bazı şeyler vardır kendinizin yapmaması gereken oda bunlardan biri.İyi güzel iş yapmışsın ama yanlış yapıyorsun mühendisler o kruma demirini tasarlarken maruz kalıcagı gücü hesaba katarlar ve eğimlerini materyalı ve diğer unsurları birleştirirler bunun neticesinde yana yattıgında o koruma demiri ayagını parçalamıyacak şekilde eğilir bükülür.Aynı zamanda motorunada zarar gelmemesi için aynı şekilde eğilir bükülür.Şimdi sen seninkini test ettinmi? etmedin ya o kaynak yerlerinde kırıldı bacagına salandı yada motoruna saplandı napıcaksın?motorda jantlara dokunmuyacaksınız bu bir iki koruma demirine dokunmuyacaksınız bunlar çok önemli
bazı şeyler vardır kendinizin yapmaması gereken oda bunlardan biri.İyi güzel iş yapmışsın ama yanlış yapıyorsun mühendisler o kruma demirini tasarlarken maruz kalıcagı gücü hesaba katarlar ve eğimlerini materyalı ve diğer unsurları birleştirirler bunun neticesinde yana yattıgında o koruma demiri ayagını parçalamıyacak şekilde eğilir bükülür.Aynı zamanda motorunada zarar gelmemesi için aynı şekilde eğilir bükülür.Şimdi sen seninkini test ettinmi? etmedin ya o kaynak yerlerinde kırıldı bacagına salandı yada motoruna saplandı napıcaksın?motorda jantlara dokunmuyacaksınız bu bir iki koruma demirine dokunmuyacaksınız bunlar çok önemli

elinize sağlık güzel çalışma olmuş.ana 400 tl gerçekten etmez bu resmen soygun....
arkadaşın mühendislik bilgisi vardır belki...
mühendislik, günümüzde birşeyi ucuza üretmek için çalışıyor bol miktarda... koruma demirini kendinizin yapmanızın pek bir zararı yok bence. iyi bir kaynağın nasıl yapılacağını biliyor olmak, temel bir konstrüksiyon bilgisi ile koruma demiri pekala yapılabilir.
sizin o 400 - 500 liraya satılan koruma demirlerinde de bir mühendislik olduğunu düşünmeniz çok üzücü.
koruma demirinin temel felsefesi, bir darbeye ilk maruz kalacak parça olması + bu darbe esnasında fazla yüke maruz kalmışsa yamulması ve gücü absorbe etmesidir.
şimdi bu durumda herhangi bir metal tercih edilebilir. yine de sıradan bir demir bile bu işi görür. eğer kaynaklar sağlamsa, en baba koruma demirinden farklı bir işlev görmeyecektir.
bence motorda istediğin her yere dokunacaksın. sadece dokunmadan önce, dokunduğun parçayı ve işlevini iyi tanıyacak, ne yapman ne yapmaman gerektiğini öğreneceksin.
senin o mühendis dediğin arkadaşların %90'ı okulda kız peşinde koşup istemediği bölümde okuyor. bir çoğu günümüzde basit yazılımların bile yapabildiği kadar mühendislik yapamıyor... mühendis arkadaşlar alınmasın dediğime... zira hakkıyla mühendis olan da çok.
lakin, kağıt üstünde mühendislikle, pratikteki sonuçları çok farklıdır.
mühendislik çok uç seviyede fayda sağlarken, pratik uygulama, genel geçer fayda sağlar.
arkadaş herhangi bir materyalden koruma demirini yapmamış. başka bir motosiklete ait koruma demirinden yapmış. resimlerden de güzel kaynak yapabildiği ortada. doğru teknikle de kaynak yapmışsa mühendisler o koruma demirlerini tasarlayıp yaparken halt yemiş bence![]()
Demiþsinizki mühendisler okula kýz tavlamak için gidiyor mühendisler ne anlar falan demiþsiniz þimdi buna cevap vermemi beklemiyorsunuz dimi?
Ama ben size örnekle cevap vericeðim,el yapýmý harley davidson koruma demiriyle kaza yapan arkadaþýmýn þu anda þasesi motor blogu ve ayaðý parçalanmýþ durumda oysaki orjinal kullanýlsaydý hiçbirþei olmuyacaktý ve koruma demiride ortadan ikiye ayrýlmýyacaktý...
Bu mühendis arkadaþlar bizim itüde sabancýda okuyanlar deðil merak etmeyin hoþ onlar bile bu yorumlarýnýzý okusa size cevap yazmazdý..Koruma demirlerinin hepsi çarpýþma testlerinden geçer materyaller böyle seçilir.
Artýk iddaya falan dökmüþsünüz olayý komedi gibi tamam güzel birþey insanýn birþeyler yapmasý ama dediðim gibi hesap kitap iþidir bunlar yoksa boru bükmeyi bende yapýyorum
3000 tlilik motorda hani böyle göstermelik kullanýlýr ama 30 40 binlarýlýk motorlarda böyle iþlere giriþmek zaten akýllý iþi deðil.
Neyse siz gene mühendislere mühendis dediðim alman amerikan japon mühendislerine laf atýn karý kýz tvlarlar diyin
Yakýnda insanýmýz 100tlden kaçmak için balata yerine sünger koymaya baþlýcak frenlere.......
Demiþsinizki mühendisler okula kýz tavlamak için gidiyor mühendisler ne anlar falan demiþsiniz þimdi buna cevap vermemi beklemiyorsunuz dimi?
Ama ben size örnekle cevap vericeðim,el yapýmý harley davidson koruma demiriyle kaza yapan arkadaþýmýn þu anda þasesi motor blogu ve ayaðý parçalanmýþ durumda oysaki orjinal kullanýlsaydý hiçbirþei olmuyacaktý ve koruma demiride ortadan ikiye ayrýlmýyacaktý...
Bu mühendis arkadaþlar bizim itüde sabancýda okuyanlar deðil merak etmeyin hoþ onlar bile bu yorumlarýnýzý okusa size cevap yazmazdý..Koruma demirlerinin hepsi çarpýþma testlerinden geçer materyaller böyle seçilir.
Artýk iddaya falan dökmüþsünüz olayý komedi gibi tamam güzel birþey insanýn birþeyler yapmasý ama dediðim gibi hesap kitap iþidir bunlar yoksa boru bükmeyi bende yapýyorum
3000 tlilik motorda hani böyle göstermelik kullanýlýr ama 30 40 binlarýlýk motorlarda böyle iþlere giriþmek zaten akýllý iþi deðil.
Neyse siz gene mühendislere mühendis dediðim alman amerikan japon mühendislerine laf atýn karý kýz tvlarlar diyin
Yakýnda insanýmýz 100tlden kaçmak için balata yerine sünger koymaya baþlýcak frenlere.......
Neyse sen helikopter yapinsanları ama bu gibi şeylere teşvik etmeyin.koruma demiri iyi sağlam ve orjinal olmalıdır nokta.Yaptıgın işe saygım var ama kendin kullan başkasını bu işe alet etmeden
Orjinal bir parçayı aynı veya daha kalın materyalle taklit etmek (iyi bir gaz altı kaynağı kullanarak) en iyi çözüm olacaktır. Orjinal parçayı başka bir motorun üzerinden ölçü alarak taklit edebilirsiniz. Sonuç pek değişmeyecektir. Bu arada aşağıdaki orjinal parçanın alt bağlantı kaynaklarının uygun kesitte lama ile yapılmadığını düşünüyorum.
http://c1110.hizliresim.com/11/10/15/6864.jpg
Kalın etli bir boru, en az 5 mm kulaklar ve iyi bir usta ile aynı tasarımı daha sağlam ve ucuza yapmak mümkün görünüyor. Bahsettiğiniz mukavemet hesapları şimdiki bilgisayar programları ile fazla zor değil yine de hesaba kitaba güveneceğime gözümün gördüğü kaynağa, bağlantı açısına ve kalın malzemeye güvenirim. (Buradaki örnek ucuz ve eldeki materyali kullandığından pratik olmuş fakat tek parça boru her zaman tercih edilmelidir. Darbeyi absorbe etmesi ve esnemesi açısından birden fazla parça kullanmamakta fayda var. )
Neyse sen helikopter yapinsanları ama bu gibi şeylere teşvik etmeyin.koruma demiri iyi sağlam ve orjinal olmalıdır nokta.Yaptıgın işe saygım var ama kendin kullan başkasını bu işe alet etmeden
Senin o laf yatiştirmeye çalıştıgın adam 60 yıllık yaşamında senin yaşın kadar motor toplamış, en ölü motorları adam etmiştir.
