kaza yaptım sigorta isleri nasıl olur

arkadaşlar onumdeki aracın ani firen sıkması ile arkadan vurdum polis ambulaslık olay oldu motorun on granajları kırıldı.Hiçbir bilgim yok sigorta isleri hakkında nasıl yapılır bu benim motorun masrafları.

Arkadan vurduğun için %100suçlu sayılabilirsin (çok ekstra bir durum sonucunda arkasında değilsen tabi) ve karşı tarafın butun masrafı senin sigortan tarafından karşılanır. Senin masraflarına dönecek olursak %100 sucun çıkmaması yada kaskon olması gerekli.

Kaza tutanağı tutulur iki taraf olayı çizer ve nasıl olduğunu yazar imzalar karşı tarafın ehliyet ruhsat sigorta police fotokopisi alınır motor servise götürülür dosya açılır exper çağırır gelir hasar tespiti yapar sgm merkeze gönderir kim sucluysa ona göre kusur oranı çıkar karşı taraf suçlu ise onun sigortasından yapılır ama arkadan vuran sen olduğun için yüksek ihtimalle takip mesafesini korumadığın için sen suçlusun cebinden ödersin geçmiş olsun

Son düzenleme:
Polis de var diyor. Yine de bu işlemler yapılıyor mu polis geldiyse.

ama işin içinde 3. araç var birde 3. araç benim önumdeki aracın önune atlıyor aniden o da firen sıkıyor bende vuruyorum. yine mi ben suçlu oluyorum.

Farketmez takip mesafesini korusaydın diyecekler %99,9 seni suçlu bulaçaklar

TE=samet32samet;3570571]ama işin içinde 3. araç var birde 3. araç benim önumdeki aracın önune atlıyor aniden o da firen sıkıyor bende vuruyorum. yine mi ben suçlu oluyorum.[/QUOTE]

Önündeki araç senin önüne kırıp firen yapsa önündeki suçlu çıkar derdim ama durum farklı sen onundeki araçla takip mesafeni koruman gerekirdi

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
yaramalı kaza varsa polisin gelmesi şart zaten, anlaşılan olay öyle gelişti.
hastanelik olan kim burda, 3. dediğin araç fırlayınca önündeki ona mı çarptı noldu olayı detaylı anlat hele.
geçmiş olsun.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Anlaşılan en arkada sizsiniz doğal olarak size vuran yok dolayısıyla arkadan vurduğunuz aracın arka taraftaki hasarı çok az ise sizden talep etmeye bilir aksi halde arkadaki hasar ödemesi sizin sigortadan ödenir. Sizin hasarınızı siz cepten ödersiniz.
Yola çıkan araç suçlu ise ortadaki ani fren yaparak çarpan aracın(Sizin vurduğunuz aracın) öndekinin sigortası ortadaki aracın ön tarafındaki hasarı öder.
Yani her ikinizin sigortası ortadaki aracın hasarını öder.
Her ikiniz kendi hasarınızı cebinizden ödersiniz.

Geçmiş olsun.

ben sigortacıya gideyim yok sa hiç gitmeyeyim mi ozaman.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:47 ----------

ben kafama motor düştü ben kullanıyordum kafam yarıldı.Zimbaladılar bişey yok allahtan.:D İşte şu motorun masraflarını bari yaptırabilseydim.

Şİmdi olay şoyle ısparta merkez çarşı içinde adamın arkasından takip ediyorum çarşı içi oldugu için yakınım dogal olarak(doğal mı bilmiyorum da)neyse o onumdeki adamın onune ara yoldan biri atlıyor çarpmamak için duruyor bende arkadan vuruyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:52 ----------

hiç birşey yok bende dün oldu olay

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
sende bişey olmadığına emin misin bi doktora gitseydin, cümlelerin anlaşılmıyor.
kafan yarıldı mı motor üstüne mi düştü herşey çok karışık bi hal aldı :D

ama işin içinde 3. araç var birde 3. araç benim önumdeki aracın önune atlıyor aniden o da firen sıkıyor bende vuruyorum. yine mi ben suçlu oluyorum.

hiç farketmez, takip mesafesini korumak arkadaki aracın sorumluluğu. o adamın önüne hiç bişey çıkmasa keyfinden ani fren yapsa ve sen arkadan çarpsan yine tamamen sen suçlusun. dolayısıyla kaskon yoksa (sanıyorum yok) sigortadan para alamazsın. Sigortan karşının masrafını karşılar.

geçmiş olsun, cana geleceğine mala gelsin.

Cana da geldide mala barigelmesin diye kurtarmaya çalışcaktım neyse cuma günü evreakları alacam kım suçlu kim suçsuz belli olacak burayada yazarım.Herkeze teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

birde biz işiklardan kalktıktan sonra oluyor yaklaşık 20 metre sonra eğer onu düşünürlerse bana biraz hak verebilirler takip mesafesi bırakmaya zaman kalmıyor.

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Cana da geldide mala barigelmesin diye kurtarmaya çalışcaktım neyse cuma günü evreakları alacam kım suçlu kim suçsuz belli olacak burayada yazarım.Herkeze teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:46 ----------

birde biz işiklardan kalktıktan sonra oluyor yaklaşık 20 metre sonra eğer onu düşünürlerse bana biraz hak verebilirler takip mesafesi bırakmaya zaman kalmıyor.

Hiç bir şekilde haklı durumda değilsin kaza ile ilgili arkadan vurduğun için ve sana kimsenin arkadan vurmaması nedeniyle.
dolayısiyle fazla kurcalama vurduğun araç sahibi arkadaki hasar az deyip seninle uğraşmazsa yırtarsın sigorta masrafların artmamış olur birdaha ki seneye.
kendi masrafını kendin ödersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar