Kendi imkanlarimla grenaj boyama?

Bu boya çamur oldu sayenizde. Okuyanlar diyecek ki biri Akçalı nın distribütörü, diğeri diğerinin :)
Her yiğidin yoğurt yemesi farklı olur. Aynı boyayı sen atarsın hüsran ben atarım 10 numara olur. Bunları bile bile tartışmak daha doğrusu mok :) atmak karşılıklı;

Olmuyor...
Yakışmıyor...

Selametle...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bu boya çamur oldu sayenizde. Okuyanlar diyecek ki biri Akçalı nın distribütörü, diğeri diğerinin :)
Her yiğidin yoğurt yemesi farklı olur. Aynı boyayı sen atarsın hüsran ben atarım 10 numara olur. Bunları bile bile tartışmak daha doğrusu mok :) atmak karşılıklı;

Olmuyor...
Yakışmıyor...

Selametle...

Haklısın bu konuda sana katılıyorum ama ben 2 yıllık tecrübemden böyle bir yazı yazdım bu bir. İkincisi ben sanayide kafanıza göre sertleştiricisiyle birlikte sprey boya dolumunu bilmiyorum. Çünkü burda bu uygulamayı yapan olmadığından duymadık, ben bu bilgisizliğimi zaten arkadaşıma belirttim. Ve sistemi de merak ettim.
Sağolsun sistem olarak anlattılar. Ama fiyat olarak bana pahalı geldi. Tabi insan kendi istediği özel bir renk seçeneği için bunu fiyat olarak değil manevi tatmin olarak görerek yaptırır, bende yaptırırım fiyata bakmadan.
Ama tartışma farklı yollara çıktı.
Soruyu soran arkadaşa :))) cevap verirken, onun kendi çabaları ile birşeyler yapmak isteği doğrultusunda ucuza maal edeceği şekilde bir tarifte bulundum. Kişi her yazanın doğrultusunda çalışmaz. Adı üstünde forum. Belki 2 yıldır benim bildiğim yanlış. Bu forum sayesinde bende kendi yanlışımı ve farklı uygulamaları görecem.
Ben kendime ders çıkardım. Demek ki özel olarak sprey dolumu yapılıyormuş. Özel bir renk için sertleştiricli sprey boya dolumu yaptırırım.
2 yılda gördüğüm deneyimim bana DYO dahil diğer markaların çıkardığı ( Türk mallarından bahsediyorum yabancı kullanmadım zaten arasamda burda yok) sprey boyalar beni mahvetti.
AKÇALI nın zaten ne bayisiyim ne de hissedarı, ama burası bir forumsa ve herkez de mesela motorda marka vererek tavsiyede bulunuyorsa bende bu 2 yılımda AKÇALI dan hiç şikayetim olmadığı için yazdım. Bu eğer başka bir boya olsaydı kalitesiyle bana kendini kanıtlamış ( misal MAKÇALI) olsa onu yazardım.
ero__ nun dediği gibi başlıkları hep sıkıntı. Az kullansan bile bir daha ki sefere kullanımı berbat. boyayı püskürtmek yerine kusuyor :)
ero__ nun dediği başlık Türkiye de sistem olarak varmı onu hiç bilmiyorum. Çünkü tek yerden değil 4 yerden gelecek boya daha iyi atılır.
ero__ ya bu konuda zaten herkes katılır. Ha dolumu bilmediğim içinde ondan bilgi aldım bundan dolayıda sağolsun paylaşımı için.

huska terbiyeni bozma istersen!

Ben ne sana ne de başkasına birşey kanıtlamak zorunda değilim. Evimde 72 ekran telvizyonumu, çamaşır makinemi, 4-5 tane bilgisayar kasamıi motorumu, dijital uydu alıcımı, arkadaşımın fabiasının jantlarını, eski aracım opel corsa nın jant kapaklarını, iç aksamını ve daha aklıma gelmeyen o kadar çok şeyi boyadım ki artık bir noktaya kadar kendimce ustalaştığımı düşünüyorum. Yalnızca bu değil, bu veya benzeri tip boyalarda çizik giderme boya koruma vb. konularda da bilgi sahibiyim. Yaptığım ya da yapacağım şeyler hakkında buraya yazarak şuan saçma birşey yaptığımın da çok farkındayım. Böbürlenmek bana göre değil beni tanıyanlar bilir. Neyin ne olduğunu bilmesem de en azından araştırıp insanlara öyle bilgi vermeyi ve senin gibi yalancı konumuna düşmemeyi yeğlerim. Bu boya işinde de diğer işlerde de.

http://durusoyboya.com/irtibat.htm

Al sana bizim buradan örnek. Ara konuş sana yollasınlar dolum yapılan tüplerden. ÖĞRENMİŞ OLURSUN BELKİ!

Ben kimsenin arkasına sığınmam ayrıca merak etme. Her sene de antalyaya genelde yolum düşer. Gelince ziyaretine geleceğim merak etme! Nasıl olsa adresini verdin.

huska terbiyeni bozma istersen!

