kendi kendine sabaha kadar çalışmış

arkadaşlar 150 cc bir scooterım var gece 9 da bahçeme soktum ve üzerini örttüm sabah kalkıp yanına gittiğimde bir de ne göreyim kendi kendine çalışıyor.kaç saattir çalıştığını bilmiyorum ama 3te 1 depoyu rölantide bitirmiş belki de 7-8 saat çalıştı motora bir şey olur mu acaba herhangi bir zarar vermişmiyimdir ???

bir de yedek kumandanın pili durduğu yerde bitmişti 2-3 hafta önce değiştirip kullanmama rağmen ??? 2gün önce değiştirmiştim yine ve denemek için yedeği kullanmaya başlamıştım acaba kendi kendine tuşlara basıyor olabilir mi ???sabah sabah şoka uğardım arkadaşlar ya bir bilene sorayım diye buraya yazdım hemen

valla ilginç.
ama kumanda ile çalıştırma sistemlerinde bu tip atraksiyonlar olabilir. kumanda basmıştır düğmeye..neysem şimdi senin akü süper şarj olmuştur :):):) olaya bide bu yönden iyi gözle bak.. üzerinde ağırlık ve motorun devri sabit olduğundan pek bişi olacağını sanmıyorum..ama tavsiyem bi an önce kumadalarını bir gözden geçirt.
kolay gele

arkadaşlar 150 cc bir scooterım var gece 9 da bahçeme soktum ve üzerini örttüm sabah kalkıp yanına gittiğimde bir de ne göreyim kendi kendine çalışıyor.kaç saattir çalıştığını bilmiyorum ama 3te 1 depoyu rölantide bitirmiş belki de 7-8 saat çalıştı motora bir şey olur mu acaba herhangi bir zarar vermişmiyimdir ???

bir de yedek kumandanın pili durduğu yerde bitmişti 2-3 hafta önce değiştirip kullanmama rağmen ??? 2gün önce değiştirmiştim yine ve denemek için yedeği kullanmaya başlamıştım acaba kendi kendine tuşlara basıyor olabilir mi ???sabah sabah şoka uğardım arkadaşlar ya bir bilene sorayım diye buraya yazdım hemen

Merak etme motor'a birşey olmaz rölantide olsa kendini soğutacaka kadar hava sirkülasyonu yaratabiliyor fan!
Çalışmaya gelince,kedidir o kedi:mrgreen:

kumandanın pili bitiyorsa mutlaka tuşta basılı kalıyordur. sanırım o da çaşıltırma tuşu. bence kumandanı bir göster elektronikciye.ve alarmın çalıştırma ünitesini iptal ettir.zaten alarmın çalıştırma ünitesi,motorun marş dinamosunu yakabiliyor.karşılaştığımız oldu...

rölantide çalışan motorunun tek zararı benzinin bitmesi.. :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ne güzel işte kan dolaşımı iyi olmuştur anjio olmuş gibi saat gibi çalışır..(işin espirisi)

zararı olacağını pek sanmıyorum fan yeterli havayı rahat çekebildiğinden hararet yapmamıştır zati gece hava serin olur rolantideki bir motor hiç zorlanmadığından zararı yoktur fakat motor rolantide iken hafif hareket etmek gibi çalışıyorsaydı en fazla arka debriyajı biraz asındırmıştır sen kafana takma bizim burda kapısı yada camı acık unutulmuş arabalar kontağı üzerinde unutulmuş motorlar var helal parayla kazanılıp alınan mülk ALLAH'a emanettir yani sen motorunu kilitle sonra ALLAH'a emanet et ben hep öyle yapıyorum..

motora bişiy olmas dua et bahcedendışarı cıkmamış:mrgreen: kesin kumandada bir arıza var.baktır yada degiştir.:cat:

Bu başlığı görünce eski bir anım aklima geldi : Eskiden lada bir arabamız vardı evimizde yokuş aşağıydı babam da araba kaymasın diye arka viteste birakmiş arabayi sabah bir kalktik araba yok caldılar sandik yukarı yola bogru biraz ciktik ve araba geri geri gitmiş binaya dayanmiş ve sabaha kadar patinaş ceke ceke calişmiş hayatimda gördüğüm en traji komik olaydi tek mal varmılığımız o arabaydi da :D sabah kalkıp olmadiğini görünce şok olmuştuk nasil olduysa kontak ermiş kısa devre olmuş ve ateş almıştı.

motorsiklet örtülüydü üstelik Allah tan ekzostan örtü fln tutuşmamış arkadaşlar yoksa asıl sen o zaman bak komediye :)
sabah motorun yanına gidince sesi duymama rağmen inanamadım motorun çalıştığına biraz gaz verince baktım ki teker dönmeye başlıyo dedim tamam uykum açılmış gerçekten çalışyo :)

Bence de kumandadan çalıştırmayı iptal ettir.Hem olası bir zararın önüne geç hem de acaba motor çalışıyor mu şu an diye düşünmekten kurtul:p

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bırak bu günde çalışsın gece üşümemiştir..:mrgreen:

Bu başlığı görünce eski bir anım aklima geldi : Eskiden lada bir arabamız vardı evimizde yokuş aşağıydı babam da araba kaymasın diye arka viteste birakmiş arabayi sabah bir kalktik araba yok caldılar sandik yukarı yola bogru biraz ciktik ve araba geri geri gitmiş binaya dayanmiş ve sabaha kadar patinaş ceke ceke calişmiş hayatimda gördüğüm en traji komik olaydi tek mal varmılığımız o arabaydi da :D sabah kalkıp olmadiğini görünce şok olmuştuk nasil olduysa kontak ermiş kısa devre olmuş ve ateş almıştı.
Bizim bir arkadaşın babasını eski bir VW arabası vardı. Sbah kalkıyo Dikmende oturuyorlar, bir bakıyo araba yok. Önce çalındı zannediyor, sonra bakıyo yokuşun 100 m aşağısında bir kalabalık var. O tarafa doğru gidince bir de ne görsün! Voswos vitesten atmış imana gelmiş gitmiş caminin çatısına konmuş. Cami vadiye doğru yapıldığı için çatısı yol seviyesiyle aynıydı. Dikmendeki Polis evinin yukarısındaki cami.

Kardeş Kumandaya su kaçmısda olablir teknik olarak bi arıza da olabilir....

Seninki yine iyi benim o uzaktan kumanda ile daha kotu bir hatiram var. Ilk vitesli motorum Keeway SL daha yeni turkiye ye gelmisti, ve uzaktan kumandali tabi daha ilk gun otoparkin onundeki cimenligin onune park ettim , nasil mutluyum. Aksam is cikisi binip gidecem is yerinden eve bizim muhasebeci bakiyor oo ne guzel gule gule kullan , bende bak uzaktan calistirmasi var diyorum , dugmeye basmam la motor yan ayaklikta iken ok gibi firliyor kendi basina ve dogru cimenlere oraya dogru uzaniyor.Viteste kalmis megerse motor. Sonra hemen iptal ettirdim hic kimeye ne tavsiye ettim ne kendim kullandim oyle bir ozelligi.

Cunku benim bildigim kadari ile anahtarsiz calismada 10 dakika sonra kendi kendini kapiyor olmasi lazim ama seninki oyle olmamis biri cok guzel alip calabilirmis.

kardeş fena faka basmışsın yau ne acayip bir süpriz bu böyle ben olsam şokta kalırdım valla :queen::queen::queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar