Merhaba mandal ortada iken kapalı olur eğer mandalı üst yani depo yönüne doğru yukarı doğru baktırısan normal kullanım rezerveside 1litre civarındadır onuda benzin bitince rezerve için deponun tersine çevirirsin o zaman rezervede olur 1 litre benzin ile normalde 30 km falan gider herhalde 100kmde kaç yakıyorsa ona göre hesaplayabilirsin.
Bu arada cbf 150 den sonra bu nasıl kullanım olarak falan ona göre artıları eksileri neler
Bu arada unutma jikleyi en altta kullan havalar ısında artık yukarıya almana gerek bile kalmaz
Tekrar merhaba, cbf150 ile sl150 arasında bi değerlendirme yapacak olursak 150cc motosiklette kullanım tarzı dışında pek bi fark göremedim ben (marka kalitesi dışında) iki motor da yakıtı kokluyor, ikisindede hız yok belki ama tork tatmin edici özellikle de dünya devi Honda ile bu motoru kıyaslayabiliyosak keeway gerçekten başarılı bir motor. bazı yerlerde aşırı vibrasyondan söz edilmiş ancak sübap ayarı yapılmış daha doğrusu iyi bakılmış bi keeway in rahatsız edici bi vibrasyon durumu yaratacağını düşünmüyorum.
Uzun yol yapmayı seven biri olarak değerlendirmem gerekirse eğer düşünmeden SL150 derim. oturuş pozisyonu itibariyle uzun mesafede yayıla yayıla gidebiliyorsunuz eğer sürekli 100-110 km hızla gitme alışkanlığınız yoksa uzun mesafede 80-85 km hızla durmadan rahatça gidebiliyorsunuz. Tabiki bu kişiye göre alışkanlıklara göre değişir.
Teknik açıdan iki motorunda aktarma geçişleri birbirine yakın yani vitesler hız için değil tork için varlar, yakıt sarfiyatı iki modeldede çok düşük, kullanım yönündende cbf daha kıvrak ancak böyle olması doğal malum iki makinada farklı kategorilerde
aklıma gelenler bunlar arkadaşlar sorusu olan varsa cevaplayabilirim. Saygılar...
Son olarak parça parça mesaj atmamak için bu mesajımda yazmak istiyorum şu yedek depo muhabbetiyle ilgili:
ben cbf150 de ki gibi benzin alırken yedek depo mandalını kapatıp(yukarı doğru depoya bakar şekilde) 20 tl lik benzin aldım ve sanırım depo boştu ortalama 3.5 lt benzin geldi. daha sonra yola çıkıp biraz yol yaptım 35 km sonra benzin bitti ve yedek depo mandalını yukarı yani depoya bakar konumdan aşağı konuma çevirerek yedek depoyla devam ettim doğal olarakta bu durumu anlayamadım yani teknik olarak 3.5 lt ile 35 km yapması için v12 motorlu lamborghini olması lazım bu mumkun değil depoda hortumlarda çatlak delik yok herşey normal. durum böyle oluncada aklıma yedek deponun kaç lt olduğu sorusu geldi ve benzin göstergem çalışmadığı için nekadar benzin olduğunu anlayamıyorum. Daha sonra yedeğe geçer geçmez bidaha mandalı kapatıp 5tl yani 1lt.9grm benzin alarak ölçtüm yakıt sarfiyatı normal 1lt 9gram benzin ile ortalama şehir içi kullanımda 43 km yaptı ve bidaha bitip yedeğe düştü. konu biraz can sıkı oldu kusura bakmayın bu motorda yeniyim tecrübenize ihtiyacım var. Şimdi ne yapmalı? o mandal sürekli açık konumdamı kalmalı benim gibi benzin göstergesi çalışmayan arkadaşlar yakıt durumlarını nasıl anlıyorlar ve göstergeyi tamir edecek bildiğiniz bir yer varmı avrupa yakasında