Ben ne sana ne de başkasına birşey kanıtlamak zorunda değilim. Evimde 72 ekran telvizyonumu, çamaşır makinemi, 4-5 tane bilgisayar kasamıi motorumu, dijital uydu alıcımı, arkadaşımın fabiasının jantlarını, eski aracım opel corsa nın jant kapaklarını, iç aksamını ve daha aklıma gelmeyen o kadar çok şeyi boyadım ki artık bir noktaya kadar kendimce ustalaştığımı düşünüyorum. Yalnızca bu değil, bu veya benzeri tip boyalarda çizik giderme boya koruma vb. konularda da bilgi sahibiyim. Yaptığım ya da yapacağım şeyler hakkında buraya yazarak şuan saçma birşey yaptığımın da çok farkındayım. Böbürlenmek bana göre değil beni tanıyanlar bilir. Neyin ne olduğunu bilmesem de en azından araştırıp insanlara öyle bilgi vermeyi ve senin gibi yalancı konumuna düşmemeyi yeğlerim. Bu boya işinde de diğer işlerde de.

http://durusoyboya.com/irtibat.htm

Al sana bizim buradan örnek. Ara konuş sana yollasınlar dolum yapılan tüplerden. ÖĞRENMİŞ OLURSUN BELKİ!

Ben kimsenin arkasına sığınmam ayrıca merak etme. Her sene de antalyaya genelde yolum düşer. Gelince ziyaretine geleceğim merak etme! Nasıl olsa adresini verdin.

Terbiyeden bahsediyorsun hacım şu mesajlarını bi oku etmediğin kötü söz mü kaldı? bir de utanmadan kalkmışsın yalancı diyorsun:silent: arkadaşım senin neler yaptığın beni ırgalamaz,ben iş yapan ustaya bakarım.sen ne yapmışsın amele boyası dediğin spreyle tüküren çalışmalar, birde çanak çömlek boyayıp burda atar yapıyorsun.:p yok tüplü boya yok sertleştiricili pimli boya diye sıkıyorsun:pale: ayrıca benim senden öğreneceğim hiç bir şey yok bana 17 yıllık sanayi tecrübem yeter.seni mutlaka tanımak isterim buyur gel şu hünerli ellerinle iki saç,şase boyayıverde şu paslı gözler parlıyıversin:bounce: habire patinaj ata ata iyice çamura saplanacan az şu şarkıyı dinlede keyfin yerine gelsin http://www.youtube.com/watch?v=P5osMricB8c&feature=player_embedded#at=19 :rendeer:

Ulan diye başlayan cümlenin sahibi ben miyim? Yazdıklarımı oku! Terbiyeyi aşan bir husus dahi var ise yönetime şikayet edersin. Sanayide yaşayarak birşeyler öğrenilmez. Çok gördük sanayide kaput boyayıp kaputun eğimini hesaba katamayıp boya akıtan USTA geçinen tipleri.

EN BÜYÜK AKÇALI BAŞKA BÜYÜK YOOOK

Oldu mu? Rahatladın mı? :) Komik insan...

Ulan diye başlayan cümlenin sahibi ben miyim? Yazdıklarımı oku! Terbiyeyi aşan bir husus dahi var ise yönetime şikayet edersin. Sanayide yaşayarak birşeyler öğrenilmez. Çok gördük sanayide kaput boyayıp kaputun eğimini hesaba katamayıp boya akıtan USTA geçinen tipleri.

EN BÜYÜK AKÇALI BAŞKA BÜYÜK YOOOK

Oldu mu? Rahatladın mı? :) Komik insan...

Kaputun eğimini hesaplamayan usta varsa oda senin gibi çanak çömlekle başlamıştır işe:wiinkk: Ben usta olupta boya akıtan kimse görmedim. kalfa felan diyorsan başka ama oda boyanın kıymetini bilir senin gibi eline yüzüne bulaştırmaz:mrgreen: sanayide yaşayarak bırak mesleği çok başka şeylerde öğrenilir ama ne yazık ki ustan sana bunu verememiş.Ben akçalı büyüktür felan demedim ki sadece usta ellerde şekillenir diyorum.karaladığın firmanın ne kadar ar-ge çalışması var biliyormusun? bilmezsin çünkü uyduruk linkler bulup yapıştırmayı öğrenmissin:silent:öyle çanak çömlekle amatörce takılmana devam et, sana sacı bırak zımpara bile yaptırmam ben erocum:cherry:

Bence yakında bi oto boyacısı varsa git ben bi kutu boyayı 60 a almıstım ki bu 1 ltdi 15-20 tl ye boya al ( ztn spreylerde okadar tutar) 30-40 ta boyacıya ver tmm dır

Merhaba arkadaşlar forma yeni katıldım. Ben genelde kendi tamirlerimi kendi yapan biri olarak bazen deneme yanılma olayları başıma geliyor. öncelikle Djnktarkadaşa önerim şudurki grenajları asla spry boya ile boyama dah sonra kabarma yapıyor ve benzin gibi yanıcı mddelere dayanıklıgı hiç yok. şayet yaparsan mutlaka üsütüne vernik kullan o biraz daha iyi oluyor ama ne olursa olsun araç boyası gibi iyi bişe olmuyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar