Neden Keeway ? Hatta SL
Kuzenim cok eski bir motorcu.. Babasi da oyLeydi babasinin babasida.. $u an haLa eLLerinde 93 cekosLavak 180'Lik 2 zamanLi CZ var.. Bir ara 92 ALman MZ vardi sattirLar.. CekosLavakya biLe dagiLdi ama motor haLa sapasagLam duruyo
Yaziyorum cunku haLa ne aLsam diye du$unen arkada$Lar var.. Kuzenim $u anda Masai Gran EagLe (Kanuni Seyhan 250 cc'Lik modeLinin aynisi, hatta Suziki'nin 1990'Li yiLLarda patentini ba$ka bir ureticiye verdigi modeLi) modeLi iLe iLgiLenio.
İsim oLarak Masai 250 diye gecmesine ragmen motor 235 cc ve cift siLindir. Keeway 150 cc ve tek siLindir biLindigi uzere. İkisi de gorunu$ oLarak cok ho$ cezbedici motorLar..
Keeway SL 150 modeLi modifiye istemeyen, her$eyi du$unuLmu$ bir modeL tek eksi yonu 150 cc oLmasi.. Fakat herkes maddi durum, ya da iLk motor tecrubesini ya$amak icin cin maLina yoneLdigi icin;
1- Eger Keeway SL 150 aLmami$ oLsaydim ikinci tercihim Masai 250 oLurdu.
2- Keeway'de motor koruma demiri yan cantaLar ve aLarm + uzaktan kumanda orjinaL.. Motor koruma demiri 150 YTL, CantaLar 100 YTL ve ALarm'inda 50 YTL oLdugunu du$unursek Keeway'in cipLak fiyati 2700 civarina geLiyor.. Masai ise 3200 YTL.
3- Motor koruma demiri deyip gecmeyin motor koruma demiri motoru korudugu gibi bacakLarinizi ve ayakLarinizi da korur.. Canta deyip gecmeyin uzun yoL tecrubesi oLanLar biLirLer cok gerekLi.. ALarm deyip gecmeyin kimse basbasbagiran motoru aLip goturmez.
4- Keeway'in servis anLayi$i cok iyi.. Arkasinda motomax var, Masai'nin ise Suziki..
5- Takdir sizin zevk ve renk meseLesi.. Ornegin yiLLarca rekLamLarda derin dondurucu satan bir firmanin 250 cc'Lik motosikLetine be$ kuru$ vermezdim.
6 - Saniyorum yakinda bir motorum daha oLucak, kandiramadim kuzeni yoksa benimkini verip 93 Kawasakiyi aLicaktim ne oLursa oLsun bu da kader oLsa gerek

Sevgi saygi ho$goru vs.vs. KeyifLi RuzgarLar..!