Ayrıca bunları yaparkende hiç bir mühendisten yardım almamıştır.
Diploma insanın cehaletini alır belki ama.
Hamurunda varsa eşşeklik baki kalır.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama bu adamın motosiklet hayatı başladığında ''Portakalda vitamin'' olarak tabir ettiğimiz oluşum evresinin başında bile değildir belkide.
Bu sebeple bildiklerini kabul ettirme çabasını bi kenara bırakıp, senden daha bilgi ve deneyim sahibi insanlarında olabileceğini unutma..
ben portakalda vitaminim kusura bakmayın hep siz haklısınız unutmuşuz aykırı görüş olamaz nede olsa türkiyenin yüzde 80 i böyle.....
Neyse birilerinin başına yada motoruna birşey gelmesinde gerisi beni alakadar etmez ben sadece olabilecekleri söyledim.
ben portakalda vitaminim kusura bakmayın hep siz haklısınız unutmuşuz aykırı görüş olamaz nede olsa türkiyenin yüzde 80 i böyle.....
Neyse birilerinin başına yada motoruna birşey gelmesinde gerisi beni alakadar etmez ben sadece olabilecekleri söyledim.
Yapmayýn böyle iþler Allah aþkýna...
Herkes kendi motoruna yaparsa bunlarý bu parçalarý kim alacak ..
Herkes kendi motorunu tamir ederse bu motosikletleri kim tamir edecek..
Bence arkadaþ haklý...
Kendi kendine yapýyorsan yap..Ama insanlara bunlarý anlatmayýn...Allah muhafaza..
Ellerinize saðlýk..
Üreten eller öpülesi ellerdir..
Esenlikle...
İrfancım..
Mesele aslında çok basit..
Birisi çıkmış diyorki ben bunu bunu yaptım..Buyrun böyle böyle..
Ordan başka biri çıkıp diyorki bu işim mühendisi var..Hesabı var kitabı var..Mukavemet vs..vs...
Tabiiki terzide ekmek yiyecek..Ama ben söküğümü dikebiliyorsam terziye neden gideyim senin dediğin gibi...Terziye takım elbise yaptıracağım zaman giderim..
İşte o zaman bana mühendis de..hesap kitap de..Yada neyse ne işte...
Ama üretilenin karşısına geçipte..cık olmamış demek ..İyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum...birde üstüne memleketin bilmem kaçı böyle zaten diyipte ..nokta koyuluyor...
Bütün mesele mevzuuya nasıl baktığınla..Mevzuuya nasıl yaklaştığınla alakalı birazda..
Arkadaş haklı evet..mühendistir..hesaptır kitaptır ...lazımdır...
ama beni(sinanın dediği gibi) uslup rahatsız etti biraz...
Yalnız kurt'u tanımam ..Ama yaptıklarını takip ediyorum..
Sanatçı adam...sanata saygı duyulmalıdır...
İrfancım..
Mesele aslında çok basit..
Birisi çıkmış diyorki ben bunu bunu yaptım..Buyrun böyle böyle..
Ordan başka biri çıkıp diyorki bu işim mühendisi var..Hesabı var kitabı var..Mukavemet vs..vs...
Tabiiki terzide ekmek yiyecek..Ama ben söküğümü dikebiliyorsam terziye neden gideyim senin dediğin gibi...Terziye takım elbise yaptıracağım zaman giderim..
İşte o zaman bana mühendis de..hesap kitap de..Yada neyse ne işte...
Ama üretilenin karşısına geçipte..cık olmamış demek ..İyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyorum...birde üstüne memleketin bilmem kaçı böyle zaten diyipte ..nokta koyuluyor...
Bütün mesele mevzuuya nasıl baktığınla..Mevzuuya nasıl yaklaştığınla alakalı birazda..
Arkadaş haklı evet..mühendistir..hesaptır kitaptır ...lazımdır...
ama beni(sinanın dediği gibi) uslup rahatsız etti biraz...
Yalnız kurt'u tanımam ..Ama yaptıklarını takip ediyorum..
Sanatçı adam...sanata saygı duyulmalıdır...