yahu kardeş siz forumda yazılanları okumuyor musunuz? Kardeş öğütünü almak istersen dinle. Sakın öyle faizli para satanlara bulaşma helak ederler seni bu adamlar. Ayrıyeten haram kardeş haramın binası olmuyor elbet bir yerden çıkıyor müsibetibende aynı sorunla karşı karşıyayım
motor almak istiyorum ama ğeşin param yok kafadan 5000 ytl lazım
birikim olayı kesinlikle yaşşş bence para durmuyor bitip gidiyor ama
bi yere borç varsa mecburiyetten ödüyorsun başın derde girmesin die
bence fala bir mebleğ çekmeyeceksen ve vadeyi kısa tutacaksan al derim
ben kredi de çekemi,yorum bir sürü bankaya başvuru yaptım red aldım
şimdiye kadar hiç bir banka ile sorunum olmadığı halde red cevabı aldım
şimdiş faizle para satan birilerini arıyom denk gelirsealacam 5500ytl başka yolu yok yoksa yayan kalıcaz
yahu kardeş siz forumda yazılanları okumuyor musunuz? Kardeş öğütünü almak istersen dinle. Sakın öyle faizli para satanlara bulaşma helak ederler seni bu adamlar. Ayrıyeten haram kardeş haramın binası olmuyor elbet bir yerden çıkıyor müsibeti
Abi sağol önerilerin için.Maaşımız itibariyle aslında benzin koyarız ama,ötesini bilemiyorum tabi.Buarada ben de CBF500 düşünüyordum fakat bunca yazılandan sonra ürktüm diyebilirimvalla dostum krediye maaşı bağlayıp böyle aval aval çevrene bakınacaksan benzin koyamayacak duruma gelirsen üzülürüm şahsen.....işin ters gitti...biriyle tartıştın işten istifa ettin veya kovuldun napcan...hemen satabilirimisin makinanı......şimdi 3-5 kuruş biriktirip bir küçük hacim alsan ne olur sanki...cbf150...250...ybr 125...vs...yani büyük cc alırsan elinde patlarsın...
bir tanesi cbf 500 aldı...benzine parası yok...kredi ödüyor...eline maaştan kalan para 50 ytl...motor kapıda yatıyor...
...
Doğru tabi,iş garantisi maalesef hiç birimiz için yok.İnsanlar asgari ücretle hayatta kalmak için çalışırken benim 10.000ytl özel zevkim için burada yazı yazmam bile bi parça şımarıklık olabilir aslında. Buarada biriktirme olayını beceremiyorum ben! Neden dersen,tam bişeyler birikmeye başlarken bi bakıyorum başka biyere yamamışız o parayı :silent:... Türkiye de yaşıyoruz ve kimsenin iş garantisi yok yarın için.... motoru tamir ettiremezsin yatar bir kenarda içine batar.... o kadar çok seviyorsan bir sene biriktir bak bakalım kendini ne kadar kasabiliyorsun?
Yaa galiba ben biraz yüksek uçuyorum.Kredi filan diye uykularım kaçan modeller CBF500,F650... Keşke CBR125e gönül versem,valla bidakka durmam,kimseye de sormam,gider çekerim kredimi,çatır çatır binerim Repsol'üme.:mrgreen: Ama sevemedimki ben o motoru...valla benim de kafamı kurcalayan bi konuda başlık açmışsın.teşekkürler...
ben de gözümü karartıp kredi ile cbr125 mi alsam diye düşünüp duruyorum.uykularım kaçıyor
Eyvallah,sağolasın.Taksit sayısını düşürüp tekrar bi hesap çıkarmalıyım.Sanırım 250cc lere dönmem gerekiyor yine... Ama nacizane benim fikrim, kredi cekersende taksit sayısını cok uzun bir döneme yayma derim, mümkün olan en kısa ve seni kasmıycak sürede bitsin gitsin.
Tabi bu motosiklet tutkunu bi adamın görüsleridir hoca...
...hepimiz müslümanız allaha çok şükür(elhamdülillah)...mail attım diyanet işlerine
sorum şuydu banka kredisi ile motorsiklet almayı düşünüyorum para biriktiremiyorum ama motorsiklet almayıda düşünüyorum. banka kredisi ile almamın dinen bir sakıncası varmıdır.dedim mail attım cevap ise :
aynen kendi ağızlarından: İslam dininde faizin her çeşidi haramdır. Bu konuda gerçek şahıslarla faiz akdi yapmakla, hükmi şahıslarla faiz akdi yapmak arasında fark yoktur. Faizle işlem yapan kurum ve kuruluşlara yatırılan paradan elde edilen faizin herhangi bir ihtiyaç için kullanılması caiz değildir.
İslâm'da faiz, kesin olarak haram kılınmıştır. Bir zaruret bulunmadıkça faiz almak da vermek de caiz değildir. Tarım ve hayvancılıkta kullanmak, iş kurmak veya genişletmek; ev, araba, vb. satın almak üzere özel kişi, kuruluş veya bankalardan alınan faizli krediler de böyledir.
Müşterilerin aldığı malların ücretlerini taksitli olarak ve kredi kartı ile ödemelerinde dinen bir sakınca yoktur. Ancak, kredi kartının diğer taksitlerinin ödemelerinde faiz ödeme durumuna düşülmemesi gerekir. Fakat sözü edilen taksitlendirmede "tüketici kredisi" kullanılmakta ise bu faizli bir işlem olur.
Belli bir faiz oranı üzerinden anlaşıp, bayiiden senetle de alabilirsin. YBR'de fln 1.000 peşin gerisi sıfır fiyatına 12 ay yapıyorlardı, öyle bir yer bulursan bankadan daha avantajlı olur.
evet eğer kredi çekilecekse nsumma kardeşim çok doğru söylemiş. banka bile bunlardan iyi yahu. senelik %30 faiz koyuyorlar düşünsenize 24ay vadeli %60 faizli 10000 ytl lik mal oluyo size 16000 ytl vay be iyibirde şunu belirtmeliyim anadolu cetelemden sakin olaki kredi almayın derim ben tam bir tefeciler alacaksan git bir bankadan al daha iyi