Kel oluyorum galiba,yardım

Saçım dökülüyor ve 17 yaşındayım ama ciddi bir dökülme.
Varmı bunun ilacı kremi merhemi bişey ?

Sacini cok kisa tut. Çinko iceren gidqlar tükettilebilir. Sapka kullanmamaya sicak ta cok kalmamaya duşta cok sicak suyla yikanmamaya calis.

Genetiktir çaresi olduğunu sanmam, Fırat sobutay gibi saç ektirme de napiyosan yap hem kellerin de farklı bi aurası var
Abi hasmkale patatesi niye dedim sanıyorsun,kafam yamuk
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sacini cok kisa tut. Çinko iceren gidqlar tükettilebilir. Sapka kullanmamaya sicak ta cok kalmamaya duşta cok sicak suyla yikanmamaya calis.
Çinko serum falan var kafama uygulasam olurmu

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Strese bağlı ya da mevsimsel dökülmeden bahsetmiyorsak ne yaparsan yap erkek tipi dökülmeden kurtuluş yok. Biz de gençken ne badem yağları sürdük, ne kuvvetlendirici ilaçlarla saçlarımıza masajlar yaptırdık bir cacık olmadı. Bekle iyice dökülsün, sonrasında imkanın varsa ileride ektirirsin.

Motosikleti
cbf 150
Erkek ala geyik bulucaksın, daha sonra üreme organına döküle yerlerini sürüceksin ama hayvan azabilir sakinleştirmek için birşeyler yapmalısın. Kellikten kurtulmanın sırrı bu bir abimiz anlatmıştı ben hiç cesaret edemedim.

Tommy ben galapakos kaplumbağası tükürüğü sürdüm biraz danki çıktı
Strese bağlı ya da mevsimsel dökülmeden bahsetmiyorsak ne yaparsan yap erkek tipi dökülmeden kurtuluş yok. Biz de gençken ne badem yağları sürdük, ne kuvvetlendirici ilaçlarla saçlarımıza masajlar yaptırdık bir cacık olmadı. Bekle iyice dökülsün, sonrasında imkanın varsa ileride ektirirsin.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Erkek ala geyik bulucaksın, daha sonra üreme organına döküle yerlerini sürüceksin ama hayvan azabilir sakinleştirmek için birşeyler yapmalısın. Kellikten kurtulmanın sırrı bu bir abimiz anlatmıştı ben hiç cesaret edemedim.

Kel olarak yaşamımızı sürdürmek her şekilde daha sağlıklı gibi görünüyor. :)

Motosikleti
Ns200 15"
Ne yaparsanız yapın genetikse kaçarı yok kafanız Sabiha Gökçen havalimanı gibi olacak.

Belki prp tedavisi bunu durduruyor veya çok minimuma indiriyor olabilir, bendede saç dökülme mevcut ve ailemin her iki tarafıda kel öyle olunca nasibimi alıyorum. :)

Kısa tutmak ve saç dökülmesini engelleyen şampuanlar yine yarıyor, Prozinc diye bir şampuan var ve onun yaradığını gözlemledim.

Kendinle barışık ol, bırak dökülürse dökülsün.

Engel olamayacağın ve kabullendiğin takdirde sana hiç bir zararı olmayacak bir şey hayattan zevk almana engel olmasın.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ya arkadaş ergenlik, delikanlılık tavan yaptığı zamanlarda saç dökülmesi çok büyük psikolojik sıkıntılara yol açabiliyor.

Tam kendini karşı cinse beğendirme, çevrene kendini kabul ettirme zamanlarında saçın dökülmesi rakiplerine karşı kendini dezavantajlıymış, başarısız olmuş havalarına sokuyor.

Bir kaç kendini bilmez de kantarın topuzunu kaçıran espri yapınca sorun daha da ağırlaşıyor.

Demek istediğimi eminim anlamışsınızdır.

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"

Benzer işler.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kendinle barışık ol.
Bak mesela bizim tayfadan Tomygun kel, benim saçım var ama o benden daha yakışıklı çıkıyor fotolarda.

Bak küçük bir anektod var bu konu ile ilgili. 24. yüsyılda geçen bir bilim kurgusu dizisi olan Star Trek'in next generation bölümleri çekilmeden öncesinde yapımcılar Kaptan Kirk'in yerine geçecek kaptan için oyuncu ararlarken çok yetenekli bir oyuncu bulmuşlar ama adam kel, yapımcı onu seçmiş kaptan rolune, yapımcıya kel kaptan olur mu 24. yüzyılda kelliğe çare bulamamışlar mı gibi laflar edenlere de 24. yüzyılda kelliğe çare bulunur belki ama kimsenin umurunda olmaz demiş. 50 yılda fazla süredir dizileri çekilen Star Trek tarihinin en karizma kaptanı oldu o kel kaptan.

Yani, sallama, boşver.

Saçları korumak veya olanı biraz daha güçlendirmek, hatta küçük küçük çıkıp büyüyemeyen saçlar için geçici çözümler mevcut. Mesala minoxil içeren serumlar kullanabilirsin, ama bıraktığın an eski haline döner. Özellikle genetik kaynaklı dökülme ise, biraz daha bekle, dökülme bitince veya yavaşlayınca düzgün referanslı bir merkeze (pahalı olması şart değil)ekim yaptır.
Ben 7 ay önce ekim yaptırdım, çok bir para da vermedim, şu ana kadar hiç kimseden -saçlar ekim mi ? diye bir soru almadım, çok doğal oldu. Yıllar sonra saç tarayabilmek güzel bir duygu.
Ha, daha basiti de var, kendinle barışık ol, durumu kabullen, keyfine bak.

Çinko serum takviye ilaclara pek guvenim yok benim. Dogalnolarak cinko iceren gidalarla almaya bak bence

Kadir hocanın dediği gibi o şampunaı ......ne bile soksan yine dökülecek. Kafaya takma benim saçım var ama berber parası vermemek için hep 3 numara gezdim. Gram eksilmedi ya da artmadı ağırlığı (...sakların)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar