Kemaliye'ye Merhaba

Bir hafta önce yaptığımız Arapgir Gezisi'nin tadı damağımda kalmıştı:

http://www.motosiklet23.com/forum/index.php?topic=1757.30

Ne yola doydum, ne de havanın güzelliğine.

11.Ekim.2009-Pazar günü kaynım Yavuz ÖZDEMİR'i artçım yaparak dört motosiklet yola çıktık.

Keban'da Fırat Alabalık Tesislerinde kahvaltı molası verdik.Oradan Arapgir'e, oradan da Kemaliye'ye geçtik.

Kemaliye'ye gelinceye kadar hiç fotoğraf çekememiş artçım.
Fotoğraf makinasının bataryasında sorun varmış.
Yedek bataryayı verdim de bunları çekebildik şükür.

Bir avukata ait olduğu söylenen, kaya üzerine kondurulmuş kartal yuvasını andıran ev çok ilginçti.

Çarşı içinde gezdik, dolaştık, güzel vakit geçirdik.

Osmanlı kültüründe kapı tokmakları erkek için ayrı, bayan için ayrı olurmuş.
Üstteki tok ses erkek ziyaretçilerce, alttaki hafif sesli olanı da bayan ziyaretçilerce dövülürmüş.
Ev sahibi de buna göre bahçe kapısına yönelir, kapıyı açarmış.

Kanyona doğru gittik. Tehlikeli ve enteresan bir yoldu.

Dönüşümüz de çok zevkli geçti.İkili gurup yapıp gaza yüklendik.
Motosiklet için ideal bir hava ve yol vardı.
Bir sağa yattık bir sola yattık, güzel virajları tatlı tatlı aldık.
Seneye, Motosiklet23 olarak buraya bir gezi tertip etmemiz vacip oldu.
Akşam karanlığında Elazığ'a dönmüş olduk.

güzel geziolmuş tebrikler bende iliç li yim kemaliyeden sonraki ilçe cok gelmek ıstıyorum motorumla yazın gelicem gezicem inş dag taş cok güzel dir bizim memleket

ben bunu tanışma topiği sandım ilk gördüğümde...nerden bileyim hocamın paylaşımı olduğunu...az ama fotolar...

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Serdar bey selamlar,elinize kolunuza sağlık ,bu güzel gezilerinizi bizimle paylaştığınız için,
Resimlerde bir şey dikkatimi çekti ,motorsikletlerden bir tanesinin arka cantı tamamen kapalı rüzgar geçişini etkileyecek bir görüntü var o cantta,uzun yollarda yan rüzgardan etkilenmiyormu acaba o motoru kullanan arkadaş ,gerçi yapan mühendisler bunu düşünmüştür ama genede kafam takıldı ..

Güzel Abilerim hepinizden Allah razı olsun Memleketimi köyümü bana gösterdiğniz için Kemaliye benim için dünyanın en güzel yeri orada olmak için nelerimi vermezdim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:59 ----------

bende egin'liyim hocam. güzeldir memleketim.

Vaybea hemşehri çıktık iyimi:)

Güzel Abilerim hepinizden Allah razı olsun Memleketimi köyümü bana gösterdiğniz için Kemaliye benim için dünyanın en güzel yeri orada olmak için nelerimi vermezdim.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 10:59 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 10:59 ----------

Vaybea hemşehri çıktık iyimi:)

vay topraam :rendeer:

kemaliye'nin anlamı bambaşkadır bizim için. büyükşehirlerdeki eginliler hep özlemini hisseder inceden bu büyülü minik kasabanın.

senin köy neresi? dolunay bizimki.

vay topraam :rendeer:

kemaliye'nin anlamı bambaşkadır bizim için. büyükşehirlerdeki eginliler hep özlemini hisseder inceden bu büyülü minik kasabanın.

senin köy neresi? dolunay bizimki.

Bende Başpınarlıyım. Evet memleketim diye demiyorum güzel yerdir. Gezide fazla fotoğraf çekememişler herhalde büyüsüne kapıldılar oraların:) Cumhuriyetin ilk yıllarında Kemaliye(Eğin) Tam bir ticaret merkezi iken ilerleyen yıllarda özellikle 1960-1970 arası büyük şehirlere çok göç vermiş . Bu yüzden gurbetteki kemaliyelilerin birbirleri ile olan bağları çok farklıdır. Bayram cenaze düğün dışında her yıl değişik organizasyonlarla birlikte oluruz. Seviyorum hepinizi yaw:)

benimde yengem egin başbaglar köyünden bende iliç boyalık köyünden bizim oraları cennet cennet her sene gıderım bu sene de motorumla gıdıcem ınş

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar