Motor sevdası kredi dinlemiyo.Sen kararını vermesen başlığı açmazsın.>yüreğinin sesini dinle arkadaşım.:cat:
Cevabı aşağıda verilmiş zaten...yakinda evleniyim mi yoksa nisanli mi takilayim diye biri topik acarsa sasirmayin,
hocam yok mu senin cevrende & ailende danisabilecegin bir buyugun :cat:
ama burda cok daha fazla kişiden cevap ve fikir alma fırsatı aldığı için bence sert yaklaşmamak lazım.......
günde 10 saati burda geçiren bir insan olunca mantıklı geliyor burda sormak bana.....
Dostum iyi güzel söylemişsin ama bu zaten ilk motorum değil,ilk kez servise gitmeyeceğim,yakıtı için elbette bütçemin farkındayım,korumalarım da da eksikler olsa da gördüğün gibi dandik 20ytl lik kasklardan almaktansa,parasını verip adam gibi bişeyler kullanacak bilinçteyim.Konuyu açan arkadaş motorun aylık masraflarını, benzinini bakımını, çıkaracabileceği arızaları, ve tabii ki Allak korusun ama kaza masraflarını, korumalara vereceği paraları göz önünde tutarak ayda 500 500 öderim diyordur inşallah. Büyük motora bineceğim diye karın ağrısı çekeceğimize yeten bi motor alıp keyifle binmek niye aklımıza gelmez anlamam ki...

ama burda cok daha fazla kişiden cevap ve fikir alma fırsatı aldığı için bence sert yaklaşmamak lazım.......
günde 10 saati burda geçiren bir insan olunca mantıklı geliyor burda sormak bana.....
kardeş çok doğru söylemişsinde ben zaten onu diyanet işleri başkanlığına mail atarak öğrendim. tartışmaya girecek kadar bilgim olduğunu zannetmiyorum.Din diyanet hakkında konuşurken biraz daha üsturuplu olmak gerekir. Din; kişinin kıyası ile sonuca varılacak bir olgu değildir. Kitap var sünnet var icma var sonrasında kıyas var. Bunları yapabilecek kişiler de bu işin ehli olanlardır.
.......
Din ve diyanet ciddi bir iştir arkadaşlar.
Lütfen konunun ağırlığına binaen, kişisel yaklaşımlara girmeyelim.
........
Eğer gerçekten haram, helal, faiz vs.. gibi konulara dikkat ediyor, önemsiyor ve en önemlisi Allah (C.C.)'ye karşı bir sorumluluğumuz olduğunu biliyor ve saygısızlık etmek istemiyor isek, bu tür konularda _işinin ehline_ başvurmanın tek seçenek olduğunu ikrar etmemiz gerekiyor.....
....
disardan oyle gorunse de ben sert yaklasmiyorum, diyorum ki
1 - biz tanimaz etmeyiz sartlari bilen kisiyi taniyan bir buyugunden fikir almak daha mantikli olur
2 - buradaki herkesin ortak noktasi motor tutkusu, sanmam ki cogunluk ciksin hayir arkadas alma desin
kisaca soruyu sorarken alinacak cevaplari tahmin etmek zor olmasa gerek :cat:
::biggrinn :thumleft: ::biggrinn :thumleft: ::biggrinn :thumleft:Hoca iyi güzel diyosun da... bu büyüklerin kac tanesi;
-Oglum sana yakısır al bir tane bizde yardım ederiz, motosiklet güzel birsey diye cevap verir ?
Yada,
-oglum kredi cekmek istiyorsan tabiiki cek, motosiklet icin degilmi, tamam güzel birsey bu, tehlikeli değil dimi o?
Veya
-Abicim Bu riskli bi tutku ama sende seviyorsun, bence X bankasını bir düsün tanıdıklarda var görüselim bakalım, okey alırsak hemen cekersin, ben kefilde olurum hem?
der...