Kemal Merkit'i kaybettik

“Çöl Kaplanı” lakaplı 52 yaşındaki motosiklet yarışçısı Kemal Merkit, bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen Transanatolia Rallisi’nde geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan kazada Kemal Merkit'e çarpan Hollandalı sporcu da kurtulamadı.

Sabah saatlerinde Meke Gölü etabının startından kısa bir süre sonra yönünü bulmak Türk motosikletçi Kemal Merkit ile bir italyan motosikletçi, yönlerini araştırmak için durdu. Bu sırada arkadan gelen adı henüz belirlenemeyen 18 yaşındaki Hollandalı bir sporcu Kemal Merkit'e çarptı. Merkit ile Hollandalı sporcu olay yerinde hayatını kaybetti. İtalyan motosikletçi ise kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.

ÖZDEMİR: ACIMIZ ÇOK BÜYÜK

Motor Sporları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, Merkit'in ölüm haberini doğrulayarak, "Şimdi ben de yarışın olduğu yere gidiyorum, acımız çok büyük. Gerekli açıklamaları daha sonra yapacağız" dedi.

TRANSANATOLIA NEDİR?

Türkiye'de düzenlenen ve Antalya ile Kapadokya bölgeleri arasında 7 gün boyunca süren TransAnatolia Rallisi'nin bu yıl 3. kez düzenleniyordu. 13 Hollandalı, 4 İtalyan, 3 Alman, 1 Avusturyalı, 3 İngiliz, 2 Güney Afrikalı ve 22 Türk olmak üzere toplam 48 takımın yarıştığı TransAnatolia Rallisi'nde parkur 2 bin 500 kilometre uzunluğunda. Hayatını kaybeden Kemal Merkit, TransAnatolia 2012 Genel Klasmanı'nda Serkan Özdemir'in ardından 8. sırada yer alıyordu. Bu yıl 3’üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi’nin Antalya-Akseki İmbat Gölü arasında koşulan yarışın startı, Beach Park Batı Kapısı’ndan verilmişti. Yarış Alanya'da tamamlanacaktı.

OLAY NASIL OLDU?

Transanatolia Rallisi'nde meydana gelen kaza sonucu 2 motosikletçi hayatını kaybetti. Cuma sabah saatlerinde Meke Gölü etabının startından kısa bir süre sonra yönünü bulmaya çalışan Türk motosikletçi Kemal Merkit ile bir italyan motosikletçi, yönlerini araştırmak için durdu. Bu sırada arkadan gelen Hollandalı bir sporcu Kemal Merkit'e çarptı. Merkit ile Hollandalı sporcu olay yerinde hayatını kaybetti. İtalyan motosikletçi ise kazadan hafif yaralı olarak kurtuldu.

Bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen 2012 Transanatolia Rallisi, 5 Eylül'de Antalya'da Konyaaltı Beach Park'taki yapılan törenin ardından start almıştı.

Kaynak:Hürriyet

Ekli dosyalar

• kemal-merkit-rip.jpg
    kemal-merkit-rip.jpg
    23.6 KB · Görüntüleme: 10,372
Moderatör tarafında düzenlendi:
Şaka mı bu !!!!!!!!!

Pisi pisine resmen... Sen git taa allahın sattığı yerlerde 1. ol gel, şu işe bak ya olacak şey değil.

Bir devir kapanmıştır. Ne eksik ne fazla.

Az önce düştü haber bültenlerine. Rallide başka bi sürücü ile çarpışmışlar. O sürücü de vefat etmiş.

Çok üzüldüm ya, şaka gibi. Allah rahmet eylesin.

Motosikleti
Honda VFR 800x Crossrunner
Allah rahmet eylesin, başımız saolsun...

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Vay be Kemal abi şu motosiklet dünyasında hayatını kaybedeceğini düşündüğüm son insanlardan biriydi. Bilinçli, güvenliğe önem veren, insan hayatına dünyaya saygı duyan bir insandı. Kaybımız büyük Allah rahmet etsin, toprağı bol olsun. Belki de birebir tanışma fırsatı bulduğum için gerçekten çok ama çok üzüldüm....

Allah rahmet eylesin. Türkiyedeki ender motosiklet yıldızlarından birin kaybettik :( Kendisini ilk defa fuarda görmüş ve fotoğraf çektirmiştim.

Allah gani gani rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin. Türkiye için çok büyük bir kayıp :(

İnsanın aklına süratli giderken kontrolu kaybedip düştüğü geliyor ama yavas giderken arkadan gelen pilot çarparak hem kendisini hemde üstad Kemal Merkiti hayattan koparıyor:pale:

Bu nasıl sanstır yahu...

Çok çok üzüldüm. İki yıl önce fuarda çok kısa bir sohbet etmiştik ve fotoğraf çektirmiştim. Allah rahmet eylesin . Çok mütevazi , gerçek sporcu bir insandı.

boğazım düğümlendi,şahsen tanışmış az da olsa sohbet etmiştik. Mükemmel bir insandı. Mekanı cennet olsun.

Çok üzüldüm, başarılarla dolu bir motosiklet hayatı vardı, Allah rahmet eylesin...

Dakarda herkes etabı bitirip motorlarını servis elemanlarına teslim ettikten sonra karavanına dinlenmeye çekilirken o etap sonunda paslı motoruna kendisi tamir bakım yapar, sandalye olarak takım çantasını kullanır , işi bitince de minik çadırında uyur ertesi günkü yarışına kadar dinlenmeye çalışırdı. Sadece motorcu değil aynı zamanda bir uzun mesafe koşucusuydu, birçok koşuda görmüştüm kendisini. Büyük adamdı. Çok büyük bir kayıp, büyük şanssızlık.

Moderatör
Allah rahmet eylesin, gercekten uzucu bir kaza. Ailesine ge sevenlerine sabirlar versin.

Motosikleti
cb 125 f- nc 750x dct
sabah sabah canımı sıkan bir haber oldu. bi dolu yarış geçmişi ve memleketin temsilini başarıyla gerçekleştir, yorucu, kırıcı ve aşındırıcı etapları sıyrıksız atlat gel böyle pisi pisi ne hayatını kaybet. gerçekten büyük insandı, kendisine ve ne yazıkkı ölümüne sebep olan diğer pilotada Allah rahmet eylesin.:pale::salut:

ölümsüz gibi geliyorlar tuhaf. Hani büyük bir yarışta herkesin duyduğu bir organizasyonda herkesin takip ettiği bir anda böyle birşey olması normalmiş gibi geliyor da durduk yere hele hele başka bir sürücünün hatası sebebi ile ölmesi tuhaf geliyor insana.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar