Kaza yapdım

sharp testine hiç bir şekilde inanmıyorum arkadaş ben ARAi markası o teste kasklarını sokmuyor
ls2 carbon kaskın arkadaşın elinden düşünce kırıldığını gördüm ve hiç kimseye tavsiye etmedim şimdiye kadar
bu arada burak Allah sevdiklerine bağışlamış kardeşim seni çok çok geçmiş olsun

çok geçmiş olsun allah kimseye kaza bela vermesin motosikleti boş verin önemli olan can can gittimi gelmez hayabusam olsun hurdaya çıksın ona canım yanmaz ama bana olsa sakat kalınsa ömür boyu canım yanar kim olursa olsun yanar yani motor benim olmasın tanımadıgım biri allah korusun kaza yapsa çok üzülürüm motosiklete binerken lütfen bütün korumalarımızı giyelim en önemlisi kask trafik işaretlerine ve ışıklarına uyalım uymayanları uyaralım :rendeer:

sharp testine hiç bir şekilde inanmıyorum arkadaş ben ARAi markası o teste kasklarını sokmuyor
ls2 carbon kaskın arkadaşın elinden düşünce kırıldığını gördüm ve hiç kimseye tavsiye etmedim şimdiye kadar
bu arada burak Allah sevdiklerine bağışlamış kardeşim seni çok çok geçmiş olsun

Firmaların tasarrufunda değil o teste girmek ya da girmemek. Sharp testi EuroNcap gibi bağımsız bir kuruluş değildir. Doğrudan İngiliz Hükumetine bağlı bir güvenlik sertifikası veren kurumdur. Şu an site açılmadığından kontrol edemiyorum ama Arai yi görmüşlüğüm var o testte. Bir kaskın Büyük Britanya da satılmasını istiyorsanız o teste girme zorunluluğu vardır. Arkadaşın kaskının karpuz misali yarılmasının sebebi LS2 nin çok dandik bir kask olması değil, daha önce kaza yaptığı kaskı ısrarla takmasıdır. Neticede çin malı bir kask değil LS2

DipNot: Şu lafımı geri aldım, İspanya meşeili gözükse de özünce çinli dayılar varmış LS2 nin. Şirket tarihçesinden okunabilir.

Son düzenleme:
Firmaların tasarrufunda değil o teste girmek ya da girmemek. Sharp testi EuroNcap gibi bağımsız bir kuruluş değildir. Doğrudan İngiliz Hükumetine bağlı bir güvenlik sertifikası veren kurumdur. Şu an site açılmadığından kontrol edemiyorum ama Arai yi görmüşlüğüm var o testte. Bir kaskın Büyük Britanya da satılmasını istiyorsanız o teste girme zorunluluğu vardır. Arkadaşın kaskının karpuz misali yarılmasının sebebi LS2 nin çok dandik bir kask olması değil, daha önce kaza yaptığı kaskı ısrarla takmasıdır. Neticede çin malı bir kask değil LS2

DipNot: Şu lafımı geri aldım, İspanya meşeili gözükse de özünce çinli dayılar varmış LS2 nin. Şirket tarihçesinden okunabilir.

valla hacı abi kusura bakma ama shoei carbon fiber kaskına 3 yıldız verip ls2 nin pvc kaskına 4 yıldız veren teste zerre inancım olamaz
yanlış anlama sana muhalefet etmek için söylemiyorum ben güvenirliğine inanmıyorum (benim fikrim yani)

valla hacı abi kusura bakma ama shoei carbon fiber kaskına 3 yıldız verip ls2 nin pvc kaskına 4 yıldız veren teste zerre inancım olamaz
yanlış anlama sana muhalefet etmek için söylemiyorum ben güvenirliğine inanmıyorum (benim fikrim yani)

Yok yanlış anlamıyorum estagfurullah; ama adamların test kriterleri belli. Bütün kasklara aynı testleri uyguluyorlar bunu da detaylarla anlatmışlar. Tipik ingiliz kıllığı işte. İyi bir firmanın her modeli çok iyi sonuçlar alacak diye bir kayıt yok. Arada böyle sonuçlar çıkabiliyor. Mesela Nitro nun 5 yıldız alan kaskı da var 2 yıldız alanı da . Ama ortalamaya vurduğunda ortalamadır 3-3,5 yıldız civarı. Shoei nin ortalamasının da 4-4.5 dan aşağı olmadığı ortada. Bunu baz almak gerekir diye düşünüyorum.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok geçmiş olsun..Acil şifalar dilerim..Kask konusuna gelince..Türkiyede pek tanınmayan NZI Kask..tek kelimeyle 10 numara.

Öncelikle geçmiş olsun .. ama benim anlamadığım o yolda o çukurun ne işi var arkadaşlar ?? geçenlerde eve doğru ambarlıdan esenyurt otoban sapağına girerken yol çalışması yapmışlar ve yolu yamamışlar ki yolun tam ortasına yakın bölgesinde iki tane 10 cm derinliğinde 30 cm den uzun çukur vardı ve birinden kaçarken diğerine yakalandım , düşüp bariyere girebilirdim sonuçta viraja giriyorum ama şansa sadece o darbenin sertliği ile sadece bileklerim incildi muhtemelen amortisörlerin ömrünün yarısıda gitmiştir. istanbul da yaşayanlar bilir, yollar bubi tuzakları ile dolu ve bu tuzaklardan dolayı arka amortisörüm bir kere değişti ,sol ön amortisöründe sanırım keçesi gitti ve ön tekerleğim o mükemmel daireselliğini yitirdi 3 günde bir lastiğim iniyor çünkü jant yamulduğu için hava kaçırıyor.. Allah aşkına metropol diye adlandırılan bir şehir de yolların durumuna bakarmısınız , anlamıyorum bu yolları bu hale getirenler yollarda sadece 4 ve üzeri tekerlekli araçların gittiğini mi sanıyorlar..

gecmıs olsun

[URL=http://img834.imageshack.us/i/dsc02453b.jpg/] Uploaded with ImageShack.us[/URL]
son resim motorun her 2 tarafıda böyle
konuyu okuyan iyi dileklerde bulunanlara çok teşekkür ederim
Allaha emanet olun kaza yapdıktan sonra keşke diyecek hata yapmadım
herseyin kıymetini bilin ben sideye bursaya giderken motorumla konuşurdum rüzgar sesini dinlemek için kulklığımı çıkartırdım ama hersey bitti çok sevdiğim zevk aldığım birseyden kötü şekilde uzaklaşıyorum
motoru yapdırıp satacam
arabaya binince kendimi yaşlı kadın gibi hissediyorum tosbaya benziyor arabalar
kısa zamanda araba geliyor 8.00tl falan bakacaz
motora binecekseniz mutlaka kask dizlik eldiven bulunsun bunların parasını göz ardı edin en iyilerini kullanın
herkese by

gecmıs olsun, 2 teker sevdası baska olur umarım kısa zamanda ıylesırsınız lakın yıne motosıklete bınmeye devam edecegınıze ınanıyorum

aslında ilk kazadan sonra kesinlikle değiştirilmesi gerekiyor kaskların kullanmamalı çok tehlikeli ama bende birden şüphe ettim kendi kaskımdan ama şüphe edecek bişey yok kaza yapmadığıma göre Allah kiseye kaza bela göstermesin vermesin

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar