Benim Xena disk kilidinin alarmı durduk yerde bozuldu.
Doğru düzgün kullanmadım bile kilidi
Ben DRZ'nin fermuarlı arka çantasından düşürüp kaybedene kadar sekiz dokuz ay kullandım. Ama kaybedince çok da üzülmedim. Neden mi? Yeni ve alarmı çalışan bir kilit almam için bahane oldu da ondan.
Xena gitgide duyarlılığını kaybediyordu sanki. Sonlara doğru tekere pat küt vuruyordum, gene de ötmüyordu alarmı. Sensörü kirlenmiştir falan diyip iyice temizlememiş de değilim. Bir müddet sonraysa hepten çalışmaz oldu. Daha doğrusu, takınca 10 - 15 saniye arayla tek bir düdük sesi çıkarıyordu. Yok, pillerini falan da değiştirdiydim. Resmen kafayı üşütmüştü. Ben de abuk subuk ötmesin diye pilleri ve alarm merkezini ihtiva eden, takıp çıkarılabilen plastik parçasını söküp normal disk kilidi olarak kullanmaya başlamıştım.
Onun yerine, daha uzun ömürlü olması ümidiyle Oxford'un alarmlı disk kilidini aldım. Artıları eksileri şöyle:
Artıları:
1- Limon sarısı rengi ve büyük ebadıyla "ben burdayım" diyor. İki tarafında da "Alarm" yazısı var. Yani hem motorun kurcalanması ihtimaline karşı görsel caydırıcılık sağlıyor, hem de binicinin kilidi unutup motoru hareket ettirmesi tehlikesini azaltıyor. Hatırlatma kordonu da var gerçi, ama ben kullanmıyorum.
2- U şeklindeki çelik çubuğunu düz takınca alarmı faal hale geçiyor, ters takınca alarmsız kilit olarak kullanılabiliyor.
Eksileri:
1- Xena'ya göre çok daha ağır.
2- Hoparlörünün üstündeki delikli kısma parmak falan bastırılınca alarmın şiddeti belki üçte birine iniyor.
3- Alarmı aşırı hassas. Buluttan nem kapıp milletin kafasını şişirdiği için, 100 kere takıyorsam 99'unda alarmını devre dışı bırakıyorum.