Kazanın Böylesi !!!

Aman arkadaşlar en tehlikeli saat iftar öncesi saat. yoldaysak çok dikkat edelim
mümkünse çıkmayalım o saatte.

kardeşim büyük geçmiş olsun ancak;ŞUNU ASLA UNUTMAYALIM HER NEKADAR YOLUMUZDA DİKKATLİDE GİTSEK YOLLARDA YOL HAKKIMIZIN OLMADIĞI HERKEZ TARAFINDAN BİLİNİR,MOTOR KULLANIYORSAN KARŞIMIZDAKİNE ASLA GÜVENME....

Anlık dikkatler gerektiriyor her zaman.
Bir anlık dikkat dagınıklıgı cok seylere mal olabiliyor.
Cumlemizi Allah kazadan beladan korusun.
Amin.

geçmiş olsun.:rendeer:
motor sevdalısı olanlar dikenine katlanmalı herhalde. bana motor kullanmayı öğreten hocama eğitimde düştükten sonra sanırım hocam olmayacak bu iş demiştim. hocamda bana olur mu öyle şey, ben de bu sabah eğitim pistine gelirken düştüm demişti. hoca gerçekten düştü mü yoksa bana cesaret vermek için mi söyledi bilemem ama benim aldığım ders şu oldu:
motor kullanıyorsan düşebileceğini kabul etmiş olmalısın ve bu yüzden her zaman dikkatli olup sürüş kurallarını unutmamalısın.

geçmiş olsun,
nefsine uyma
:)

“Cenâb-ı Hak nefse demiş ki: “Ben neyim, sen nesin?”

Nefis demiş: “Ben benim, Sen sensin.”

Allah Teâlâ nefse azap etmiş; onu Cehenneme atmış, sonra yine sormuş. O demiş:

“Ene ene, ente ente. (Ben benim, Sen sensin)”

Cenâb-ı Allah, nefsi ne ile cezalandırırsa cezalandırsın o bir türlü enâniyetten vazgeçmemiş.

Sonra, Allah açlıkla azap vermiş; yani nefsi aç bırakmış. Açlıktan kıvranan nefse yine sormuş: "Men ene? Ve mâ ente? (Ben kimim, sen nesin?)”

Bu defa nefis demiş: “Ente Rabbiye’r-Rahîm, Ve ene abdüke’l-âciz.” Yani, “Sen benim Rabb-i Rahîmimsin. Ben senin âciz bir abdinim.”

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar