zeda mesajımı okumadın herhalde ! Abi bi'yanıt ver gari nezaketen bari ya, ayıp oluyor valla(Nasıl oldun bu arada)? Arkadaşlar şu NGK bujiyi ilk öneren kişi kimse topicte Allah onun motoruna zeval vermesin, ne psikopat bi'bujidir arkadaşlar bu yaaa??? Yemeyin içmeyin alın derim (bizimkine uyan standart modeli 3 ytl-Üst model 6 ytl

. Bu arada ben aküyü değiştirecektim daha kaliteli bi'markayla, aküyü acınca YUASA çıktı şok olduk serviste.
250 lik keeway eğer şaftlıysa çok fazla güç kaybı olur derim ben, ama makinenin 2 silindir olması titreme problemini giderecektir. Yine de bizim makinelerin yarısı kadar yakışıklı ancak (ön sinyalleri hariç)
Zeda'nın eldiven konusunda söylediklerine aynen katılıp yaz-kış takılmalı diyorum. Çünkü benim yıllarca korumasız motor kullanmış ve fakat şu an parmaklarını tam olarak kapatamayan (ruzgarın etkisi) abilerim var, bilginize.
Bu arada bilginiz olsun motorun plastik aksamında kırılma-çatlama yaşayan arkadaşlara şidderle öneririm: 502 SUPER GLUDE - EVO BOND adında bir yapıştırıcı var Japon benzeri, ama çok daha güçlüsü. Sanayide hırdavatçılarda kolaylıkla bulunuyor. Bundan damlatıyorsunuz üzerine biraz sigara külü TAŞ gibi oluyor kırıldığına üzüldüğünüz parçanız. Aklınızda olsun. Ayrıca tüm metal yüzeyler için HENKEL'in bir kremi var genelde Migroslarda bulunuyor 3,5 ytl civarı. Diş macunu gibi bir şey mutlaka alın ve tatbik edin ne pas bırakıyor ne başka birşey ayrıca nikelajları aşırı derecede parlatıyor. Gözünüze küçük gelmesin bir adeti tüm motora yetiyor. Elinizin erişemedei yerdeki pasları çıkartmak ve pastan korumak için ise; WD-40 öneriyorum. Tümünü denedim iyi sonuçlar aldım ve dostlarla paylaşmak istedim. Sevgi ve saygılarımla.
J@RMEN
Bu arada motosikletimin kapalı bir garajı olmadığı için, yeni bir çözüm buldum demir doğramacıda bir ara ona ufak bir kapalı garaj yaptıracağım. Sudan-tozdan etkilenmeyeceği gibi Kilitli-kapalı olduğu için gayette güvenli olacak. Yapturunca fotolarını gönderirim. Bu ayna sorununuda altına vida ekleyerek giderdim şimdi canavar gibi görünüyor heryer.
32 YTL ye 480 km rahalikla yaptim ve depodan halen benzin sesi geliyordu korktum risk almiyim dedim.Hem egzozum acik hem performans hava filtresi var ve ben super benzin kullaniyorum. Demişsin geçmiş zayfalarda ZEDA kardeş benim eğzozum açık değil, filtrem normal ammavelakin 32 ytl ile 280 km. yaptım şehiriçi. Bu neden kaynaklanır arkadaşlar bilen var mı? Kimileri 400 km.'yi geçtiğini söylüyor. Benim niçin böyle acep? Devirli kullanıyor olmak 100 km den fazla farkede mi? Birde Zeda ve performans tipi hava filtresi kullanan kullanan diğer arkadaşlar bu konuda detaylı bilgi verirlerse sevinirim. Bende düşünüyorum fakat bu konuda çok fazla bilgim yok. Şimdiden teşekkürler.