile ısıtıyo inene kadar hemde alarmı çok yüksek

GKN

Xena alarmlı disk kilidi bende alıcam sanırım bikaçgüne kadar.. Abus diye bir marka var onlar gözüme ilişti fiyat olarak aynı ama sanki daha bir güvenli gibi geldi bana. Yakından inceledim ama sesi 110 db değil sanırım, mağzanın içerisinde bile rahatsız etmedi..

arkadaslar aynısından benimde var fakat cbr 125r motoruma uygun olmadıgı için kullanamadım. isteyen olursa uygun fiyattan satabilirim kutusu ,yedek pili vs hersey sıfır
[email protected]

asm

Xena alarmlı disk kilidi bende alıcam sanırım bikaçgüne kadar.. Abus diye bir marka var onlar gözüme ilişti fiyat olarak aynı ama sanki daha bir güvenli gibi geldi bana. Yakından inceledim ama sesi 110 db değil sanırım, mağzanın içerisinde bile rahatsız etmedi..

Vallahi hocam ben eski motorumda bir süre kullandım da zemin katta oturan komşu çok rica etti ve kilidi söktüm.

Milleti deli ediyor kilidin sesi :)

Garajda koşturan veletler zırt pırt öttürdü kilidi. Çocukların oyuncağı olduğu için kilidi adam akıllı kullanamadım.

Birkaç da foto ekleyeyim :

270520081794.jpg

270520081792k.jpg

konuyu hortlaşmış olucam ama bi sorum olucak; bu xena'yı alarmsız da takabiliyor muyuz? pilleri felan çıkarmaktn bahsetmiyorum; basit bi sistemle alarmı devreye almamasını sağlayabiliyor muyuz ?

konuyu hortlaşmış olucam ama bi sorum olucak; bu xena'yı alarmsız da takabiliyor muyuz? pilleri felan çıkarmaktn bahsetmiyorum; basit bi sistemle alarmı devreye almamasını sağlayabiliyor muyuz ?

xena da öyle bir seçenek yok sanırım, ben o yüzden ve daha kaliteli olduğunu düşündüğüm için geçen hafta oxford boss aldım.

başlığı hortlatmanın zamanı gelmiş arkadaşlar. bende de var bu kilitlerden ve 2 yıldır kullanıyorum ancak dün gece motorumu cihangirde sokakta bıraktım. sabah kalktım disk kilidini açtım ve göbek elimde kaldı. nasıl olur ya falan derken tornavida izleri dikkatimi çektimi. gece herifler uğraşmışlar ve göbeği sökmeyi başarmışlar. motoru neden götürmemişler derseniz zincir kilitle de kaldırım demirine bağlamıştım. şükürler olsun hasarım yok. Umarım villa levent kilidi tamir eder ya da ettirir. 2 yıldan fazla oldu alalı garanti kapsamına gireceğini sanmıyorum. Sizce?
ve tavsiyem sokakta kilitsiz motor bırakmayalım arkadaşlar. adamlar pirana gibi her yerdeler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar