Bitmeyen akü (erke dönergeçi gibi)
4. fotoğraftaki çanta Ankara'da 90 milyon takımı.. Gayet de güzel,bugün inceledim,bizimkilere göre daha dar gibi ama çok şık duruo,üstelik sert olduğu için çökmüo..
Ya bu arada arkadaşlar çok ilginç bişi oldu.. Motorumu kış olunca depoya kaldırmıştım binanın.. Bi kaç ay sonra çıkarırm demiştim havalar düzelince.. Sonra aşırı derecede yoğunlaştı işlerim ve 5,5 ay depoda kaldı motorum..

r: Dedim ki bugün motoru çıkarırken,ben hiç uğraşmayayım gidiyim yeni bi akü alayım kendime.. Araştırdım ettim,hatta bu arada gece arkadaşımıza da sordum forumun tedarikçisi olarak

Neyse sonra bi deniyim dedim,hani olur ya bi ihtimal çalışır belki,ben de hemen yola çıkarım sürerek şarj etmiş olurum :mrgreen: Akü başını sökmüştüm,onu taktım ve kontağı çevirdim.. O da ne ışık var motorda :silent: Hem boş vites ışığı hem de açık unuttuğum far yandı.. Walla bi an bocaladım bu nası yanıo die.. Meğer 5,5 ay yatan motorumun aküsü bitmemiş! Hala olayın şokundayım,bu kadar uzun süre nasıl dayandı bu akü die.. Sanırım pozitif kutup başını sökmem,sakladığım ortamın serin ama nemsiz ve kuru olması,bir de akümüzün çok kaliteli olması sayesinde boşalmamış akü..
Bilmeyenler için söliyim akümüz yuasa ve piyasanın en iyi akülerinden olarak bilinir.. Sıfırı 110 ytl.. Sanırım motor üzerindeki tek kaliteli parça
Bi de arkadaş motorun başındayken cama yaslandı ve çatırt die bi ses geldi :cyclopsan Camımın alt kısmı kırıldı,dolayısıyla rüzgarı kesmesinde bi sorun yok ama estetik olarak çok da hoş durmuo gibi.. Şu cam işiyle bi ilgilenmem gerekecek artık.. Alternatifler varsa bekliyorum bilgilendirmenizi,asla ama asla orijinal almıycam (acaip para istiolar)..
Çok uzun yazmışım kusuruma bakmayın,malum sevindik tabi
Bu arada genelde göstergelerimizde arıza olduğunu ben dahil herkes sölüodu (özellikle bende 80 den sonra ibre pek oynamıodu devir artmasına rağmen).. Bugün test imkanı buldum,arkadaş arabayla ben motorla bastık çevre yolunda.. Bende ibre 85 gösterdiğinde arabada 100 ü geçmişti.. Demek ki geçiomuş bu motor 100 ü

Yalnız çevre yolunun açıkta olması nedeniyle çok rüzgar yiyodum,bu nedenle daha fazla basmadım.. Anladım ki 110-120 arası bi hıza kolay ulaşılır,ama sürekli o hızda gitmek pek makul gözükmüo..