Keeway superligh e su soğutmalı blok

Merhaba bende keeway superligh motosiklet mevcut bildigimiz CG tarzı motor bloğu mevcut ben bu bloğu söktüm yerine 250cc su soğutmalı CG motor bloğu taktım radyatör ayarladım kymco nun 250cc olanın radyatör ü herşey çok güzel oludu sorunsuz ca fakat taktigim motor bloğu 4 ileri 1 geri şanzıman vardı rahatlıkla geri ye ve ileriye gidiyor du geri vites olması ve motor da istediğim torg ve kw beygir olmadığı için tekrar bloğu söktüm ve internet üzerinden sattım araştırma yaptım ve 2022 model yuki taro gb1 motor bloğu satın aldım 26kw ve 35 beygir 6 ileri şanzıman çok torkglu ve seri güçlü motor bloğu bunu motosiklet e takacağım enjeksiyon iptal idip elimdeki 34 pz turbo karbüratör var ayrıca efi olan stator u CG tipi stator ile degisecegim tesisat ile montaj edeceğim bu işler ile uğraşan veya meraklısı olan arkadaşlardan tavsiye almak istiyorum sistem iyi çalışır mı bu şekilde önceki geri vites olan blok efi ile çalışıyor du cg stator taktım orjinal tesisat ile güzel çalıştı

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Şaseye oturtmanız için uğraşmanız gerekir aksi taktirde kolay kolay oturacak bir yapıda değildir, Superlight 12.7 hp lik bir motosiklet frenleri, amortisörler ve şasesi buna uygun üretildi 3 katı güçlü bir motor koymak istemediğiniz tepkiler almanızda sebebiyet olabilir.

Şaseye oturtmanız için uğraşmanız gerekir aksi taktirde kolay kolay oturacak bir yapıda değildir, Superlight 12.7 hp lik bir motosiklet frenleri, amortisörler ve şasesi buna uygun üretildi 3 katı güçlü bir motor koymak istemediğiniz tepkiler almanızda sebebiyet olabilir.
Arka amortisör değişmek gerekir mi ön amortisör zaten baya bir kalın ön fren i çift bistonlu merkez zaten şase zayıf gelirmi ?

Motosikleti
Ns200 15"
Arka amortisör değişmek gerekir mi ön amortisör zaten baya bir kalın ön fren i çift bistonlu merkez zaten şase zayıf gelirmi ?
Kullandığım bir motosiklet değil ama genel olarak konuşursam bu tarz modellerin frenleri ve amortisörleri zayıf oluyor, önlerde çift piston frenler olabilir fakat üst merkez zayıfsa kaliperlerde tam kuvvet olmayabiliyor. Amortisörler kalın olsada yay ve yağ ikilisi uygun ani gaz açışlarda fazla tepki ve virajlarda ufak gaz açmalarınızda motosiklet kendini virajın ortasında salabilir.

Kullandığım bir motosiklet değil ama genel olarak konuşursam bu tarz modellerin frenleri ve amortisörleri zayıf oluyor, önlerde çift piston frenler olabilir fakat üst merkez zayıfsa kaliperlerde tam kuvvet olmayabiliyor. Amortisörler kalın olsada yay ve yağ ikilisi uygun ani gaz açışlarda fazla tepki ve virajlarda ufak gaz açmalarınızda motosiklet kendini virajın ortasında salabilir.
Demek istediğini çok iyi anladım gittiğim yola göre sürmek gerekiyor virajlı ve şehir içi yollarda gaz açmamak geriyor 😉👍🏻

hocam frenleri de güçlendirmeyi unutma.
Evet fren çok önemli sadece arka fren halatlı olduğu için kopma ihtimali ne biraz supe var içimde mesela daha kalın başka model halat veya otomotiv sektöründen den bir halat düşünüyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar