merhabalar! zincir gevşemesi ile ilgili sorularınızı dilim döndüğünce yanıtlamak isterim. zincirimiz o-ring li değil ve bu yüzden o-ring li zincire nazaran daha çabuk gevşemekte. neden gevşemekte: kullanılmaktan arkadaşlar, yani eşyanın tabiatı, o-ring de olsa gerdireceksiniz, belki bu gerilim süresi biraz daha uzun olacak ve daha uzun süre (yaklaşık 30.000 km) kullanabileceksiniz o-ring zincirinizi. fakat dişlilerin zincir üzerindeki her bir bakla üzerine uyguladığı kuvvet neticesinde baklaların birleşme yüzeyleri aşındığından gerdirmek gerekmekte. daha önce de bahsetmiştim, tatsız bir sürprizle karşılaşmak istemiyorsanız çantanızda mutlaka bir pense ve bir bakla mutlaka bulundurunuz.
bu sizi dağ başında yolda kalmaktan kurtarır... bu arada o-ring model zincirler sanıldığı gibi pahalı değil, bizim motorlarımız için yaklaşık 150.0 ytl ye hallolur. ben almanya dan o-ring li zincir siparişi verdim. oradan daha da ucuza temin edebilirsiniz. netice olarak, zinciriniz hep gevşeyecek ve siz onu daima kullandıkça germek ve ya gerdirmek zorunda olacaksınız. ne marka olursa olsun! yeri gelmişken zincir bakımlarınızı sırasıyla, ilk olarak temizlik benzin ile üstübü yardımı ile uygulayabilirsiniz, ikinci olarak yağlama sprey yağınızı arka lastiğiniz kalkmış durumda iken rotasyon sırasında zincire direkt olarak uygulayınız. bir uzmandan öğrendiğim kadarı ile bu işlemlerden sonra motoru bir süre kullanmamak yani yağın nüfuz etmesini beklemek gerekiyormuş. sizlere önemli bir bilgi daha: arka frenlerinden, kampanadan frenaj esnasında gelen sesi önlemek için bir adet marka ya gerek yok, bir adet sinek öldürücü sprey ( sheltox, raid vb..) kampananın aralarından sıkıyorsunuz. arka freninizden gelen garç-gurç sesi ortadan kalkıyor ve yine bu sesin sebebinin de toz olduğunu biliniz. bu aktöresel uygulama neden , passökücüler var diyeniniz olabilir, bu benim de aklıma gelip sorduğumda usta bana ; sinek ilacının en iyi pas sökücüden daha iyi sonuç verdiğini belirtti. yarın uygulayıp sonucu size bildiririm. biraz uzun oldu ama kısa içi boş tek cümlelik mesajlardan iyidir... kaskınız takılı, farınız ve yolunuz açık olsun.. BEN MOTORCUNUN ZEKİ, ÇEVİK VE AYNI ZAMANDA CHOPPERCISINI SEVERİM..

latife yapıyorum, 13-16 temmuz ç.kale yenice festivaline istanbuldan yaklaşık 2500 motorcu kayıtlı, EMOK düzenlamiş fakat her tür motora ve araca açık, sadece endro motor kulübü motorcuları olmayacak anlayacağınız. çadırı ve uyku tulumunu kapan gelsin, bunun yanında mutlaka el feneri, wc kağıdı, çöp poşeti, mat, temmuz demeyin kazak ve polar battaniye, sıvı sabun, havlu, yağmurluk ve ihtiyacınız olan malzemeleri de beraberinizde getirmeyi unutmayın... görüşmek dileği ile ba bay...:cat: