merhaba arkadaşlar uzun süren bir araştırmadan (fuarlar, internet, tanıdıklar vs.) sonra ben de sl150 ciler arasına yeni katıldım yarın motorumu teslim alıyorum motovizyondan ve sormak istediğim bazı şeyler var
1- rölanti ayarı hayati bir önem taşır mı ve normali ne olmalıdır ?
2- motoru teslim alırken servise tembih etmem gereken önemli şeyler ("buji değişecek, civatalar kontrol edilecek" den başka) nelerdir?
3- motoru yaz boyunca kullanmayı ve aşağı yukarı 2000 km falan yapmayı düşünüyorum, döndüğümde gerekecek olan servis talimatları ne olmalıdır?
4- benzin süper mi kurşunsuz 98 oktan mı iyidir orası biraz muallakta kalmış ne konulmalı?
5- sissy bara servis 200 ytl diyo ancak yedek parça + işçilikle 20-30 ytl gibi acayip ucuz bir fiyata yapılabiliyomuş bu konuda bilgisi olanlar, ne şekilde yapılmalı söylerlerse memnun olurum.
6- zincir ayarının (vites geçişlerindeki ses ile ilgili) motoru alırken mi yapılması yoksa 2000 km bakımında mı yapılması uygundur?
7- jikle olayını çözdüm galiba bütün forumu okuyarak çünkü o da bahyağı bi ikilemde kalmış ama çözdüm o yüzden onu sormayacam
biraz uzun oldu ancak lütfen siz büyüklerim (benim 18 yeni bitti) bi yardımcı olursanız çok makbule geçer
ilk motorum olacağından bayağı bi tereddüt ettim alırken ancak içim rahat daha (en azından henüz) herhangi bir hayati sorunla karşılaşan yok
yaz boyunca bakımını kendim yapmam gerekecek çünkü adada kullanacam = motor servisi yok iki tane bisikletçi var hiçbişeyden anlamazlar

r: ) o yüzden takım taklavat ne alınması gerekir (öğrenmek istiyorum herşeyini en ince ayrıntısına kadar)
umarım bu mesaj iyi bi şekilde cevaplanır çünkü genelde yeni alacak olan acemi motorcular tarafından sorulan bütün soruları toparlar nitelikte bir mesaj olduğunu düşünüyorum ve güme gitmesini istemem.
şimdiden herkese çok teşekkür ederim
ha bu arada b.evler de oturuyorum ve yakında (en azından avrupa yakasında) oturan sl150 cilerle tanışmak ve bilgi danışmak isterim (sanıyorsam stratejii abimiz de buralarda oturuyor)
abiler kardeşler allah hepinizi korusun kaza bela vermesin keyifli yolculuklar versin inşallah